Stílusos nyugalom, vidéki luxus az Őrség szívében

Az Őrség nincs híján különböző szálláshelyeknek, az egyszerű kiadó szobától a klasszikus falusi vendéglátóhelyen át a modern wellness hotelig minden igényre van megoldás, a szlovén határ menti Magyarszombatfán, a fazekasok falvában található Kosbor Panzió azonban igazán magasra tette a lécet. Ahogy az őrségi nagykönyvben írva vagyon, idilli, lágyan hullámzó dombokon elnyúló erdőszéli birtok, gyönyörűen helyrehozott portával, vadvirágos rétekkel, egyedi, ízléses stílusban berendezett szobák, apartmanok, visszafogott luxus a tökéletes békére és nyugalomra vágyó, természetszerető vendégek részére.

A Kosbor Panzió szobái, szolgáltatásai

A falu szélén nyújtózó háromhektáros birtokon fekvő L alakú fő épületben találjuk a recepciót, ill. a kis, meghitt étkezőhelyiséget, a négy, igazán egyedien berendezett nappalival és külön hálószobával ellátott, fürdőszobás lakosztályt és az öt, autentikus, antik bútorokkal felszerelt kétágyas szobát. A szálláshelyek elsődleges célja az alvás, így egyáltalán nem lényegtelen kérdés a fekhelyek milyensége, ebből a szempontból is jelesre vizsgázik a Kosbor panzió, a lakosztályok fénypontja az extra nagy franciaágy, de az összes szobára jellemző a magas minőségű ágynemű, a kellően feszes ágy, a makulátlan tisztaság.

A szobákban ne keressük a televíziót, elvégre azt otthon is nézhetjük, akad a környéken elég látnivaló, a hűtőszekrény viszont szerencsére nem hiányzik a szobákból. A tulajdonos hölgy, Ágnes jó ízlésének köszönhetően, a legapróbb részletekben is megbújik a jó értelemben vett vidéki stílusosság. A szobák kellően tágasak, szerencsére az ablakok tökéletesen elsötétíthetők és a fürdőszoba is a sokcsillagos szállodák minőségével vetekszik, természetesen magától értetődik a rend és a tisztaság is. Mondanunk sem kell, hogy hűvösebb időben, de akár télvíz idején is kitűnő választás a panzió, az épület fűtését és áramellátását napelemek biztosítják, de az épületgépészet nagy része a mind a fenntarthatóság elve alapján működik. Jó minőségű, ingyenes wifi gondoskodik a nagyvilággal való kapcsolatról, melyet a szobákban is élvezhetünk.

Az eredeti őrségi stílusban épült, nemes egyszerűséggel villának hívott nagy épületben egy minden igényt kielégítő tágas, családi luxus apartmant alakítottak ki, hatalmas, erdőre néző terasszal, grillező hellyel, túloldalán, az aljában találjuk a hangulatos borozót, idilli kiülős lugassal.  

A svédasztalos reggeli már-már a tökéletesség határát súrolja, a helybeli specialitások, kecskesajtok, kézműves sajtok, pástétomok, felvágottak, házi lekvárok, frissen sült kenyér, péksütemények mellett még tojásételeket is kérhetünk. A szállóvendégek vacsorázhatnak is a panzióban, a fogások elsősorban a helyi alapanyagokra épülnek, sok zöldséggel és az elmaradhatatlan tökmagolajjal.

Az őrségi portákra jellemző módon, ez a birtok sincs bekerítve, így szinte egybenőtt a bukolikus, ligetes tájjal. A madárcsicsergés garantált, a kertben kihelyezett pihenőágyakon élvezhetjük a mindennapos koncertet, ősszel pedig a szarvasbőgés különös hangjai töltik meg a harapnivalóan friss levegőt. A szálláshely kisállatbarát, a rangidős vizsla, Zénó, mellett egy cica és a közelmúltban frissen érkezett másik, „mentett” kutyus is állandó tartozék.

Három ország határán – a Kosbor Panzió az Őrség szívében

A panzió tökéletes kiindulópont az Őrvidék felfedezéséhez, a szomszéd falu, Velemér, híres Árpád-kori templomával, de Őriszentpéter is csak két faluval van arrébb. Pár km-re húzódik a szlovén határ, autóval néhány perc alatt át is érünk a szlovéniai Goričko Natúrparkba, ahol Selo középkori körtemploma, az ország legnagyobb területű vára Gradban vagy a vadregényes Bakónaki-tó nyújt kitűnő kirándulási lehetőségeket, de Moravske Toplice népszerű fürdője sincs messze. Portálunk bemutatja az Őrség legfontosabb látnivalóit, kihagyhatatlan nevezetességeit.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Kosbor Panzió, Magyarszombatfa, Fő út 6.

Telefon: +36 30 952 2478

E-mail: info@kosborpanzio.hu

A szobák elérhetőségét a panzió honlapján érdemes ellenőrizni, ahol foglalni is lehet.