Rusztikus villák, idilli környezet, csend és nyugalom a szlovén Muravidéken

Kelet-Szlovéniában, a közvetlen a magyar határ mentén fekvő Muravidék központi helyén, a régió legnépszerűbb úti célja, a Moravske Toplice termál- és élményfürdő közelében, Tešanovci falu szélén fekszik a környék vitathatatlanul legeredetibb szálláshelye, a Pannon falu (Panonska vas). A kilenc egyedileg berendezett, kétszintes, nádfedeles, fehérre meszelt házikó apró tündérrózsás tavacskát ölel át. A csend és nyugalom garantált, a villák és apartmanok minden igényt kielégítenek, a környék látnivalói pedig hosszú napokra kínálnak programokat.

A Pannon falu bemutatása

Tešanovci falu nyugati szélén, egy viszonylag gyér forgalmú út mellett sorakoznak katonás rendben a fehérre festett, nádtetős házak, első blikkre, egy skanzen benyomását keltő faluban érezhetjük magunkat. A villa épületek arccal, ill. terasszal a kis telep központi, üdén zöldellő rétjére néznek, melynek közepén egy olykor békakuruttyolástól hangos, tavirózsával borított tavacska víztükre csillog. Partján napozóágyak, közepén kis sziget, rajta terjedelmes tölgyfa áll. A tavacska mellett modern, de gyönyörűen a pannon tájba illeszkedő, természetes anyagokból épült, az étteremnek, recepciónak és irodáknak helyet adó nagy épület magaslik.

A kilenc, téglából épült, agyaggal bevont házikót egyedi stílusban alakították ki, van olyan, melyben több kisebb, kétszemélyes stúdiót találunk, másikban nagyobb, családi apartmanok kaptak helyet, de némelyek tágas, kétszintes villaként is bérelhetők. A közös bennük az igényes kialakítás, a masszív, rusztikus tömörfabútorok, a gazdagon felszerelt konyha, igényes fürdőszoba, a muravidéki tájra jellemző dekoráció és nem utolsó sorban a környezetbarát fűtés.

Pároknak és családoknak is abszolút ideális választás a muravidéki látnivalók felfedezésére vagy akár nyugodt pihenésre, semmittevésre, élvezve a pannon táj csodás nyugalmát, a vidéki élet csendjét. A reggelit szép időben az étterem tágas, árnyas teraszán fogyaszthatjuk el, a madarak csicsergését hallgatva, kevésbé szép időben természetesen bent az épületben is bőven van hely. A Pannon falu egyetlen hátulütője töretlen népszerűsége, romantikus mivoltából fakadóan rendkívül közkedvelt esküvői helyszín, a tavaszi, nyári hétvégék sokszor teljesen foglaltak. A Pannon falu, Panonska vas néven minden nagyobb szállásfoglaló oldalon fent van, de természetesen foglalhatunk, érdeklődhetünk közvetlenül is honlapjukon keresztül, melynek egy része magyarul is elérhető, azonban a szálláson nem beszélnek magyarul, angolul tudunk velük közvetlenül kommunikálni, e-mailben vagy telefonon, 00 386 31 758 000.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Panonska vas, Tešanovci 11P, Moravske Toplice.

Megközelítés:

Magyarország felől, az A5 autópályáról Gančani kijáratnál jövünk le, ahonnan kb. 8 km a szállás, Bogojináig megyünk, majd balra fordulunk Moravske Toplice felé. A Pannon falu Tešanovci nyugati szélén van, a falu végénél balra kell fordulni Mlajtinci irányába. Moravske Toplice felől, a 442-es főúton Dobrónak, Lendva felé az első falu Tešanovci.

A környék látnivalói

A legnépszerűbb úti cél, Moravske Toplice Terme 3000 nevű termál- és élményfürdője mindössze 3 km-re fekszik a pannon falutól, a pancsolás szerelmesei a lendvai fürdőbe is mehetnek. Moravske Toplice büszkélkedhet az ország legnagyobb golfpályájával, a Livada Golf Club a fürdőhelyet délről félkörívben karolja át. Közkedvelt kirándulóhely még a közeli Bakónaki-tó családi kalandparkjával is. A Muravidék látnivalóiról bővebben itt írunk.