Szünidei élményhegység

Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában

A Tátra méltán népszerű kirándulóhely. Bátran kijelenthetjük, hogy aki egyszer beleszeret a tátrai csúcsok és völgyek panorámájába, soha nem fog betelni vele. Nyáron viszont azok is élvezhetik mindezt, akik épp nincsenek kiváló kondiban. A Tátra lábától egészen a csúcsokig, kényelmesen és szórakoztatva.

Korosztálytól függetlenül a Magas-Tátra az egész család számára kikapcsolódást nyújt. Tökéletes szórakozást jelent a nagypapának, nagymamának, a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. A Megannyi lehetőség közül nem okoz gondot választani az érdeklődésünknek megfelelően.

A léleknek is felemelő

Érdemes eltérni a szokásoktól, és a Csorba-tó vízéről kezdeni a kirándulást. Bár, a csónakázás már a 19. században is népszerű volt, de ma igazi értéket jelent a csönd, amit csak az evezők vízi találkozása zavar meg. Körülöttünk a mélyzöld fenyők magaslanak, melyek felett az égbe futnak az óriás szirtek. A látvány valóban igazi költemény, és ez még csak a kezdet.

Magasságok pompája

Következő célpont lehet az Apó, ugyanis itt mindenki így hívja a Lomnici-csúcsot. Nem kell megijedni a magasságától, bárki meg tud birkózni a kihívással. Hiszen az Ótátrafüredről induló felvonó felvisz a Kőpataki-tóhoz, ahonnan a túraútvonal mentén eljuthatunk a nagy Apó lábához. Pihentető családi tempóban két óra alatt meg lehet érkezni az első célponthoz. Útközben gyönyörű kilátás nyílik a völgyekre és csúcsokra, ami öröm a szemnek és léleknek egyaránt. A gyerekeknek kiváló helyszín a kergetőzésre és játékra a Kő-pataki-tónál az úgynevezett Mormota-Land és a tátrai vadon.

Magaslati kilátások

Miközben a gyerekek játszanak, az idősebbek felidézhetik a régi kultusz filmet, a Réztornyot, melyet a felvonó Lomnici-nyereg állomásánál, a Kis- és Nagy-Tarpataki domb völgyeivel és csúcsaival szegélyezett helyszínen forgattak 2200 méteres magasságban. Habár elképesztő panoráma nyílik innen is, de a csúcsélmény még csak most vár a kirándulóra, az Apó sapkáján. Már maga az utazás a Lomnici-csúcsra is remek szórakozást nyújt a felvonóval, de az a gyönyörűség, amely fenn a teraszról kinézve tárul elénk, leírhatatlan. Csúcsok és völgyek teljes skálája, hegyi mezők és falvak több tíz kilométer távolságból... Egyszerűen lenyűgöző élmény.

Adrenalin a dombról

Komfortos kabinban utazhatunk vissza Tátralomnichoz, ahol még egy meglepetést tartogat számunkra a környék. A Štart átszálló állomáson a másik felvonó helyett választhatjuk azt az opciót is, hogy a két és fél kilométert a hegyi kisautókkal tegyük meg lefelé. Aki már nyáron is volt kikapcsolódni a Magas-Tátrában, mind egyetért azzal, hogy a Tátra valóban kiváló élményhegység.

(X) - fizetett tartalom