Családias állatkert kis oroszlánokkal

A kis alapterületű, de folyamatosan fejlődő, magánkézben lévő gyöngyösi állatkert fő vonzereje a töretlen népszerűséget élvező oroszláncsalád a sok kölyökkel és a meglepően sok állatra kiterjedő simogatási lehetőség.

Az állatkert látogatása

A bejárati rész mellett egy kis épületben található a szerény terrárium, legérdekesebb látnivalója egy gigantikus varangy, a karámokban pedig a hazánkban élő állatokon kívül néhány emu, teve, láma várja felajzva a zoo-csemegével érkező látogatókat.

Túl sok információt nem találunk az állatokról, gyerekeknek viszont óriási élmény a sok állat testközelből történő megfigyelése, a folyamatos etetési lehetőség. A rendkívül gyerekbarát létesítményben büfét is találunk.

Oroszlánkölykök

Az állatkert legfőbb szenzációi továbbra is a 2013 augusztus végén született oroszlánkölykök, amelyeket meg is lehet simogatni, ellenőrizzük le az állatkert megújult honlapján az esetleges időpontokat.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Gyöngyös, Damjanich út 31. (a gyöngyösoroszi leágazásnál)

Telefon: 06/37/503-035

Megközelítés: Gyöngyösről a Pásztó felé vezető műúton a gyöngyösoroszi elágazásnál. Parkolni ingyen lehet, a Zoo előtt közvetlenül nincs sok hely, de az út mellett is meg lehet állni. Ne számítsunk útjelző táblákra.

Nyitva tartás

Minden nap

márc.-okt.:  09.00 – 19.30, nov. – feb.: 09.00 – 17.00

Belépődíj

Felnőtt: 900 Ft

Nyugdíjas: 800 Ft

18 év alatt: 600 Ft

2 éves kor alatt ingyenes

A büfében 100 Ft levásárolható a belépőből.

 

http://gyongyos-zoo.hu