A hegyekből és a sípályákról a termálfürdőbe

Bad Kleinkirchheim, a karintiai Nockberge régió turisztikai központja két, rendkívül színvonalas termálfürdővel is büszkélkedhet. A közvetlenül a Kaiserburgbahn felvonó aljánál fekvő, egyedülálló építészeti stílusban épült Römerbad igazi fürdő- és wellness paradicsom, nyáron a hegyi túrázás, télen pedig a síelés után egyenesen pihenhetjük ki magunkat a minden igényt kielégítő komplexumban.

A Römerbad bemutatása, látogatása

A Bad Kleinkirchheim alatti termál források vizét a középkor óta ismerték és használták is a helyiek, már az 1600-as években is jöttek ide utazók a gyógyvízzel kúrálni magukat. Az első fürdő, a Therme St. Kathrein mellett, az 1970-es évek végén építették ki a Thermal Römerbad impozáns épületegyüttesét, a tervező nem más volt, mint a müncheni Olimpai Stadion építői, a híres Behnisch építészeti tervezőiroda. A Römerbad volt Ausztria első élményfürdője.

2007-re teljesen felújították, korszerűsítették és kibővítették a komplexumot, jelenleg három szinten, 12 ezer négyzetméteren, kültéri és beltéri élményelemekkel várja vendégeit a termálfürdő. A teraszos kiképzésű épületben, római stílusban kialakított belsővel, több medence és szenzációs szauna világ kínál egészséges kikapcsolódást.

A gyógyvíz javasolt többek közt reumás megbetegedések, idegrendszeri problémák, keringési zavarok, allergiás tünetek kezelésére.

A nagy beltéri élménymedencéből átjárón mehetünk ki a külső medencébe, ahonnan pazar látvány nyílik a környező hegyekre. Természetesen csúszdával felszerelt, külön gyermekmedence várja a legkisebbeket, kényelmes nyugágyak garmadája közül választhatunk megfelelőt a relaxálásra, a tájban való gyönyörködésre.

A Römerbad fő vonzereje azonban az egyedülálló, világszínvonalú szauna világ. A három szinten elterülő wellness oázis szemet, lelket és testet gyönyörködtető szaunáiban rendszeresek a szeánszok, olyan különleges felöntésekkel, mint a csokoládés, a méz vagy a gyümölcsös. A szaunák, gőzfürdők, tepidáriumok neve mind latin, az alsó szint a Romanum, többek közt két finn szaunával, római gőzfürdővel, bio szaunákkal. A középső szinten, a Noricumon található egy további finn fenyő szauna és egy kő szauna, míg a legexkluzívabb létesítmények a felső, Maximum szinten élvezhetők. A felöntések időpontja és helyszíne egy táblán olvasható, de a hangosbemondó mindig tájékoztat a kezdődő, aktuális szeánszokról.

 

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Thermal Römerbad, Bad Kleinkirchheim, Dorfstrasse 74.

Megközelítés:

A fürdő Bad Kleinkirchheim központjában, a Kaiserburgbahn felvonó alsó állomása mellett, a falu főutcáján található. Parkolni a kabinos drótkötélpálya nagy, szabadon használható parkolójában lehet.

Nyitvatartás: minden nap 10.00 – 21.00, pénteken és szombaton 22.00 óráig.

Belépő: részletes infó 

Kedvezményes belépőjegyek nyugdíjasoknak, fiataloknak, gyerekeknek, családoknak! Esti kedvezményes belépőjegy zárás előtt 3 órával!

Telefon: +43 4240 8282 201

https://www.badkleinkirchheim.com/de-DE/thermen-geniessen/thermeroemerbad/alpine-wellness-roemerbad -angol nyelven is!

Még több ajánló: www.badkleinkirchheim.com