Pécsi kávézók, kocsmák, bárok, szórakozóhelyek

Az utóbbi pár évben ismét reneszánszukat élik a bárak, kávézók, sorra nyitnak a jobbnál-jobb hangulatos helyek egyedi megoldásokkal csábítva a vendégeket. Pécs kétségkívül a vidéki Magyarország legnagyobb kocsma kultúrájának a színtere, az állandó helyek kavalkádjához hozzájön még a tavasztól őszig tartó fesztiválszezon, a Pécsi Napok, A Kézműves Sörök Fesztiválja, Bányásznap és sok egyéb népszerű rendezvény.

 

Balkán Bisztró

Pécs, Ferencesek u. 32.

A rendkívül népszerű Egylet Sörkert helyén 2017. március közepén nyitott Balkán Bisztró fő vonzereje, a név kötelez, a faszénen sült szerb specialitások. A hangulatos kerthelyiség megmaradt,  a Kisbalkán Pékség a Zsolnay-negyedből ideköltözött, így garantáltak az első osztályú pékáruk, sütemények, lepények.  A legnagyobb változás italfronton történt, a kézműves sörök helyett a borkínálat lett a meghatározó, és a burgerek is kitűnőek. A bisztró a Dining Guide TOP 100 étterem listáján is szerepel. Laza, oldott hangulat.

Nyitvatartás: 

kedd-csütörtök: 11:30-22:00 (konyha: 12:00-21:00)

péntek-szombat: 11:30-24:00 (konyha: 12:00-22.00)

vasárnap: 11:30-22:00 (konyha: 12:00-21:00)

Hétfőn zárva!

Telefon: (30) 891 6809

 balkan-bisztro.jpg

Eozin Corso

Pécs, Király u. 14.

2017 őszétől a Színház téri nagy múltú Corso épületébe költözött Pécs ikonikus létesítménye, az Eozin kávézó. A belső teret teljesen átalakították, bohókás, színházi légkört teremtve, egyedi készítésű asztalok, könyvespolcok, vitrinek, bordó függönyök, plakátok a plafonon, minden adott egy kellemes vacsorához vagy egy szimpla kávézáshoz. Egyszerű, áttekinthető étlap, melyen a grillételek dominálnak, az obligát burgerekkel. A helyszínhez képest abszolút baráti árképzés. Barátságos kiszolgálás, oldott hangulat.

Főételek: 1650 - 3200 Ft

 eozin-corso.jpg

N-Eozin Grillterasz és Kultúrpark

Pécs, Esze Tamás u. 3.

A város egyik legújabb, ígéretes helye az Eozin Kávézó tulajdonosai által megnyitott családias hangulatú romkocsma jellegű grillterasz az egykori Kultúrkert helyén a városfal tövében. Grillezett és füstölt ételek, hideg italok, koncertek, szabadtéri programok, meccsnézés. Tavasztól őszig!

 

Nappali Bár

Pécs, Király u. 23-25.

A város egyik legmenőbb helye, kávézó, kocsma, bár, koncerthelyszín, igazi közösségi találkahely. Reggel 9-től hajnalig minden nap nyitva.

Reggeli Bár

A méltán népszerű Nappali korán kelő kistestvére, Pécs legjobb reggeliző helye, számtalan remek klasszikus reggeli étellel, mint a különböző tojásból készült fogások, bundáskenyér, zabkása, amerikai palacsinta, angol reggeli, friss pékáruk, és finom, reggelre való italok, teák, kávék, gyümölcs- és zöldséglevek. 

Bejárat az utcasarkon nyíló kapun, ugyanabban az épületben, mint a Nappali Bár.

Minden nap reggel 8-tól du. 3-ig.

 nappali-pecs.jpg

Blöff Café

Pécs, Színház tér 2.

Népszerű kávézó délután, trendi kocsma este. Koktélok, regionális borok, csapolt sörök, meccsnézésre az egyik leghangulatosabb hely. Minden nap 15 órától van nyitva éjjel 1-ig, vasárnap éjfélig!

 bloff-kavezo.jpg

Cooltour Café

Pécs, Király u. 26.

A kétszintes romkocsmára hajazó intézményben nagyon egyedi, hangulatos sörkertben is italozhatunk, esténként koncertek, kulturális programok. Humán Pláza, ahogy a szlogenük szól. Korrekt, barátságos árak, impozáns italválaszték.

 cooltour-cafe-pecs.jpg

Csinos presszó

Pécs, Várady Antal u. 8.

