Séta a sziklafalhoz tapadó acélösvényen

A Hohe Wand délkeleti, monumentális, függőleges sziklafalaira erősített acél lépcsősor, a sziklaösvény (Felsenpfad), nem mindennapi élményt kínál a kirándulóknak. Biztonságosan, kényelmesen mászhatunk testközelben a sziklafalon, elképzelve milyen is a sziklamászók kalandos élete.

 2020 augusztusától, átépítés miatt, bizonytalan ideig zárva!

A Felsenpfad, sziklaösvény

A Hohe Wand platója déli-délkeleti irányban látványos, több száz méteres, függőleges sziklafallal szakad le a mélybe. Sziklamászók közkedvelt paradicsoma a rengeteg mászóútvonalat, Klettersteiget rejtő sziklabirodalom. A hétköznapi turista is bepillantást nyerhet a merőleges, gigászi sziklafalak világába a Kohlröserlhaus alatt kiépített, több mint 200, fémből készült lépcsőn végigsétálva a szakadék felett.

A 15 perc alatt végigjárható Felsenpfad abszolút biztonságos, rendben karbantartott lépcsősorai, hidai szinte lebegnek a szédítő sziklafalon. Páratlan élmény sétálni rajta, tériszonyosoknak azonban igazi lidércnyomás a lyukacsos padlón lenézni, érezve, ahogy szabadon süvít a szél a sziklafalhoz tapadó ösvényen.

A 2003 áprilisában átadott, 140 m hosszú ösvény megépítéséhez mintegy 7500 kg acélt használtak fel.

Gyakorlati tudnivalók

2020 augusztusától bizonytalan ideig zárva!

Megközelítés

A Hohe Wandra autóval is felmehetünk, Wiener Neustadt felől Weikersdorf, majd Winzendorf falun át Stollhofig, majd onnan pár km, a táblával is jelzett panoráma út a Hohe Wand platójára. A felhajtóút hétvégén és ünnepnap díjköteles (2 €/kocsi). A fennsíkon vezető jó minőségű aszfaltútról a Kohlröserlhaus felé kell letérni jobbra (útjelzőtábla), a fogadó melletti parkoló csak az itt fogyasztó vendégek részére van fenntartva, különben tovább kb. 1 km-re van egy nyilvános parkolóhely, onnan kell visszasétálni a Felsenpfad-ig. A sziklaösvény közvetlenül a Kohlröserlhaus előtt, az út túloldalán kezdődik.

Belépő

A Hohe Wand Natúrparkba van belépő, mely érvényes a Felsenpfad látogatására is. Hétvégén ezt már a felvezető út elején lévő sorompónál elkérik, egyéb esetben a kilátó előtti dobozba kell becsületkassza jelleggel leszurkolnunk a díjat.

Felnőtt: 1,80 €, gyerek (6-15): 1,-€

http://www.naturpark-hohewand.at