Gigantikus fürdőkomplexum a liptói hegyek ölelésében

A ma már Gino Paradise-nak hívott besenyőfalvi (Bešeňová) termálfürdő az utóbbi évek gigantikus fejlesztéseinek köszönhetően méltó párjává vált a Liptói-víztározó túlsó partján fekvő Tatralandia Aquaparknak. Az ország leghosszabb, legmagasabb vízicsúszdái várják a látogatókat, de az adrenalin függők mellett a pihenést, gyógyulást keresők is jó helyen járnak a gazdag ásványi anyag tartalmú, barnás színű gyógyvízzel töltött medencékben.

A fürdő látogatása

A festői természeti környezetben fekvő fürdő medencéit tápláló 60 fokot meghaladó hőmérsékletű, ásványi anyagokat tartalmazó gyógyvíz 1987 m mélységből tör felszínre és gazdag mész, magnézium, nátrium, kálium, vas és további ásványi anyagok tartalmának köszönhetően mindenekelőtt a mozgó- és a légzőszervekre fejti ki jótékony hatását. A víz gyógyereje segít az urológiai megbetegedések gyógyításában, kedvező hatással van a bőrre és lítium-tartalmának köszönhetően pozitívan hat az ember kedélyállapotára is.

Az egykor családias hangulatú kis fürdő 2006-ban jelentős bővítésen ment keresztül és egy nagyméretű, egész évben nyitva tartó komplexummá alakult, mely nemrég új nevet, Gino Paradise, is kapott, és fejlesztése még jobban felgyorsult. A fürdő mellett számos szálláslehetőség közül választhatunk az elegáns szállodától az egyszerűbb apartmanig.

A fürdő több jól elkülöníthető részből áll, az elsősorban pihenésre, lazulásra, gyógyulásra szánt belső részből, a külső medencékből, a fedett adrenalin zónából, itt találjuk a legdurvább csúszdákat és a gyerek részből.

A termálvíznek érdekes sötétsárga-világosbarna színe van, de számos medencében találunk tiszta, melegített vizet is. A számtalan belső és külső medencében különböző élményelemek, pezsgőfürdő, vízsugarak, buzgárok, masszírozók segítik a felüdülést. A külső részen további nyolc termálvizes medencét találunk.

A különálló egész éven át nyitva tartó adrenalin zónában egy 30 m magas toronyból 6 különböző nehézségű csúszda indul. Az ország leghosszabb csúszdáin csúszhatunk a legkülönbözőbb módokon, a kisebb gyerekeket vízi vár varázsolja el vízi ágyúkkal és kisebb csúszdákkal.

A wellness és spa részleg számtalan szaunával, gőzfürdővel, inhalációs kamrával, Kneipp-kúrával és egyéb ínyencségekkel várja a vendégeket. A kezelések után pedig üldögélhetünk az Európában páratlan, 24 karátos aranyból készült aranyfotelben.

A vendéglátásról tíz különböző étterem és bár gondoskodik.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Gino Paradise, Bešeňová 136

Megközelítés: a D1 autópályáról, Ivachnová letérőnél Bešeňová felé, a fürdőt táblák jelzik. Liptószentmiklóstól 15 km-re, Rózsahegytől (Ružomberok) 12 km-re fekszik.

Nyitva tartás: minden nap 10.00 – 22.00

Belépő: többféle csomag van:

Termálfürdő (Economy): Felnőtt: napi: 17 €, 3 órás: 14 €, 12-18 év: 16/13 €, 6-12 év: 14/11 €

Termál + adrenalin zóna (Business Plus): Felnőtt: napi: 22 €, 3 órás: 19 €, 12-18 év: 21/18 €, 6-12 év: 19/16 €

Termál+adrenalin+wellness (VIP Plus): Felnőtt: napi: 33 €, 3 órás: 30 €, 12-18 év: 32/29 €, 6-12 év: 30/27 €

Részletesebb info angolul: http://www.ginoparadise.sk/index.php/price-lists/entries-to-the-pools

http://www.ginoparadise.sk