Élő nyári Chopok

Rengeteg szépség, szórakozás és adrenalin az Alacsony-Tátra központjában

Gyerünk Chopokra! Ez a mondat minden bizonnyal év elején szokott elhangzani, hiszen a nyár közepén is leginkább a kiváló sípályákon való mókázást jutattja eszünkbe. De mit is lehetne ott nyáron csinálni? Higgyék el, megéri elmenni ide a legnagyobb melegben is.   

Jasnában lévő szálláshelyről érdemes indítani a túrát, ahol a gyerekek máris élvezhetik a Fehér zarándokhely (Biela púť) nyüzsgését. Már az útról látni lehet a Happy End étterem feletti Maxiland Summer Parkot, ahol trambulinok, aquazorbok és légvárak várják a kisebbeket. Azonban a park alatt lévő tó is csábít. Ki gondolná, hogy a magashegyi szabadságot csónakban evezéssel és vízibiciklizéssel is kezdhetjük... de miért is ne?

Pazar kilátások után

Miután kipihentük az utazást, felfedeztük a környéket, másnap reggel megcélozhatjuk a Gyömbér-csúcsot! Ha valakit az Alacsony-Tátra legmagasabb pontja visszatart a csúcshódítástól, igénybe veheti a Gopads lehetőséget. Energiára és kondira csupán akkor van szükség, ha kiszállunk a Funitel felvonó kényelmes székeiből a Chopok csúcsán! A rajongásunk korántsem ér véget ezzel, hiszen a kétezres magasságban elénk táruló panoráma egyszerűen lenyűgöző látványt biztosít. Visszaérkezés után még hosszú ideig a látottak hatása alá kerülhetünk, a jól megérdemelt pihenést pedig a Rotunda étterem napfényes teraszán élvezhetjük, a Demián sárkány jóindulatú felügyelete alatt. A program másnapra egyértelművé is válik. A deméni kincsek háromfejű őrzője titkainak leleplezése a chopoki Sárkányparkban (Drakopark) kihagyhatatlan program. Mivel olyan titkokról van szó, amelyet mindenkinek egyedül kell felfedeznie, nem is árulhatunk el többet! Talán csak annyit, hogy a játékos kirándulás során remekül szórakozhatunk.

Történelem és adrenalin

A Chopoknak van azonban egy szintén érdekes és a modern felvonókkal könnyen elérhető déli oldala is. Ne hagyjuk ki a hegyi kisautók kínálta lehetőséget! Az internetről már korábban tájékozódhatunk arról, hogy ez az attrakció Chopok mindkét oldalán biztosított. A több mint 2,5 kilométeres pályán valóban elegendő szórakozást és adrenalint élhetünk át. A figyelmes szemek Kosodrevinaban persze észrevehetik a kuriózumnak számító régi felvonót, aminek nem éppen hagyományosan, oldalra fordított kettős ülőkéje van. Ez egy olyan felvonó, amely akkoriban vitte fel az embereket, amikor még a mi szüleink meg sem születtek. Ha szeretnénk erről még többet megtudni, mindenképp érdemes betérni a Von Roll Felvonó Múzeumba. Megcsodálhatjuk, hogy abban a korban milyen eszközök álltak rendelkezésre. Van olyan is, ami akkoriban unikumnak számított. Jó tudni, hogy a mai Funitel sincs még mindenhol, amire tényleg büszkék lehetnek a helyiek. Ennyi gyönyörű látványra és szórakozási lehetőségre kevés helyen lelhetünk.

 

(X) - fizetett tartalom