Ausztria legnagyobb hüllőparkja

Karintia egyik legnépszerűbb látnivalója, a Wörthi-tó part menti klagenfurti Europaparkban, a Minimundus mellett található magán állatkert, ahol több mint 1000 érdekes hüllőt, köztük mintegy 60 különböző fajú kígyót, teknősöket, krokodilokat, gyíkokat, pókokat, skorpiókat láthatunk.

A Happ hüllőpark látogatása

Klagenfurtban, a Wörther See partján fekvő nagy Europaparkban, a híres makettváros, a Minimundus mellett találjuk az ország legnagyobb hüllőparkját, az 1976-ban, Friedrich Happ által alapított Reptilienzoo Happ állatkertet.

A hüllőpark három nagy részből tevődik össze. A trópusi házból, a szabadtéri területből és a mellette lévő Dinóparkból. Az épületben találjuk az érdekesebb látnivalók zömét, jól elrendezett, átlátható akváriumok, terráriumok sorakoznak a termekben. Kiemelt részt kaptak a különböző kígyók, találunk itt mérges kígyókat, taipant, kobrákat, mambát, csörgőkígyót, de óriásira nőtt anakondát is.

20 különböző gyíkféle, a varánusztól a pici gekkókig, rengeteg érdekes béka, krokodilok, a méltán népszerű kaméleon, piranhák, hogy csak néhányat említsünk az itt lakók népes táborából.  Külön ficakban kapott helyet az insectarium, a rovarokkal, pókokkal, skorpiókkal.

A szabadtéri területen van az iguanák otthona, egy nagy körbekerített részen természetes környezetükben figyelhetjük meg a honos siklókat, viperákat, egy másik területen csörgőkígyók élnek. Tágas helyük van az óriásteknősöknek is, és egy hatalmas akváriumban úszkálnak a Wörthi-tóban őshonos halfajok.

Különleges színfoltjai a parknak, a naponta többször is bemutatott látványetetések, az elmaradhatatlan kígyóval való testi közelség megtapasztalása. Ha szerencsénk van, még kis krokodilokat is megsimogathatunk, a bátrabbak pedig madárpókot is foghatnak a kezükben. Természetesen hagyományos állatsimogató is van nyuszikkal és tengerimalacokkal. A külső részen egy árnyas dinóparkot alakítottak ki a kicsik legnagyobb örömére.

Gyakorlati tudnivalók

Megközelítés

Reptilienzoo Happ, Klagenfurt, Europapark

Az A2 autópályáról Klagenfurt West kijáraton jövünk le Klagenfurt felé, majd a következő lejárón a Minimundus irányába térünk, követjük a táblákat, 300 méter múlva a nagy ingyenes parkolóba érünk. A hüllőpark közvetlenül a Minimundus mellett van.

Nyitva tartás

Egész évben minden nap, nyáron 8.00 – 18.00, télen 10.00 – 17.00. Novemberben zárva!

Belépő

Felnőtt: 14,00 €, gyerek (4-15): 8,00 €, diák: 13,00 €. Kärnten Card-dal ingyenes!

http://www.reptilienzoo.at