Soproni kávézók, cukrászdák, kocsmák, gyorséttermek

Sopron nincs híján a kellemes hangulatú kávézóknak, minőségi cukrászdáknak, néhány kiemelkedő színvonalú helyet is találunk. A soproni éjszakai élet enyhén szólva sem pezsgő, sötétedés után hazamennek az osztrák látogatók, szinte kiürül a belváros. Az utóbbi években nyílt néhány alternatív kocsma, melyek kissé felélénkítették a soproni estéket, de ha nem a VOLT fesztivál idején járunk itt, hajnalig tartó terveink ne nagyon legyenek. Este 9 óra után nagyon kevés helyen találunk meleg konyhát.

A legtöbb helyet a Várkerületen, a Széchenyi téren és a Deák téren találjuk.

Cukrászdák, kávézók

Dömötöri cukrászda

Sopron, Széchenyi tér 13.

A város ikonikus cukrászdája a Széchenyi téren, első osztályú süteményeivel, hangulatos békebeli stílusú kávézójával, nagy teraszával, a szemközti épület aljában lévő különálló fagyizójával kötelező zarándokhelye minden édesszájúnak.

http://www.domotoricukraszda.hu/

Harrer Cukrászda, Csokoládéműhely

Cukrászda és Csokoládéműhely: Sopron, Faller Jenő u. 4.

Karl Harrer osztrák cukrászmester egyedülálló csokoládéműhelye a város szélén egy ultramodern épületben várja a csokoládé szerelmeseit. A helyben készült finomságokat megkóstolhatjuk a különleges belső enteriőrrel rendelkező cukrászdában, de előzetes bejelentkezéssel a csokoládékészítés rejtelmeibe is tehetünk édes kéjutazást a kézzel készült csokoládékat kóstolgatva. Egy kisebb cukrászdát a Várkerület 73. alatt, a Korona üzletházban is találunk.

http://www.harrercafe.com/

El Gusto Gourmet

Sopron, Várkerület 79.

Üdítő színfolt a soproni vendéglátásban a fiatalos, igényes El Gusto, mely reggeliző, ebédelő és vacsorázó hely bistro stílusban, kávéházi hangulattal. A meleg ételek mellett sütemények, kávék, szendvicsek széles választéka. Esténként még DJ is szórakoztatja a vendégeket.

https://www.facebook.com/pages/El-Gusto/397776486935478?sk=timeline

Soproni kocsmák, gyorséttermek

VOLT Café

Sopron, Deák tér

A VOLT fesztivál szervezőinek csapata nyitotta pár éve a város éjszakai életének központi helyén, a Deák téren, a tér közepén lévő süllyesztett betonplaccon a jó időben nagy terasszal bíró fiatalos, pörgős helyet. Szendvicsek, fagyikelyhek és természetesen soproni sörök.

http://www.voltcafe.hu/

Central Park Café

Sopron, Deák tér

A Volt Café tükörképe egy ugyanolyan betonteknőben, csak a tér másik oldalán bújik meg. Tágas belső tér, nyáron terasz, friss csapolt sörök, széles italválaszték, remek kávék. Igazi meccsnézős hely, hétvégente party. Minden nap éjfélig, péntek, szombaton hajnali négyig nyitva.

http://www.centralparkcafe.hu/

Gázfröccs

Sopron, Deák tér 28.

A soproni romkocsma, klasszikus zegzugos, kellően lepukkant termekkel, a szokásos alternatív stílusú arcokkal. Gazdag italválaszték, korrekt árak. A város sokak szerint legjobb hamburgerei, klasszikus streetfood, remek pizzák, csirkeszárnyak, jalapeno poppers, nachos. Garantált jó hangulat. A város szinte egyetlen helye, ahol este 10 után jó minőségű, meleg ételhez lehet jutni. Vasárnap zárva!

http://www.gazfroccs.com/

Búgócsiga Akusztik Garden

Sopron, Csengery u. 30-32.

Alternatív hangulatú, fiatalos, bohém, kreatív stílusú kultúrkávézó-söröző esténként élő zenével, koncertekkel.

http://bugocsigagarden.tumblr.com/

Döner Kebap

Sopron, Lackner Kristóf u.

A város legnépszerűbb és legjobb dönere (gyrosa) a kissé lepukkant Kristály üzletház aljában, a sportcsarnoknál található. Zseniális fűszerezésű hús, friss saláta, remek szószok, tökéletesen megpirított pitában. Ráadásul korrekt árakon. Jó időben kis terasz.

Jimmy’s Kebab

Sopron, Torna u. 6.

A belvároshoz közelebb eső másik remek gyorsétterem. A gyros-on kívül pizzák is vannak, de a kitűnő, hatalmas adagból álló pitába vagy dürümbe tekert kebabokért érdemes idejönni.