Pécs egyik legfelkapottabb helye a közösségi kultúrtérként működő Csinos, nemcsak egyszerű kocsma, kávézó, hanem igazi alternatív kultúrközpont kiállításokkal, koncertekkel, a pincében hajnalig tartó bulikkal. A design rendkívül kreatív, bohókás, retrós, fiatalos. A kiszolgálás nagyon baráti. Érdekes kezdeményezés az ASZPIK, az Alkotói Termelői és Szombati Piac a Kertben elnevezésű rendezvény. Nagyon gyerekbarát hely kis játszótérrel az udvarban. Isteni házi szörpöket kóstolhatunk és kaphatóak a Yokka Kézműves Cukrászműhely utánozhatatlan édességei is.

 csinos-presszo-belter.jpg

Művész Presszó

Pécs, Kolozsvár u. 24.

A 2012-ben megnyitott Művész üstökösként robbant be a pécsi kocsma színtérbe, a magyar kézműves sörök népszerűsítését tűzve zászlójára a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. A hely egy kissé messzebb van a fősodortól, a belvárostól, de megéri az extra negyedórás sétát.  A Művész presszó hajdani fénykorát a 60-as, 70-es éveket megidéző, retró hangulat, a kitűnő kiszolgálás és természetesen a csapolt és üveges kézműves sörök nagy választéka utánozhatatlan elegyet képezve vonzza a vendégeket.

 

Trafik Bár

Pécs, Perczel u. 22.

Pécs egyik emblematikus helye, amely étterem, bár és szórakozóhely is egyben, a hajdani Kossuth/Apolló mozi épületében működik. Már maga a kialakítás az egykori moziban is megéri a látogatást, de a könnyed grillételek, saláták, piadinák is nagyon finomak. Esténként bulik, koncertek szórakoztatják a nagyérdeműt. Hétköznap ebédmenü.

 apollo-art-mozi-trafik.jpg

Lezser Bárkonyha 

Pécs, Széchenyi tér 18. (Király utca sarok)

2013 óta működik a város legfrekventáltabb sarkán az önmagát bárkonyhaként definiáló intézmény. Laza, fiatalos hangulat, kellemes design, nagy italválaszték, bisztró jellegű konyha, sok tapas-szal, tésztákkal, pizzákkal, hús- és halételekkel. Hétvégenként este DJ szórakoztatja a vendégeket.

Főételek: 1690 – 4590 Ft

lezser.jpg

Bazár 

Pécs, Széchenyi tér 17.

A város és a Széchenyi tér üdítő színfoltja a 2017-ben nyitott gasztropub, mely elsősorban kézműves sörök elképesztő választékával, 14 sörcsappal, várja a vendégeket. Meglepően tágas belső tér, letisztult design, jó hangulat, enni elsősorban kolbászt érdemes a sörök mellé.

bazar.jpg

Strausz Ti-ti-tá Szórakoztatóközpont

Pécs, Lyceum u. 4.

Népszerű szórakozóhely hangulatos kerthelyiséggel, koncertek, DJ-k, bulik, kiállítások, és természetesen gazdag italválaszték korrekt árakkal. A kertben színesre festett bútorok, sőt még egy csónakban ülve is lehet alkoholizálni.

 strausz-titita.jpg

Pécsi Est Café

Pécs, Rákóczi út 46. Kereskedők Háza

Pécs ikonikus szórakozóhelye, a pécsi éjszakák kötelező zarándokhelye. Bulik, partik, koncertek hajnalig nemcsak hétvégén. A pécsi egyetemi bulik fellegvára. Meleg konyha is van, egyszerű, laktató étkekkel. Nagyobb sportesemények idején a város legnagyobb sportkocsmája kivetítőkkel.

Pécsi Kávé

Pécs, Irgalmasok utcája 6.

A város, sokak szerint legjobb kávéit szürcsölhetjük ebben az ízlésesen berendezett, mediterrán hangulatú belső udvaros koffein mennyországban. Szakképzett, professzionális baristák, elképesztő választék, magas minőség, barátságos hangulat. Az utcafrontról elég nehezen található meg a kapuból nyíló kis folyosón.

 Nyitva minden nap reggel 8-tól este 7-ig, hétvégén 6-ig.