Pécsi vendéglátóhelyek

Pécs az utóbbi években egyértelműen a vidék gasztronómiai fellegvárának címéért küzd, igen jó eséllyel. A „fine dining” vagy e kategóriát súroló éttermek legnagyobb számban Pécsett találhatók a vidéki városok közül, de a hagyományosabb, akár magyaros, akár nemzetközi ételekre specializálódott vendéglők közül is jó néhány magas, megbízható színvonalú helyet találhatunk. Sajnos az elmúlt évek szinte mindegyikére jutott egy-egy étterem bezárás, 2015-ben az Enoteca Corso (jelenleg az Eozin társulata próbálja új koncepcióval újra indítani), 2016-ban a Jókai Bisztró, 2017-ben pedig a Zsolnay Étterem adta fel a harcot.

 

Elefántos Étterem és Pizzéria

Pécs, Jókai tér 6.

A hangulatos Jókai téren, a híres Elefántos Házban, megbízható pontnak számító, autentikus olasz „ristorante” házi készítésű olasz tésztákkal, Pécs legjobb pizzájával, tengeri herkentyűkkel. Az étterem középpontjában a fatüzelésű pizzakemence áll, a hangulatos terasz a Jókai tér sétálóövezetére néz. A pizza klasszikus, vékonytésztás itáliai csoda gazdag, minőségi feltétekkel.

Főételek: tészták: 1500 – 1800 Ft, pizzák: 1100 – 2300 Ft

 elefantos-haz-pecs.jpg

Susogó étterem

Pécs, Szőlő u. 54.

Pécs legjobb, de az egész országban az egyik legelismertebb „fine dining” étterme 2012-ben újranyitott régi helyén, és változatlan, rendkívül magas minőségi konyhájának köszönhetően máris az ínyencek mekkájaként tartják számon. Otthonos, elegáns, polgári miliő, hangulatos kerthelyiség, pazar kilátás a városra. Naponta változó étlap, a szezonalitás és a bejelentkező vendégek számának függvényében.

Csak bejelentkezéssel fogadnak vendéget.

A degusztációs menü ára: 6500 - 8500 Ft, főételek: 2500 - 4500 Ft.

Foglalás: +36 72 954 920 vagy +36 30 6301201

 

Eozin Corso

Pécs, Király u. 14.

2017 őszétől a Színház téri nagy múltú Corso épületébe költözött Pécs ikonikus létesítménye, az Eozin kávézó. A belső teret teljesen átalakították, bohókás, színházi légkört teremtve, egyedi készítésű asztalok, könyvespolcok, vitrinek, bordó függönyök, plakátok a plafonon, minden adott egy kellemes vacsorához vagy egy szimpla kávézáshoz. Egyszerű, áttekinthető étlap, melyen a grillételek dominálnak, az obligát burgerekkel. A helyszínhez képest abszolút baráti árképzés. Barátságos kiszolgálás, oldott hangulat.

Főételek: 1650 - 3200 Ft

 eozin-corso.jpg

Blöff Bisztró

Pécs, Jókai tér 5.

A város egyik méltán legnépszerűbb vendéglátóhelye remek konyhával, friss alapanyagokkal, oldott hangulattal, professzionális kiszolgálással, késői nyitvatartással. Az étlap oszlopos tagjai a balkáni grill ételek, a csevap és a pljeskavica, mellettük egy szelet Adria is jelen van, egészben sült tengeri halak, polip, tintahal sorakozik a fogások között. A különböző töltött házi lepényeket is bátran ajánljuk.

Jó időben ki lehet ülni a térre embereket nézegetni. Nyitva minden nap 11-től éjjel 1-ig.

Főételek: 1800 - 3800 Ft, a steakek kicsit drágábbak.

bloff-bisztro-pecs.jpg

 

Balkán Bisztró

Pécs, Ferencesek u. 32.

A rendkívül népszerű Egylet Sörkert helyén 2017. március közepén nyitott Balkán Bisztró fő vonzereje, a név kötelez, a faszénen sült szerb specialitások. A hangulatos kerthelyiség megmaradt,  a Kisbalkán Pékség a Zsolnay-negyedből ideköltözött, így garantáltak az első osztályú pékáruk, sütemények, lepények.  A legnagyobb változás italfronton történt, a kézműves sörök helyett a borkínálat lett a meghatározó, és a burgerek is kitűnőek. A bisztró a Dining Guide TOP 100 étterem listáján is szerepel. Laza, oldott hangulat.

Nyitvatartás:  

kedd-csütörtök: 11:30-22:00 (konyha: 12:00-21:00)

 péntek-szombat: 11:30-24:00 (konyha: 12:00-22.00)

 vasárnap: 11:30-22:00 (konyha: 12:00-21:00)

 Hétfőn zárva!

 Telefon: (30) 891 6809

 

 balkan-bisztro.jpg

 

Aranykacsa étterem

Pécs, Teréz u. 4.

Nagy múltú pécsi intézmény, jelenleg egy kissé retró hangulattal, külön borpincével. Nem meglepő, hogy specialitásuk a kacsa, az étlap tele van különféle kacsaételekkel, de egyszerű, közkedvelt, klasszikus fogásokat is találunk. A földszinten két terem, az egyik, az elegáns Zsolnay-terem, az emeleten van a hangulatos kerthelyiség és egy fiatalosabb stílusú nagyterem.

Hétfőn zárva!

Főételek: 1840 – 2680 Ft

 

Tex-Mex Mexikói étterem

Pécs, Teréz u. 10.

Egyszerű berendezésű, fiatalos, laza hangulatú pinceétterem hagyományos tex-mex konyhával. Az étlapon a klasszikus mexikói kedvencek, enchiladas, tacos, quesadillas, burritos, fajitas, chimichangas.  Autentikus alapanyagok, gondosan elkészített fogások, szívélyes, barátságos kiszolgálás.

