Páratlan kilátóterasz 120 méter magasan

A Hohe Wand a Magyarországról legkönnyebben megközelíthető már igazi alpesi jellegű hegyvonulat, mely óriási népszerűségét változatos túralehetőségeinek, autóval való kitűnő megközelíthetőségének, számos hangulatos hüttéjének, gazdag családi programjainak köszönheti. A Hohe Wand erdővel borított magasfennsíkja látványos, több száz méteres sziklafalának szélén létesítették a Sky Walk panoráma kilátót, mely fantasztikus élményt kínál a nem tériszonyosok túrázóknak.

A Skywalk kilátóterasz

A Hohe Wand platójának meredeken leszakadó keleti oldala peremére épült az acélból készített kilátóterasz, mély érdekes kialakításával méltán kihagyhatatlan programpont a Hohe Wandra látogató kirándulók közt. A háromszög alakú építmény több méterre kilóg a 120 méter mély szakadék felé, ráadásul padlója rácsos, így tényleg olyan érzésünk van, mintha a mélység felett szabadon lebegnénk.

A Skywalk igazi adrenalinbomba, a tériszonyosok rémálma, a kilátás a platformról egészen elképesztő, szó szerint a lábunk alatt terül el az iszonytató mélység, térképszerűen rajzolódik ki a táj, a kis falvakkal, zöld mezőkkel, erdőszigetekkel. A Hohe Wand a sziklamászók paradicsoma, a kilátó körüli sziklafalak különösen kedveltek a mászók körében, mindig láthatunk jó néhány embert lehetetlen helyzetekben, a fizika törvényeit megcsúfolva, csüngeni a függőleges sziklafalakon.

A kilátóterasz mellett van a siklóernyősök egyik startoló pontja is, jó időben megtelik a levegő a színes ernyőkön sikló kalandvágyókkal.

Gyakorlati tudnivalók

Megközelítés

A Hohe Wandra autóval is felmehetünk, Wiener Neustadt felől Weikersdorf, majd Winzendorf falun át Stollhofig, majd onnan pár km, a táblával is jelzett panoráma út a Hohe Wand platójára. A felhajtóút hétvégén és ünnepnap díjköteles (2 euro/kocsi). A fennsíkon vezető jó minőségű aszfaltútról az Alpengasthof Postl felé kell letérni balra (útjelzőtábla), a fogadó melletti nagy parkolótól táblák mutatják az utat a 10 perc sétára fekvő Skywalk kilátóteraszig.

Belépő

A Hohe Wand Natúrparkba van belépő, mely érvényes a Skywalk látogatására is. Hétvégén ezt már a felvezető út elején lévő sorompónál elkérik, egyéb esetben a kilátó előtti dobozba kell becsületkassza jelleggel leszurkolnunk a díjat.

Felnőtt: 1,80 €, gyerek (6-15): 1,-€

http://www.naturpark-hohewand.at