Hol együnk Sopronban?

Sopron nincs túlságosan elkényeztetve magas minőségű, gourmet éttermekkel, a legtöbb helyen, a mennyiség dominál a minőség rovására, de azért lehet találni megbízható konyhájú, egyenletes teljesítményű, hangulatos vendéglátóhelyeket. A város éjszakai élete egyetemi városhoz képest szokatlanul csendes és visszafogott, bár az utóbbi években nyílt néhány hangulatos, alternatív kocsma.

A legnagyobb élet a Várkerület széles körútján, a Széchenyi téren, és a vasútállomás felé eső Deák téren van. A legtöbb étterem a Várkerülettől kijjebb pár perces sétával érhető el. A hajdani városfalak övezte óváros szinte teljesen kiürül sötétedés után. Este 9 után már ne számítsunk működő konyhára.

 

Erhardt étterem

Sopron, Balfi út 10.

Az évek óta a város legjobb éttermének számító Erhardt a Várkerülettől északra az Ikva túlpartján található egy rendkívül hangulatos, szépen felújított, ódon épületben. Kapualjból jutunk a földszinten lévő, zegzugos, boltíves termekbe, az emeleten panziót rendeztek be. Hátul romantikus, ősfás kerthelyiség, az udvarban vinotéka található. Az étlap a megszokott magyar konyhára alapoz, de újító szándék járja át. Magas minőségű alapanyagok, kitűnő kiszolgálás, szezonális ajánlatok. Nagyon gazdag borlap.

Főételek: 2690 – 4590 Ft

http://www.erhardts.hu/

Jégverem Fogadó

Sopron, Jégverem u. 1.

A történelmi belvárostól néhány perc sétára található népszerű, piros kockás terítős, rusztikus hangulatú Jégverem étteremben az adagok mennyiségére nem igazán lehet panaszunk. A konyhán klasszikus, magyaros, házias fogásokból válogathatunk. Nyáron hatalmas belső kerthelyiség játszósarokkal.

Főételek: 1690 – 3990 Ft

http://www.jegverem.hu/

Fehér Rózsa Kisvendéglő

Sopron, Pócsi u. 21

A soproniak kedvenc étterme, mindig nagy a forgalom, az adagok bőségesek, a kiszolgálás udvarias. Nagyon korrekt ár-érték arányú fogások, az étlapon a klasszikus, egyszerű, házias ételek dominálnak. Hangulatos kerthelyiség.

Főételek: 1620 – 2690 Ft

http://www.feherrozsa.hu/

Papa Joe Saloon & Steakhouse

Sopron, Várkerület 108.

Régóta működő, megbízható hely vadnyugati kocsmahangulattal, árnyas belső kerthelyiséggel, lónyerges bárszékekkel, a belső termekben sok western díszlettel. Elsősorban a remekül elkészített faszénen grillezett húsokért érdemes idejönni, a sülő hús látványát az utcáról is figyelhetjük egy képernyőn keresztül.

Főételek: 1590 – 3990 Ft, steak-ek: 2990 – 7800 Ft, de rendelhetünk 1 kg-os bélszínsteaket 19 000 Ft-ért.

http://papajoe.hu/

Perkovátz Ház

Sopron, Széchenyi tér 12.

Az angol pubok mintájára kialakított étterem évtizedek óta biztos pont a város gasztronómiai térképén. Áttekinthető étlap egyszerű, hagyományos fogásokkal jó ár-érték arányban. Széles helyi borválszték.

Főételek: 1590 - 3800 Ft.

http://www.perkovatz.hu/

Deák étterem

Sopron, Erzsébet u. 20. (Deák tér sarka)

Sopron vitathatatlanul legnépszerűbb étterme, óriási, design-os, hangulatos kerthelyiséggel, mely talán a legfontosabb erénye a helynek. Esténként itt pezseg legélénkebben a város, nagyon sok fiatal törzshelye. Elsősorban húsételekben erősek, különös tekintettel a sertés részeire, az oldalasra és a csülökre, de a könnyedebb fogások kedvelőinek is óriási tészta és saláta választék áll rendelkezésre.

Főételek: 1990 – 3490 Ft.

http://www.deaksopron.hu/

Hubertus étterem

Sopron, Hubertusz u. 1.

A Tercia étteremlánc tagja Sopron belvárosától északra, a várost elkerülő 84-es út túloldalán, a Bécsi-dombon terül el. A szép környezetben lévő, magyaros stílusú étterem tágas termekkel, nagy kerthelyiséggel rendelkezik, az udvaron játszótér várja a kicsiket. Rendezvények, nagyobb csoportok kedvelt helyszíne. Specialitásaik a vadételek, elsősorban a szarvassültek.

Főételek: 1750 – 4990 Ft

http://terciarestaurants.hu/hubertus/

Mediterrano étterem

Sopron, Lackner Kristóf u. 33/a.

A belvárosból Bécs felé tartó főút melletti hatalmas, észak-olasz stílusú épületegyüttes a Mediterrano Szolgáltató Központ. Hangulatos, modern berendezésű étterme több névváltozáson ment már keresztül (jelenleg Solo néven fut), de az irány nem sokat változott, könnyed, olaszos konyha friss alapanyagokkal. remek pizzák, kitűnő tésztaételek, mediterrán jellegű, grillezett húsok, laza, kötetlen hangulat, figyelmes kiszolgálás.

Főételek: 1650 – 4290 Ft, pizzák: 890 – 1590 Ft

https://www.facebook.com/mediterrano.hungary

Fórum Pizzéria

Sopron, Szent György u. 3.

Egyike azon kevés helyeknek, melyek a történelmi belvárosban vannak. Klasszikus pizzéria és mexikói étterem keveréke, kedvező árakkal, megbízható, egyenletes minőségű konyhával. 45 féle pizza, burrito, nachos, quesadilla, chilik, ráadásul frissensültek közül is választhatunk. Csapolt Paulaner és Edelweiss teszi tökéletessé az élményt.

http://forumpizzeria.hu/