Afrikai szavanna a Balatonnál

A mesebeli Afrika hangulatát idézi meg a Balatonederics határában található Afrika Múzeum. A múzeumban trófeák százai és egy érdekes néprajzi kiállítás, a körülötte elterülő több hektáros területen pedig egy mini szafari park található.

Afrika Múzeum és vadaspark

Az évtizedeken át Tanzániában élt Nagy Endre vadász és zoológus 1984-ben költözött vissza Magyarországra balatonedericsi villájába, ahol megalapította saját gyűjteményéből a múzeumot.

A házban találjuk a kiállítást, Nagy Endre egykori dolgozószobájában személyes tárgyait, íróasztalát, könyveit, és megannyi érdekes afrikai csecsebecsét láthatunk. A többi szobát és a folyosókat is beterítik a különböző trófeák, kipreparált állatbundák, oroszlán, vaddisznó, antilop, leopárd, orrszarvú, elefánt, hogy csak a leglátványosabbakat említsük.

A birtokon egy apró szafari parkot is létrehoztak, még a puputevére is fel lehet ülni, de vannak itt zebrák, struccok, antilopok, bivalyok is. Természetesen pónin is lehet lovagolni.

Néhány maszáj kunyhót is építettek a parkba, életnagyságú bennszülött fotókópiák őrzik a teljesen üresen álló kunyhókat. A birtokon nyitott terepjáróval is körbevezet minket egy igazi hús-vér afrikai fiatalember.

A birtok végén, egy dombon kilátótoronyból élvezhetjük a kilátást a Szigligeti-öböl felé.

Mondanunk sem kell, elsősorban kisgyerekes családok körében népszerű a hely, játszóteret, ajándékboltot és kávézót is találunk a komplexumban.

Gyakorlati tudnivalók

Nyitva: ápr.-máj.: 9-16 jún.-aug.: 9-17.30 szept.-okt.: 9-16, minden nap.

Belépő: 1900 Ft, nyugd.: 1400 Ft, gyerek: 1300 Ft (2019-es jegyárak)

Megközelítés: a 71-es út mellett Balatonederics és Balatongyörök között félúton. Tábla jelzi a múzeumot, előtte ingyenes parkoló

http://www.afrikamuzeum.hu/