Stájerország legnagyobb fürdőkomplexuma

Stájerország keleti határán, Szentgotthárdtól mintegy 20 km-re, idilli dombvidék ölelésében fekszik Ausztria legnagyobb fürdője, a Therme Loipersdorf. A színvonalas szállodák karéjában kialakított Termál-, Élményfürdő és az exkluzív wellness-paradicsom, a Schaffelbad minden igényt kielégít, a babás családoktól kezdve, a tiniken át, a romantikát kereső párokig, a szépkorban lévő vendégekig. Az ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz jótékony hatása, a számtalan élményelemmel felszerelt kinti-benti medencék, az óriás vízicsúszdák, a szaunák zavarba ejtő választéka, a kulturált, tiszta környezet, a helyi specialitásokban  bővelkedő, remek gasztronómiai élmények, a pozitív energiát sugárzó, üdezöld dombvidék, mind megannyi vonzerő teszi Bad Loipersdorfot elsőosztályú fürdőcélponttá.

A fürdő látogatása

A stájer Termál- és Vulkánvidék (Thermen- & Vulkanland) büszkesége, a tartomány délkeleti szélén fekvő Therme Loipersdorf története az 1972-es évre megy vissza, amikor olaj után kutatva termálforrásokra bukkantak. A szokatlanul magas ásványianyag-tartalmú, bőséges forróvízre már 1978-ban fürdőt építettek, majd a modern komplexumot 1981-ben nyitották meg a vendégek előtt. 1983-ban óriási tűzvész pusztította el az új létesítményt, mely két évvel később, újjáépítve nyitott meg ismét. Azóta folyamatosan fejlesztik, bővítik, sorra nyitják az új élményelemeket, szaunákat, éttermeket, korszerűsítik a belső berendezést.

A fürdő lelke, a termálvíz, mely több mint 1000 méter mélységből tör elő, a 62 fokos, nátrium-klorid-hidrogénkarbonátos gyógyvíz elsősorban ízületi és gerincoszlop panaszokra javallt, de reumás gyulladásra és balesetek utáni rehabilitálódásra is jótékony hatással van. A magas sótartalmú víz mozgásszervi bajokra is kiváló.

A fürdő két egybeépült, markánsan megkülönböztethető részre oszlik, a főbejárattól jobbra, a termálmedencék, balra pedig az élménymedencék sorakoznak. A különálló Schaffelbad nevű exkluzív wellness oázis külön belépővel látogatható , a bejárata is máshol van.

A termálfürdő összes medencéjét a 36 fokos gyógyvíz tölti meg, melyet nem klórral, hanem ózonnal fertőtlenítenek, így elfelejthetjük a klórszagú uszodai emlékeket. A nagy gyógymedence kinti és benti résszel is rendelkezik, számos élményelemmel szerelték fel, pezsgőfürdők, masszázszuhanyok, zubogók, fekvő alkalmatosságok állnak a fürdőzők rendelkezésére. Van egy hideg-melegvizes váltómedence is, mely rendkívül jótékony hatással van az erekre, vérnyomásra. Külön jeggyel vehető igénybe a tágas sóbarlang (Salzgrotte) és az AlphaSphere Cocoon nevű csoda, a kör alakú építményben hat speciális fekvőágy helyeztek el, hang- és fényhatások gondoskodnak a vendégek stresszmentesítésére, megnyugtatására. A benti termálrészből nyílik a szauna világ is, ahol hat különböző szauna és az ország legnagyobb gőzfürdője, a Vulkángőzfürdő izzasztja meg a látogatókat.

Az élményfürdő minden ízében rászolgál nevére, a nagy medence két egymásba nyíló részből áll, a Spiel-, és Sportbeckenből, azaz a játék és a sportmedencéből, melyeknek kinti és benti része is van. Pezsgőfürdők, dögönyözők, sodrófolyosó, egy hangulatos barlang gondoskodik a jó hangulatról. Bentről, a felső szintről indul a 100 m hosszú panorámacsúszda, mely zárt, de felül átlátszó csőben kanyarog le a medencébe. A mellette lévő épületben (Fun Park) szabadul el csak igazán az adrenalin, három zárt csúszda sorakozik egymás mellett, köztük az egyik (Carrera) egy 142 m hosszú, kettős versenycsúszda, melyet dupla úszógumival is használhatunk. A szintén gumival csúszható 80 méteres Wirbelwind és a gyors, nagy esésű, 65 méter hosszú Pfitschipfeil egészíti ki az élvezeteket. Az utóbbi 12 éven felülieknek való, a többit kisebb gyerekek is használhatják.

