Fedezd fel az Ős-Dráva értékeit kényelmesen két keréken!

Érintetlen természeti csodák és valóságos századfordulós időutazás vár azokra, akik az Ős-Dráva térségébe látogatnak kikapcsolódni. Ez a Dél-baranyai régió gazdag látnivalókban és gasztronómiai különlegességekben egyaránt, amit az falusi közeg nyugalma csak még erősebbé tesz.

Elektromos kerékpárral Dél-Baranyában

Mindezek megismertetésére jött létre az Elektromos Turisztikai Kerékpárkölcsönző Rendszer, ami az Ős-Dráva területén 5 településen, összesen 70 elektromos kerékpárral várja azokat az aktív pihenésre vágyó látogatókat, akik élményszerű kikapcsolódásra vágynak.  A kerékpárok elektromos rásegítése garantálja, hogy a kerékpározás széles körben használható legyen, így a nyugdíjas korosztály és a kevésbé fitt felhasználóknak is. Az első kerékbe épített 250 Wattos villanymotor, strapabíró váz és nagy hatókörű akkumulátor lehetővé teszik az Ormánság és a Villányi borvidék teljes bebarangolását.

Az állomások Harkány, Kémes, Vajszló, Vejti és Sellye településeken találhatók. A Dráva mellékága mentén kiépített, védett kerékpárút egyik oldalát a Fekete-víz, másik oldalát a csodálatos Dráva fennsík és a térség falvai határolják. Ezen falvak kulturális és történelmi örökségekben gazdag lelőhelyek, ahol nem utolsó sorban a falusi vendégszeretettel fogadnak minden arra járót. Az élményhez hozzá tartozik a helyi gasztronómiai megismerése, így a stifolder, a sajtok és a halászlé nyújtotta házias ízek kóstolása. Nézze meg az eKerékpárral meglátogatható célpontok listáját: http://greenebike.hu/osdrava/#latnivalok. A kölcsönző rendszer előnyei közé tartozik, hogy a kölcsönzött eKerékpár bármely állomáson letehető vagy lecserélhető.  

Nem különben kisebb élmény a Siklós-Villány borvidék felfedezése. Harkány és Villány között védett útvonalakon lehet eKerékpározni a szőlőtenger szívébe, ahol a csodás tájjal és borkülönlegességekkel találja szembe magukat az idelátogatók. Siklós leghíresebb történelmi épületéhez vezető domb sem okoz problémát az elektromos kerékpároknak. A lehetőség mindenki számára adott egy megerőltetések nélküli kirándulásra családdal vagy baráti társasággal. A Zöld Kerékpár Turisztikai Nonprofit Kft. széles partneri hálózata lehetővé teszi, hogy a kerékpárosok komplett szolgáltatásokban részesüljenek útjaik során.

Hol és hogyan juthatunk hozzá elektromos kerékpárjainkhoz?

Az Elektromos Turisztikai Kerékpárkölcsönző Rendszer használata nagyon egyszerű és kedvező díjszabásokkal vehető igénybe. Az Ős-Drávához látogatók egyik lehetősége a személyesen történő bérletet váltás Harkány Termálfürdő főbejáratánál (Bajcsy Zsilinszky u. 5.). Regisztrációhoz a személyes adatok rögzítése szükséges, ezután kerül sor az egyenleg feltöltésre. Regisztrálni és kölcsönözni interneten keresztül is lehet, akár otthonról vagy okostelefon segítségével. Online felhasználóknak a www.regisztracio.greenebike.hu oldalon keresztül regisztrálhatnak, majd kezelhetik fiókjukat és pénzügyeiket. Az egyenleg feltöltése kényelmesen bankkártyás vagy Barionos átutalással, a kölcsönzés pedig az állomásoknál okostelefon vagy a kihelyezett érintőképernyős terminálok segítségével történik.


Lépésről lépésre bemutatjuk a kölcsönzést. Első eset, személyes bérletváltás után az adatokkal és egyenleggel feltöltött kártyát, a kerékpárok melletti olvasófelülethez érintve, az állomás kiadja a kerékpárt. Második esetben online fiókba belépve (okostelefon vagy kihelyezett képernyő) az adott állomást kiválasztva a rendszer megadja a levehető kerékpár dokkoló számát és a hozzá tartozó PIN kódot.

tablazat-greenebike.jpg
Minden kártyával és online fiókkal 2db eKerékpár kölcsönözhető, így a kaució összegét csak egy felhasználónak kell befizetni. 1 regisztráció, 1 kaució, 2eKkerékpár. A kölcsönzés lejártával a kaució és fennmaradó bérleti díjakat a Zöld Kerékpár visszaszolgáltatja felhasználóinak.

A Zöld Kerékpár igény szerint, előre bejelentkezett csoportoknak fix áras programokat szervez, ezekről a lehetőségekről a hello@greenebike.hu e-mailcímen illetve a www.greenebike.hu/osdrava oldalon lehet bővebben tájékozódni.