Exkluzív, extravagáns fürdő gyógyító földmélyi energiákkal

A bécsi Hundertwasser-ház sokak számára kedvelt épülete az osztrák fővárosnak. Kevesebben ismerik azonban a Stájerországban található Bad Blumau fürdőt, amelynél az excentrikus építész képzelőerejének még kevésbé szabhatott bármi is gátat. Az Európa legjobb fürdőkomplexuma címére is joggal pályázó Hundertwasser fürdő 2500 tiri-tarka ablakkal, virágokkal, növényekkel fedett hullámzó tetőkkel és két gyógyforrásból táplálkozó termálvizű medencékkel várja a gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat.

A fürdő bemutatása

A Rogner Bad Blumau Fürstenfeld kisváros közelében terül el Stájerország keleti részén, 40 hektáron. A turistaparadicsom 8500 négyzetméternyi termál és wellness-területet kínál. Az itt feltörő víz a tartományi átlag fölé emelkedik, 110 Celsius fokos. A Melchior és Vulkania gyógyforrás látja el energiával és meleg vízzel a fürdőkomplexumot. A körbevevő festő tájba talán leginkább itt valósult meg az osztrák építész vágya: az organikus építészet műremekét alkothatta meg itt. A növényekkel és fákkal beültetett tetők alatt a formák változatos girbegurba világa épült meg. 2500 ablaka eltérő méretekben nyílik a tájra, a színek kavalkádja még vidámabbá varázsolja a hangulatot. A belső kialakításban is megelevenedik Hundertwasser álma. Érdekes formák, természetes anyagok, rendhagyó kialakítás. A tágas tereket zegzugos folyosók és kis titkos helyek teszik még varázslatosabbá.

A fürdő látogatása

A fürdő szerves része a Rogner szállodalánchoz tartozó luxushotelnek, elsősorban a szállóvendégek részére nyújt exkluzív kikapcsolódást, de bárki igénybe veheti a szolgáltatásokat, előzetes bejelentkezéssel.

A vendégeknek csaknem 3000 négyzetméter vízfelület áll rendelkezésre, 11 kül- és beltéri medencével. A termálvíz nagas só és ásványianyag-tartalma messze földről vonzza a gyógyulni vágyókat, elsősorban a keringési bajokkal, az izomfájdalomtól szenvedőknek és a légzőszervi problémáknak hasznos. A szaunaszigeten többek közt a római izzasztóterem, a finn kültéri szauna, török gőzfürdő, bioszanárium, tepidárium közül választhatunk. A teljes ellazulást itt további speciális szolgáltatások biztosítják.

Az aktív szabadidő-eltöltést igénylők a sportok széles választékából tallózhatnak (tenisz, lovaglás, strandröplabda), például a közelben 5 golfpálya is rendelkezésre áll. A gyönyörű környéken mintegy 80 km bicikliút lett kialakítva, de túrázni is érdemes a közeli hegyekben. Családi programként vagy romantikus páros utazásra egyaránt ajánlható a többszörösen díjnyertes Rogner Bad Blumau fürdőkomplexum, hiszen az egész évben nyitva tartó termál-központ a gyógyulástól a pihenésen át a szabadidő eltöltéséig a programok rendkívül széles választékát kínálja.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Rogner Bad Blumau, Bad Blumau 100

Megközelítés: a magyar határátkelőtől, Rábafüzestől 26 km-re fekszik a fürdőhely, a 65-ös úton, Fürstenfeldnél kell jobbra kanyarodni Bad Blumau felé.

Nyitva tartás: H-P 09.00-23.00, külső vendégek csak előzetes bejelentkezéssel vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait, az exkluzivitás és a nyugalom érdekében.

Belépő: Hétköznap: 42,00 €, hétvégén: 51,00 €, esti jegy (17 órától): 29,90 €, gyerek (6-12): 23/28/19,90 €

Telefon: +43 3383 - 5100 - 9603

http://www.blumau.com