Kirándulás tippek - Kirándulási lehetőségek Kirándulás tippek - Kirándulási lehetőségek Kirándulás tippek - Kirándulási lehetőségek

Az oldalról

 

A kirandulastippek.hu web portál egy unikum a magyar internetes piacon, elsősorban azoknak szól, akik kirándulást, rövidebb-hosszabb utazást terveznek, akár egy napra vagy egy hosszú hétvégére. Az interneten található rengeteg, nagyrészt teljesen felesleges, irreleváns információt sem kedvük, sem idejük nincs átnézni, feldolgozni.

Csak olyan látnivalók, kirándulások találhatóak az oldalon, amely a legtöbb utazó, kiránduló számára valóban érdekesek, legyenek ezek akár ismert helyszínek vagy kevesek által látogatott rejtett kincsek.

Az oldalon áttekinthető, rendszerezett, rövid, csak a lényeges információ található, sok képpel, rengeteg személyes tanáccsal, ötlettel, a megfelelő helyeken sok külső lapra mutató linkkel.

Kiemelt hangsúlyt kapnak a könnyen bejárható erdei, hegyi túrák, a gyerekekkel, családdal utazóknak szánt programok, a kerékpártúrák.

A portál felépítése

Régiók

A főoldalon a honlapon szereplő turisztikai régiókból, ill. a látnivalókból ajánlunk párat. 

A felső menüből, de a térképről is ki lehet választani a régiót, ahol tovább lehet böngészni a különböző látnivalók, túraajánlatok, fürdőhelyek, stb. között.

Földrajzilag elsősorban Magyarország különböző régióira koncentrál az oldal, de emellett AusztriaFelvidékCsehországErdélyDélvidékSzlovénia, D-Lengyelország látogatásra érdemes területei is helyet kapnak.

A nevezetességekről, rövid, a személyes élményeken is alapuló leírások találhatók gyakorlati tudnivalókkal, sok fotóval, térképpel.

A honlap tartalmát folyamatosan bővítjük, először csak a magyarországi régiók látnivalói kerülnek fel, majd szépen jön sorba a többi régió ismertetése is.

Minden régiónál szerepel egy Top 10 lista, amelyben összeállítottuk a régióra jellemző kihagyhatatlan látnivalókat, túrákat.

Gyalogtúrák

A túraútvonalaknál szinte minden esetben az átlagturistának legkényelmesebb, körtúrákat ismertetünk. A kiinduló helyek autóval, vagy tömegközlekedési eszközzel könnyen elérhetőek. A főoldalon és a régiós aloldalon is rá lehet keresni a gyalogtúrákra.

Fürdőhelyek

Külön figyelmet fordítunk a fürdőhelyekre, legyenek ezek termálfürdők, élményparkok, vagy a mostanában gombamód szaporodó wellness létesítmények.

Gyerekbarát 

Minden régiónál rá lehet keresni a gyerekbarát programokra, látnivalókra.

Szállás, étel-ital

Minden régiónál ajánlunk szálláshelyeket több árkategóriában, rövid bemutatással, amelyek személyes tapasztalatokon alapulnak.

Vendéglátóhelyek ajánlása is szerepel minden régiónál, elsősorban a megbízható, jó konyhájú, hangulatos éttermek közül válogatunk, különös tekintettel a regionális jellegzetességeket kínáló helyekre.

Linkek

A főoldalon a linkek menüpont alatt általános turisztikai témájú honlapokat, szállásfoglalással, közlekedéssel, idegenforgalmi információkkal foglakozó oldalakat gyűjtünk össze.

A régiós aloldalakon a linkek menüpontnál pedig a régiót érintő turisztikai honlapok gyűjteményét találni.

 

Szerzőink minden esetben személyes tapasztalataikon alapuló élményeik alapján ajánlanak látnivalókat.

A kirándulástippeket folyamatosan bővítjük, új régiókat, látnivalókat adunk az oldalhoz, az információkat frissítjük, ha kell, javítjuk.

Szívesen várunk kirándulótársainktól is különböző tippeket, ötleteket az oldallal, ill. látnivalókkal, aktivitásokkal kapcsolatban. A Kapcsolat menüpont alatti címeken lehet elérni minket.

Kellemes időtöltést, élményekben gazdag kirándulásokat kívánunk!