Vízi élmények a Sárvári Termálkristály otthonában

A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb és legnépszerűbb fürdőkomplexuma a 2002-ben átadott nemzetközi színvonalú Sárvári Gyógy- és Wellness fürdő egészségesen ötvözi a családi szórakozást a csendes kikapcsolódással. Hála a viszonylag nagy alapterületnek és a jól elkülönülő tereknek, egyszerre nyújt lehetőséget a csendes kikapcsolódásra és az önfeledt pancsolásra, ugyanakkor azoknak sem okoz csalódást, akik a gyógyvíz áldásos hatását szeretnék élvezni.

A gyógyvíz

Sárvár legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz, amely megalapozta a ma látható fejlődést. Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről pedig magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör fel. A 83°C-os gyógyvíz fontos alkotórésze a nátriumklorid, a hidrogénkarbonát, a jód, a bróm, a fluor, és számos nyomelem. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt. A 43°C-os alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz főként nátriumkloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont azonban nem.

A fürdő medencéit az alkáli-hidrogénkarbonátos vízzel töltik fel, a nagy sótartalmú másik gyógyvizet speciális kezeléseknél használják, pl. sós kádfürdő, ill. abból készítik a fürdőben is kapható Termálkristályt.

A fürdőzés javasolt asztma, légúti betegségek utókezelésére, gerinc és más mozgásszervi megbetegedések, izomfájdalmak, ízületek kopásos betegségei esetén. Továbbá ízületi és csontműtétek, sérülések utáni utókezelésre, meddőség és nőgyógyászati gyulladások esetén.

A fürdő

Az egész évben nyitva tartó fürdőkomplexum két jól elkülönült részből áll, a gyógyfürdő épületszárnyát egy tágas folyosó köti össze az új, modern családi fürdővel.

A gyógyfürdő szárnyban 3 belső és 2 külső medencében élvezhetjük a gyógyvíz áldásos hatását. A külső medencék is félig fedettek, szóval télen is nyugodtan kiúszhatunk a sejtelmes párafelhőbe burkolózva.

Az amfiteátrumszerű 5000 négyzetméteres élményfürdőben pedig az egész család számára találunk vízi kalandokat. Három óriáscsúszda, jacuzzik, úszómedence, mászófal, gyerekmedence várja a vendégeket. A fürdőben igen nagy hangsúlyt kapnak a kisgyerekes családok, színvonalas gyermekmedence, babacsúszda, az emeleten játszóház, pelenkázó, baba-konyha szolgálja az élményeket és a kényelmet. A játszóházban az óvodás korú csemetékre szakértő pedagógus is vigyáz díjmentesen, amíg a szülők felnőttesebb vízi kalandokban vesznek részt.

A létesítmény igyekszik minden igényt kielégíteni, így a szórakozás mellett gyógyászati, egészségmegőrző és rekreációs szolgáltatásokon is részt vehetünk. A kifejezetten gyógyulást keresők mellett a családok, gyermekek és fiatalok egyaránt remek időtöltésre számíthatnak.

Szaunavilág

Az exkluzív szaunavilágban külső és belső finn szaunák, bio szauna, gőzös szauna, gőzfürdők, aromakabinok, Kneipp medence, élményzuhanyok és óriásjacuzzik gondoskodnak a testi-lelki felfrissülésről. A szaunákat, ahogy az tőlünk nyugatabbra megszokott, fürdőruha nélkül használhatjuk, szaunalepedőt biztosítanak, szóval a szemérmesebb vendégek sem fogják kényelmetlenül érezni magukat.

Nyári élmények

Május elejétől szeptember végéig még több izgalomban lehet részünk, hiszen az óriási strandmedence, a fejesugró öböl, a hullámmedence és az ingyenesen használható csúszda is rendelkezésünkre áll. Továbbá a kalózhajós, vízi váras, külső bébi pancsoló is megnyílik, valamint a különböző sportpályák is. Hétvégente ingyenes programok, sportversenyek, zenés produkciók is megtekinthetők.

A fürdőben szintén komoly hangsúlyt kapnak ez egyre népszerűbb wellness szolgáltatások, amelyek számos alternatívát kínálnak abban az esetben, ha visszanyernénk a hétköznapok stressze által kimerített energiáinkat. A hullámok közti móka, a színes élményelemek, pillanatok alatt elűzik a hétköznapok nyűgeit. A fürdő komplex wellness-programja csoportos foglalkozásokat is lehetővé tesz, így közös túrákat, sportrendezvényeket, kulturális és kézműves programokat is. 

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 

9600 Sárvár, Vadkert körút 1

Telefonszám:

(95) 523 600

Nyitva tartás:

Minden nap 08.00-22.00 óráig.

 

Belépődíjak:

A belépőjegy a gyógy- és az élményfürdőre is érvényes, nincsenek külön belépők.

A szaunák használatára külön belépőjegyet kell váltani, ez viszont napijegy, időkorlát nélkül.

Kedvezményes belépőjegyek válthatók 16 órától a fürdőbe és a szaunába egyaránt.

Kedvezményes családi belépőjegyek széles tárháza várja a gyermekes családokat.

3 éves kor alatt ingyenes!

Az aktuális díjakat ellenőrizzük a honlapon.

http://www.sarvarfurdo.hu/