Első osztályú élményfürdő parádés helyszínen

A Magas-Tátra kapujában, Poprád városában találjuk a régió legszínvonalasabb élményfürdőjét, az AquaCity egész évben nyitva tartó komplexumát. A modern, kitűnően rendben tartott fürdő külön gyermek résszel rendelkezik, páratlan élmény a hófödte, csipkés tátrai hegyek látványában gyönyörködni, miközben a termálvízben lubickolunk.

A fürdő látogatása

A rendkívül modern designú, tiszta élményfürdő több részből áll. Az eredetileg 50 C fokú kristálytiszta termálvíz egy 1300 m mélyen fekvő földalatti tóból táplálja a fürdő medencéit 20-38 fokosra lehűtve. A víz fertőtlenítése egy igazi high-tech megoldással, UV fény segítségével történik, minimális klórt használnak csak. A gyógyvíz kitűnő hatással van mozgásszervi panaszokra, légzőszervi megbetegedésekre, javítja a vérkeringést és nyugtatólag hat az idegrendszerre.

A külső termál medencék egész évben nyitva vannak, gazdagon felszerelt, pezsgőfürdős, masszírozó sugaras medencékben pihenhetjük ki a síelés vagy a túrázás fáradalmait. A csúszdapark legjellegzetesebb része a hatalmas maja piramis, melynek tetejéről több különböző csúszda is indul. Családi, gyors vagy kanyargós csúszda közt is választhatunk, de nagy úszógumiban ülve is élvezhetjük a száguldást.

Az épületen belül igazán első osztályú élményeket kínálnak a Blue Diamond elnevezésű medencék, melyekben egy rozsdamentes acélból épült medencebár várja a duplán felfrissülni vágyó vendégeket. A Swarowski kristályokkal díszített, alulról megvilágított medencék valódi luxus élményeket kínálnak.

További nem mindennapi élmények várnak a Blue Sapphire medencéknél, ahol a különféle élményelemekkel gazdagon ellátott, három hatalmas üvegfallal szegélyezett épületből páratlan kilátás nyílik a Magas-Tátra csipkézett hegyláncaira. Az igazi nirvána sötétedéskor jön csak el, az egyedülálló fényterápiás technikának köszönhetően. Minden este fél kilenckor kezdődik az Európa szerte híres lézer show 3D hologramokkal és hangjátékkal megtámogatva.

A gyermekek számára, vadonatúj, 2014 tavaszán megnyitott Treasure Island (Kincses Sziget) nyújt felejthetetlen élményeket. A kalóz tematikájú medence közepém egy nagy kalózhajó ígér gondtalan perceket a kicsik számára. Itt még egy tengert imitáló, sós vizű medencében is megmártózhatunk. A gyermekeknek a vízi kalandokon kívül játszósubák, pihenőszobák is rendelkezésre állnak.

A sportosabb fürdőzők a benti 50 méteres sportmedencében vagy a kinti 33 méteres medencében róhatják hosszaikat.

A fürdő wellness és spa részlege szintén nem hagy maga után kivetnivalót, rafinált megvilágítású, elegáns terek, számos különböző szauna, gőzfürdő, inhalációs kabin, tepidárium, hideg és forró vizes sétálóutak, jacuzzik, masszázs zuhanyok kényeztetik a vendégeket.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: AquaCity, Poprad, Športová 1397/1

Megközelítés

Poprád központjából a Késmárk felé tartó 67-es út (Štefániková) vezet a fürdőhöz. A Jégcsarnok épülete előtt kell balra kanyarodni, táblák igazítanak útba minket, de az útról már jól látszik az élményfürdő.

Nyitva tartás:

Minden nap: 10.00 – 21.00, Hétfőn 11 órától, a wellness részleg hétfőtől csütörtökig 14 órától van nyitva. A Maja piramis csak tavasztól őszig látogatható.

Belépő

Egész napos: 20 €, 3 órás: 17 €, 17 órától: 17 €, lézer show: 5 €, 120 cm alatti gyerekeknek 1 €, nagyobb gyerekek: 17 /14 €. Családi jegy: 3 személy: 42, 4 személy 47 €

Wellness-szel együtt: 29 / 24 €

http://www.aquacity.sk

Fotók: www.aquacity.sk