Négycsillagos, romantikus szálloda a város szívében

A Hotel Wollner, Sopron óvárosában, a Templom utca csendes sétálóövezetében fekszik, karnyújtásnyira a legtöbb soproni nevezetességtől. A 300 éves, műemléki védettséget övező barokk épületben 2000 óta működik a családi tulajdonú szálloda, a patinás házhoz illően példásan felújítva, hamisítatlan nagypolgári hangulatot árasztva. A kötelező soproni látnivalókon kívül, nemcsak az itt megszálló vendégeknek ajánlott a Kocsis Borászat rendhagyó terepjárós bortúrája, minőségi borokkal és ételekkel a Sopron-Fertő-tavi borvidéken.

A szálloda elhelyezkedése

Az 1700-as évek elején épült barokk stílusú, nagy kocsibehajtós ház Sopron Óvárosának egyik sétálóutcájában, a Fő tértől a Széchenyi térre vezető Templom utcában található. A lokáció tökéletes a soproni tartózkodáshoz, az összes belvárosi látnivaló kényelmes, rövid sétával elérhető. Az utca nagyon csendes, a kocsival történő behajtás engedélyköteles, a Széchenyi tér felől sorompóval van lezárva az utca, de természetesen, amíg be- ill. kicsekkolunk, a hotel személyzete kinyitja nekünk a sorompót, és elgurulhatunk a szállóig. Tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, hisz a vasút- és az autóbuszállomástól is 10-15 perc sétával érjük el a szállodát. A 2 perc sétára lévő Széchenyi téren lévő buszmegállóból pedig a város szinte minden pontjára eljuthatunk a sűrűn közlekedő helyijáratokkal, az állomásokra, a Lövérekbe vagy Bánfalvára is.

A szálloda szobái, szolgáltatásai

A szálloda épülete, a boltíves étterem, a patinás recepció, a 18 kétágyas szoba összes szeglete XIX. századi, nagypolgári miliőt áraszt. A stílbútorokkal berendezett, kényelmes szobák minden komforttal felszereltek, ahogy ez egy négycsillagos besorolású hotelhez illik. Természetesen a mai, kényelmi dolgok sem hiányoznak a szobákból, többek közt a nagyképernyős LED TV, a stabil Wi-Fi kapcsolat vagy a modern fürdőszoba. A szálláshelyet a Wollner család 2000-ben alakíttatta ki a nagymúltú épületből, azóta is a család tulajdonában áll, ráadásul rendkívül szimpatikus módon, Wollnerék, azaz a tulajdonos házaspár és lányuk, Niki is aktívan részt vesz a szálloda üzemeltetésében, a vendégek fogadásában, sok évtizedes tapasztalatukkal segítik a városba látogató vendégeket. A gazdag választékú reggeli a romantikus, boltíves étteremben, svédasztalos rendszerben kerül felszolgálásra, jó időben ki is lehet ülni az idilli kis belső udvarra. Az épületben található még egy pincére hajazó borozó is, egy kis konferenciaterem és egy szauna. Az épület hátsó részéből nyíló átjárón jutunk a mesés függőkertbe, az ápolt, paradicsomi hangulatú kert végében pedig az eredeti soproni középkori városfal áll.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Hotel Wollner, Sopron, Templom utca 20.

Telefon: +36 99 524 400

E-mail: wollner@wollner.hu

Megközelítés, parkolás:

A Templom utca a Fő tér és a Széchenyi tér között húzódik, sétálóutca, autóval a Széchenyi tér felől egy sorompón át csak a ki- és bejelentkezés idejére lehet behajtani. A vasút- vagy az autóbuszállomásról az 1-es és a 2-es busszal is megközelíthető, Széchenyi tér megállónál leszállva két-három perc séta a szálló. Parkolni legcélszerűbb a színház előtti Petőfi téri mélygarázsban, a környező utcákban mindenhol fizetős a parkolás.

Szobafoglalás:

A Hotel Wollner saját honlapján is lehet, a szokásos szállásfoglaló oldalakon kívül.

Terepjárós bortúra

A szállodában számos programot tudnak javasolni, de a legérdekesebb a Soproni-Fertő-tavi borvidéken tett, régi szovjet UAZ terepjárókkal történő bortúra borkóstolással és grill lakomával egybekötve a soproni Kocsis Borászat szervezésében. A csoport létszámától függően egy vagy két UAZ dzsippel indul a túra Sopronból, a borászat tulajdonosa Kocsis Miklós vezetésével. A terepjárók felmennek a dűlőkön keresztül a Fertő-tó feletti dombokon húzódó borvidékre, néhány szép kilátóponton meg-megállva sztorizgat a mindig laza, jókedvű Miklós a soproni borokról, a szőlőkről, saját pincészetéről. Természetesen útközben, a megállóknál folyamatos a borkóstolás, majd egy idilli helyen leállva, előkerülnek a sörpadok, felizzik a gulyáságyú, és kisvártatva, a pazar, első osztályú húsokból készült grill ételek is landolnak az asztalokon. A rendhagyó, oldott hangulatú bortúrára a helyi dűlökön, 20 hektáron gazdálkodó borászat honlapján vagy a Hotel Wollnerben lehet jelentkezni.