Családi kötélpályapark a soproni Lövérekben

A Soproni-hegység város felőli lankáin, a Lövérek központi helyén találjuk a kitűnő családi programnak ígérkező Lővér Kalandparkot. A könnyen megközelíthető, árnyas park legnagyobb előnye, hogy családoknak is remek mászóélményt kínál, egészen 3 éves kortól. A korosztályonkénti 3+1 pálya tökéletesen elég egy félnapos aktív programhoz, melyhez a Soproni-hegység kellemes, hűvös parkerdei környezete adja a hangulatos díszletet. Hab a tortán, a szeptemberi ciklámenvirágzás, mely több helyen, illatos, színes szőnyegként borítja be a kötélpályák alatti talajt.

Látogatás a Lővér Kalandparkban

A kötélpálya park remek helyen fekszik, a Sopron feletti Károly-magaslat nyugati oldalában, pont ameddig autóval fel lehet jönni a Lövérekbe. A hegység ikonikus kilátója, a Károly-kilátó is csak néhány perces sétára magaslik a hegy tetején. A parkoló mellett, közvetlenül a kalandpark bejáratánál alakították ki pár éve az új Trianoni Emlékparkot, a kilátó felé vezető úton pedig a kincskereséssel fűszerezett Boszorkány-meseösvény vonzza a kisebb gyermekeket.

A hűs erdőben lévő park gyakorlatilag egy kötélpálya játszótér, ide mászni jönni érdemes, a bejárati kapu melletti konténerben vehetjük meg a belépőket, szerencsére, jelképes összegért van kísérőjegy is, kevésbé aktívak is bátran bemehetnek mászósabb kedvű társaikkal. A kötélpályarendszer óriási előnye, hogy itt tényleg gondoltak a 6-14 éves korosztályra, a 3 különböző nehézségű, rendkívül változatos elemekkel, akadályokkal megspékelt pálya minden gyerek igényét kielégíti. A pályák hosszúságát is úgy alakították ki, hogy egy 8-10 éves gyereknek se legyen túl hosszú, de azért egy 13 éves sem érzi rövidnek vagy gyengének. Mindegyik pályába építettek csúszó szakaszokat is, a csigát gyakran kell használni legtöbbek nagy örömére. Ráadásul mind a 3 felnőtt, mind pedig a gyermekpályákon kívül még extraként egy több csúszó szakasszal felturbózott kötélpályarendszer is növeli az izgalmakat.

Belépés után, a központi helyen lévő téren kapjuk meg a felszerelést a rendkívül segítőkész instruktoroktól, a beülőt, a hevedert, a sisakot természetesen segítenek felvenni. Miután mindenki felvértezve áll a kaland előtt, a közeli tanpályán mutatják be a biztonsági előírásokat, ill. hogyan is kell a karabínereket és a csigát használni.

A kalandparkban összesen 3+1 felnőtt- (140 cm felett) és 3+1 gyermekpálya található, a plusz egy a már említett csúszópályát jelenti. A társaságunkban lévő két 9 és egy 11 éves gyerek gond nélkül ment végig a pályákon, pedig volt köztük egy teljesen újonc is. A felnőtt pályák közül az egyes számú meglepően hosszú, rendkívül változatos, közepesen nehéz pályának számít, olykor meglehetősen szédítő magasságban vezet a lombkorona belsejében. A 2. számú kissé rövidebb, több lábmunkát igényel, a hármas pedig inkább a karokat teszi próbára, ellenben viszonylag rövidebb a többinél. A csúszópálya igazi adrenalinbomba. A fentieken kívül még egy bébipálya is van a 3-6 éves korú picik részére.

Az árnyas erdőben kialakított kalandparkban sűrűn előfordul az általában augusztusban virágzásnak induló erdei ciklámen, legteljesebb pompájában szeptemberben találjuk az egész parkot kellemes virágillattal belengő ciklámen szőnyeget. A kötélpályákon kívül még pingpongozni is lehet vagy csak egyszerűen élvezni az erdő látványát, illatait.

Gyakorlati tudnivalók

Cím, megközelítés

Lővér Kalandpark, Sopron, Lövérek, Récényi út. A Lővér körútról, az uszoda után a Récényi útra fordulva, azon teljesen végig, az út végén lévő, ingyenesen használható parkolóig tudunk autóval menni.

Nyitvatartás:

A kalandpark általában tavasztól őszig tart nyitva, a pontos időszak nagymértékben függ az időjárástól. A nyitvatartási időszakon belül a napi nyitva tartás is eltér a tavaszi-őszi valamint a nyári hónapokban. A Lővér kalandpark honlapján tájékozódjunk az aktuális nyitvatartási információkról.

Belépő (2020):

Felnőtt: 3000Ft/fő, junior (6 év felett, 140 cm alatt): 2500 Ft/fő, 6 éves korig: 1500 Ft/fő, kísérő jegy: 300 Ft/fő. A jegyárak tartalmazzák a balesetbiztosítást is!

Telefonszám: +36 20 9460641