Természet és luxus egy helyen

Hotel Hunor

A Sátoraljaújhelyen, a Magas-hegy lábánál található Hotel Hunor és a hozzá kapcsolódó, aktív pihenést és természetközeli élményekkel való feltöltődést szolgáló létesítmények nemcsak a tavaszi rianás és rügyfakadás idején, hanem az év minden szakában várják vendégeiket.

Habár a Hotel Hunor szervesen kapcsolódik Sátoraljaújhelyhez, Zemplén kulturális központjához, az épület fölé magasodó hegyoldal és farengeteg egészen testközelbe hozzák itt a természetet. A négycsillagos szálloda egyik fontos alapelve, hogy a természetjárás magas fokú kényelemmel és színvonalas vendéglátással párosuljon.

A létesítmény 26 kétágyas szobával és 4 lakosztállyal várja vendégeit, és természetesen a gasztronómia és a wellness vívmányainak széles skáláját kínálja a pihenéshez. A szálloda séfje mesterfogásokká avatja a zempléni vidék ízvilágát, a hotel borozója pedig a Világörökség részét képező Tokaj-Hegyalja különleges aromájú borait kínálja. A széles körű wellness szolgáltatások magukban foglalják a szauna, pezsgőfürdő, belső uszoda használatát.

Ha a látogatók legfőbb vágya azonnal felfedező útra indulni hegyiránt, számos túraút közül választhatnak a fákkal teletűzdelt vidék bebarangolásához. Aki megelégszik azzal, hogy az ablakából kinézve érezze a hegy lenyűgöző erejét, de inkább városi karakternek tartja magát, választhatja Sátoraljaújhely hangulatos sétálóutcáját, kávézóit, kulturális pezsgését. Maga a szálloda is sokféle vidám kikapcsolódást kínál: bowling pálya, billiárd asztal, teniszpálya, saját park és erdei sétány, és még hosszan sorolhatnánk, hányféleképpen tehetjük teljesebbé a pihenésünket.

Aktív kikapcsolódás

S ez még nem minden: a szálloda közvetlen közelében két olyan létesítmény működik, amely kihagyhatatlan élményt jelent a látogató számára. A Zemplén Kalandpark az aktív, testet és elmét megmozgató kikapcsolódások széles körét, a téli időszakban igazi hóban ficánkolást kínál az idelátogatóknak. A maga 2275 méterével a kalandpark működteti nemcsak az ország, hanem a térség leghosszabb bobpályáját. Az ország leghosszabbjának számító sátoraljaújhelyi libegő is érinti a kalandpark bejáratát. Mind az ülőszékes libegőn való békés emelkedés közben, mind a bobpályán száguldva gyönyörködhetünk a hegyek panorámájában, a végtelen tágasság érzésében.

A Zemplén kalandparkba korcsolyázásra, falmászásra is lehetőséget találunk, és természetesen nem maradhat ki kedvenc havas élvezetünk, a síelés sem. A sípálya mellett zuhanyozó és öltöző, szánkópálya, játszótér, hideg-meleg étkezést lehetővé tevő büfé is található. Itt, a régi síházban alakították ki Magyarország egyetlen sítörténeti múzeumát. Ha kedvünk támad, kipróbálhatjuk a négy nehézségi fokozatú kalandtúra pálya bármelyikét, vagy végigjárhatjuk a tizenöt állomáson végighaladó tanösvényt is.

További különlegesség a szálloda szomszédságában található Bambi Állatfarm, ahol megismerkedhetünk az őshonos magyar állatfajokkal, patásokkal, madarakkal, ragadozókkal egyaránt. Egészen közel léphetünk a vadon élő állatokhoz, megtapinthatjuk, megsimíthatjuk az őzeket úgy, hogy az állatok természetes élőhelyüknek megfelelő közegben élnek. Találkozhatunk a hagyományos paraszti kultúra állataival, szamarakkal, tehenekkel, kecskékkel, ahogy a régi falusi udvarokat idéző istállókban élik mindennapjaikat.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Hotel Hunor, Sátoraljaújhely, Torzsás út 25

Megközelítés: A szálloda és a libegő alsó állomása Sátoraljaújhelyről észak felé a Rudabányácskára vezető út (Torzsás u.) mellett található. A Market bevásárlóközpontnál lévő körforgalomnál kell a táblával is jelzett kalandpark felé letérni.

Telefon: + 36 47 657-030

E-mail: info@hotelhunor.hu

http://www.hotelhunor.hu/