Szerdától szombatig 17 órától 23 óráig van nyitva!

Főételek: 1990– 2990 Ft

 

Korhely étterem-pub

Pécs, Boltív köz 2.

Fiatalos, oldott hangulatú kocsmaétterem a Király utca egy kis mellékutcájában. Az étlapon viccesnek szánt elnevezésekkel, mint pl. Rocker kacsa, Gatyába Rázás, Plázacica, Nagyarcú vagy a Dagobert Bácsi, melyek többnyire éttermi klasszikusokat rejtenek. Gazdag választék mexikói ételekből, quesadilla, fajitas, burrito. A hely jellegzetessége, hogy a földimogyoró 150 Ft-tól korlátlan mennyiségben fogyasztható, amit szinte kivétel nélkül minden vendég meg is tesz. Barátságos kiszolgálás. Csapolt sört 1,2 literes, sőt 1,8 literes kancsóban is lehet rendelni, és Paulanert is csapolnak!

Főételek: 2500 – 3800 Ft, Steak-ek: 6500 – 6800 Ft

 korhely-pub.jpg

Bohémia Sörkonyha

Pécs, Nagy Flórián utca 11.

Egy darabka hamisítatlan prágai hangulat, a pécsi belvárosban. Autentikus cseh konyha, olyan klasszikusokkal, mint a csülök, cseh gulás knédlivel, sertéssült káposztával és knédlivel, olajban pácolt hermelin sajt. A csapon öt fajta cseh sör a világostól a félbarnán át a szűretlen búzáig. Egy morvaországi sörfőzde jobbnál jobb termékeit tartják. Barátságos kiszolgálás, oldott hangulat. Korrekt árak.

Újdonság: helyben sütött bagelban kínált különböző burgerspecialitások. 1750 - 2600 Ft, saját "szmókerben" füstön sütött BBQ húsok, kolbászok! 1850 - 2300 Ft.

Minden nap nyitva 12 órától, de hétfőn és kedden csak délután 5 órától!

Főételek: 1570 – 2950 Ft, az egészben sült csülök: 3950 Ft.

 pecs-bohemia-sorkonyha.jpg

 

Hrabal Söröző és Étterem

Pécs, Irgalmasok utcája 2.


A város másik kitűnő, autentikus cseh konyhát vezető étterme, a klasszikus cseh bestsellerekkel, utopeni, pácolt hermelin, csülök, gulás knédlivel, kacsacomb, nem beszélve a remek csapolt cseh sörcsodákról és a számtalan üveges specialitásról.

Minden nap nyitva 11 órától éjfélig, hétvégén éjjel 1-ig.

hrabal-sorozo.jpg

Pezsgőház

Pécs, Szent István tér 12.

A pécsi székesegyház előtti téren, a hajdani pezsgőgyár pincerendszerében alakították ki a város egyik legelegánsabb éttermét. Rövid, áttekinthető étlap klasszikus magyaros fogásokkal modern felfogásban, néhány távol-keleti tányérral. Gazdag bor- és pezsgőválaszték. Professzionális szerviz.

Nyitva: 12.00 - 15.00, 18.00 - 22.00, szombat 23 óráig. Vasárnap zárva!

Főételek: 2900– 5900 Ft

 

Tüke Borház

Pécs, Böckh János u. 39/2. (Tettye)

Fantasztikus környezetben a Tettyén, szépen rendben tartott mini szőlőskertben nyílt 2010-ben ez az elsősorban a pécsi borok ismertetésére, megkedvelésére megnyitott roppant hangulatos hely egy rendkívül kellemes, árnyas terasszal. A rendszeres profi borkóstoltató programok mellett friss alapanyagokból készített grillen sült ételek, házi füstölt finomságok, libatepertő, házi kecskesajtok, házi rétesek és illatos pogácsa várja a vendégeket.

Csütörtökön és pénteken du. 4-től, hétvégén 12 órától tartanak nyitva, vasárnap korán, este 7-kor zárnak!

 

Tettye étterem

Pécs, Tettye tér 4.

Népszerű étterem a Tettye központi helyén, hatalmas, árnyas kerthelyiséggel. Hosszú étlap az összes éttermi magyaros klasszikussal plusz néhány sváb étel. A hely töretlen népszerűségét a megbízható, egyenletes színvonalnak, a nagy adagoknak és az udvarias kiszolgálásnak köszönheti.

Főételek: 1700 - 4300 Ft

 

Tempus étterem

Pécs, Váradi Antal u. 9.

2017-ben nyílt új étterem, hangsúlyos nemzetközi konyhával, ragyogóan tiszta, stílusos környezettel, udvarias személyzettel. A viszonylag magas pécsi éttermi árakohoz képest meglepően korrekt árszint! Ismert, közkedvelt fogások a világ négy sarkából, fajitas, souvlaki, tikka masala, rizottók, pljeskavica, bécsi szelet, vörösboros marhapörkölt.

Főételek: 1800 - 2800 Ft 

 

Csülök Bár

Pécs, Pellérdi út 31.

A klasszikus magyaros konyha szerelmeseinek törzshelye, a 2016-tól az új, nagyobb helyen nyitott vendéglő. A zászlóshajó maradt a csülök, de mellé bejöttek egyéb húsételek is. Az adagok bőségesek, kalóriadúsak.

Minden nap nyitva 10.30 - 22.00 között.

Az étterem Patacson található, Pécs nyugati szélén, a 6-os út és az új nyugati elkerülő út (57) csomópontjánál, a körforgalomnál a patacsi Fő útra hajtani, majd mindjárt jobbra a Pellérdi útra.