Kassai éttermek, sörözők

Kassa vendéglátóipari színvonala az utóbbi években látványosan fejlődött, sorra nyílnak jobbnál jobb helyek, a régi, megbízható éttermek, sörözők pedig még mindig biztos pontot jelentenek a városba látogató éhes, szomjas turistának. A belváros hangulata némiképpen Pozsony és Krakkó jellegzetes egyvelegét tükrözi egyre erőteljesebb prágai hangulattal fűszerezve. A helyek zöme a Fő tér (Hlavná) és a környező sétálóutcák házaiban, kapualjaiban húzódik meg sokszor nagyon szerényen. Tavasztól őszig a Fő tér benépesül a teraszokkal, estefelé igazi, nyüzsgő nagyvárosias kép fogadja a látogatót.

Válogatásunkban elsősorban a régi, megbízható, jól bejáratott helyekre koncentrálunk, de néhány divatos, új helyet is ajánlunk a városba látogatóknak. Hála Istennek a sörkultúra itt is kezdi meghódítani a várost, sörtúrának kiválóan alkalmas a kassai belváros.

Staromestská

Hlavná 104.

Egyik személyes kedvencünk a Fő tér északi részén kínálja kitűnő csapolt söreit és klasszikus szlovák és cseh ételeit. Az egyszerű, rusztikus berendezésű sörözőben korrekt árakon, nagy adagokban juthatunk hozzá a jellegzetes helyi fogásokhoz. A csapolt szűretlen Staropramen kitűnő, a pacalleves és a juhtúrós sztrapacska pedig hibátlan.

http://staromestskapivaren.sk/

Keltská krčma

Hlavná 80.

Kassa egyik legrégibb, legmegbízhatóbb sörözője a Fő tér középső részén, egy kapualjból közelíthető meg. Az első emeleten lévő étterem klasszikus fogásokat és kitűnő csapolt söröket kínál autentikus középkori környezetben. Nyáron kerthelyiség. Zavarba ejtően nagy sörválaszték, remek frissensültek.

http://www.keltskakrcma.sk/

Camelot

Kováčska 19.

Kassa másik híres középkori tematikájú étterme biztos pont a város gasztronómiai térképén. A Rodostó-ház közelében lévő hely specialitásai a masszív húsételek a bélszíntől a kacsáig, de a cipóban tálat juhtúrós levesük is remek. A nem pasztőrözött, tartályból csapolt Pilsner Urquell pedig verhetetlen, amúgy a tulaj világszerte elismert sörcsapoló mester.

http://restaurant-camelot.sk/

Golem

Dominikanske námestie 15.

Kassa jellegzetes, népszerű minisörfőzdéje a Dominikánusok terén egy régi házban kínálja helyben főzött, kitűnő Golem söreit és klasszikus szlovák fogásait rendkívül kedvező árakon. A meglehetősen félhomályos egységben jobbra az éttermi, balra pedig a sörözői részt találjuk.

http://www.pivovargolem.sk/en

Irish Pub

Hlavná 92.

Régi, megbízható étterem-söröző, mely hétvégenként este szórakozóhellyé alakul. Egyenletes minőségű konyha, a kötelező ebédmenüvel, csapolt Guinness természetesen, tágas belső tér, korrekt kiszolgálás.

http://www.irishpubkosice.com/

Med Malina

Hlavná 81.

Rendkívül népszerű főtéri étterem közép-európai konyhával, erős lengyel hangsúllyal. Autentikus berendezés, kitűnő kiszolgálás, magas minőségű alapanyagok. Nyáron kiülős terasz a Fő téren.

http://www.medmalina.sk/

Karczma Mlyn

Hlavná 86.

A Kassán egyre jobban hódító lengyel vonal markáns képviselője, a berendezés nagyon autentikus hegyi lengyel, egy jellegzetes gorál kocsma egy az egyben. A konyha tipikus szlovák, néhány lengyel fogással.

http://www.karczmamlyn.sk/

Le Colonial

Hlavná 8.

Romantikus, elegáns környezet, magas minőségű alapanyagok, kifogástalan szerviz. A kassai átlagnál kissé magasabb árak, az ételek egyenletesen jó minősége miatt azonban ár-érték arányban kitűnő választás. Steak-ek, rizottók mellett néhány újra gondolt, klasszikus szlovák étel.

http://www.lecolonial.sk/

Villa Regia

Dominikanske námestie 3.

Otthonos hangulatú, stílusosan berendezett étterem udvarias kiszolgálással. Elsősorban frissensültekben, grillételekben erősek, de magas minőségű szlovák fogásaik is kitűnőek. Érdemes megkóstolni a tradicionális szlovák gombalevest, a mačankát.

http://villaregia.sk/restauracia/

Rosto Steak House

Orlia 6.

Kassa első számú steak háza, elegáns környezet, első osztályú szerviz. Természetesen a nagy darab marhahúsokért érdemes idejönni, de a burger és a shoarma is kitűnő választás.

http://www.rosto.sk/

Pizzeria Zvon

Zvonárska 4.

Sokak szerint Kassa legjobb pizzája már évek óta. Kellemes hangulatú, stílusos pizzéria, nyáron hangulatos kerthelyiséggel. A pizzákon kívül olasz tészták széles választéka.

Vasárnap zárva!

http://www.pizzeriazvon.sk/

Dobré Časy – Kosice Beer House

Čajkovského 4.

Kitűnő hangulatú söröző, nyomasztóan nagy sörválasztékkal. A nyári hónapokban teljesedik ki igazán a több mint 200 férőhelyes sörkertjével. 24 különböző fajta csapolt sör a pilzenitől az IPÁ-n keresztül a speciális sörökig. 150 üveges sör, főleg Cseh- és Németországból valamint Nagy-Britanniából. Remek konyha, tipikus sörözőbe illő fogásokkal, csülök, oldalas, sörkorcsolyák.

www.facebook.com/dobrecasykosice

Red Nose Pub

Zbrojnica 2.

Helyi fiatalok körében rendkívül népszerű, hangulatos, bohém söröző óriási sörválasztékkal. Minden nap különböző, 20-21 féle csapolt sör, főként közepes nagyságú cseh sörgyártók termékei. Egyszerű, korrekt árú ételek. A pult feletti felirat a népszerű cseh filmre, Az örökség – Guten Tag faszikáim c. eposzra utal.

http://kosican0.wix.com/rednosepub

Pizza Café Napoli

Hlavná 82

A Főtér egyik legnépszerűbb helye, modern, letisztult hangulatú belső tér, jó időben a térre települt hatalmas terasszal. Kitűnő pizzák, olasz tésztaételek széles választéka. Frissensültek, saláták. Autentikus alapanyagok, udvarias kiszolgálás.

Pizzák: 5,40 – 7,50 euro

www.pizzanapoli.sk

Piano Café

Hlavná 92.

Barátságos hangulatú belső tér, jó időben a főtéren nagy terasz. Remek pizzák, frissensültek, édességek, koktélok széles választéka. Esténként élő zene, népszerű, régóta pörgő, megbízható hely.

http://www.piano-cafe.sk/

Gyorséttermek

A Fő utcán gyorséttermek egész sorát találjuk, legnépszerűbbek a pizza szelet bárok, különösen a Pizza Borsalino, a kebabosok, pl. Mr. Kebab, és a színvonalas szlovák szendvics lánc a Bagetéria üzletei.