Az óvodás korú gyerekek birodalma a benti vízi játszótér, míg a babák a biztonságos Baby Beach-en pancsolhatnak kedvükre. A fürdőben folyamatosak a különböző, változatos animációs programok és egy nagy wellness részleg is van számtalan masszázzsal, szépségterápiával.

Jó időben, áprilistól októberig kínál további felhőtlen szórakozást a 23 000 négyzetméteren elterülő szabadtéri strandrész. A klasszikus hullámmedence mellett a szabálytalan alakú, trópusi hangulatot idéző Acapulco-medence a nyári napok súlypontja. Az utóbbiba még egy 1 és egy 3 méter magas ugrótoronyról is gyakorolhatjuk a fájdalommentes vízbeérkezést. Egy széles hullámcsúszdán is belecsobbanhatunk a kellemes hőfokú vízbe. A medence partján, népszerű bárban ihatunk-ehetünk, mögötte pedig egy árnyas parkban nagy kalózhajós játszóteret, ugrálóvárat találunk, és jó néhány sportolási lehetőséget, mint pl. a strandröplabdapálya, vagy a pingpong asztalok. Kipróbálhatjuk a Pit-pat nevű játékot, mely a minigolf és a biliárd érdekes ötvözete.

Gasztronómiai fronton az önkiszolgáló Marktrestaurant regionális és szezonális termékekkel gazdagított menüvel várja az éhes fürdőzőket, míg a színes esernyőkkel díszített Don Camillo étteremben az olasz ételek szerelmesei lehetnek maximálisan elégedettek.

Schaffelbad

A külön bejáratú, külön, meglehetősen borsos árú belépővel, csak 16 éven felüliek által látogatható exkluzív wellness paradicsom 8500 négyzetméteren, a domboldalban teraszosan elhelyezkedve várja a nyugalmat, kikapcsolódást, feltöltődést előnyben részesítő vendégeket. A komplexum egyik része fürdőruhában, míg a másik fele, a szaunabirodalom, az Ausztriában megszokott módon, pucér testtel látogatható. Az összesen 14 szauna és a számos kisebb-nagyobb medence mellett a Római fürdő az egyik legnagyobb attrakció, mely megidézi az antik fürdők rituáléját, tepidarium, caldarium, laconium és egyéb érdekességek közül választhatunk. A 48 m²-es panoráma szauna változatos felöntéseivel az egyik legnépszerűbb, de van itt a Dachstein gleccseréről, Riegersburg váráról, a lipicai lovakról vagy a délstájer borútról elnevezett szauna is. Fürdőruhában a kinti-benti Sziklafürdőben áztathatjuk magunkat, sőt még privát spát is bérelhetünk, ahol saját választású zenékkel szórakozhatunk. Természetesen külön étteremmel (Schmankerleck) is rendelkezik a Schaffelbad.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Therme Loipersdorf, Thermenstrasse 152., Bad Loipersdorf

Nyitvatartás:

Minden nap 8.30 – 21.00, péntekenként 23 óráig. Az itt megszálló vendégek már reggel 7 órától jöhetnek. Schaffelbad: 9 és 21 óra között.

Belépő:

Az aktuális árlistáért katt ide!

Megközelítés:

A fürdő nagyjából félúton fekszik a JennersdorfFürstenfeld közti országút mellett, a fürdőnek nevet adó Bad Loipersdorf falutól 4 km-re délre. Szentgotthárdról legegyszerűbben, a városszéli kishatárátlépőtől, Jennersdorfon keresztül érhető el.

Parkolni ingyen lehet a fürdő előtt kialakított nagy parkolóban.

A fürdő hivatalos honlapja itt érhető el.