Magyarország legnagyobb ártéri kalandparkja

A Kalandsziget a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden helyezkedik el és számtalan, élményekkel teli programot kínál mindenki számára a sport és szabadidő aktív eltöltésére egy csodálatos erdei környezetben. A több mint 18 hektár területű ártéri szigeten olyan játékokkal találkozhatnak a kalandkeresők, mint a 140 akadályból álló kötélpálya a magasban és földközelben, 15 méter magas, sport,- és versenymászásra is alkalmas mászófal kilátó toronnyal, 300 és 400 méter hosszú kötélcsúszda, játszótér, minigolf, íjászpálya, trambulin és még sok egyéb érdekes játék.

Már a kalandszigetre való bejutás is kalandos, hiszen csak csónakkal közelíthető meg a sziget.

Kötélpálya

Az összesen 140 játékelemből álló, különböző nehézségű pályák pókhálószerű egymásra épülésének és átjárhatóságának köszönhetően, soha nem látott szabadságot nyújt a kreatív játékosoknak arra, hogy kedvük szerint próbára tegyék erejüket és bátorságukat.

A gyerkőc kötélpályán a legkisebbek profi alpintechnikai felszereléssel a méretükre tervezett, de a felnőttekével pontosan megegyező izgalmas akadályokat küzdhetnek le a fák közötti élményelemeken.

Egy extrém csapatépítő pálya is áll rendelkezésre, mely igazi próba elé állítja a csapat együttműködő képességét.

Mászófal

A különleges formatervezésű mászófal és kilátó a kalandpark legemblematikusabb játékeleme, amely nem csupán esztétikumában egyedülálló.

A 15 méter magas falon a mászóutak kialakításának lehetősége végtelen, így egyaránt feledhetetlen élményt nyújt a falmászással ismerkedőknek és a profi versenyzőknek egyaránt. Különleges kialakításának köszönhetően mozgássérültek is használhatják.

A mászótorony tetejéről induló 300 és 400 méteres kötélcsúszdák nem csupán a szabadon siklás élményével ajándékoznak meg, hiszen a magasból kivételes kilátás nyílik nem csak a Kalandszigetre, hanem a Tisza-tóra is. A kilátó torony akadály-mentesített, speciális emelő szerkezet segítségével juthatnak fel a mozgásukban korlátozottak.

Fészek tanösvény

A kalandpark nem csupán az extrém élményekre vágyóknak kínál maradandó élményt. A lombkoronában elhelyezkedő tanösvény egyedülálló konstrukciójának köszönhetően kisgyermektől a nagymamáig minden korosztály testközelből ismerkedhet meg a Tisza-tó csodálatos élővilágának egy eddig elérhetetlen szegletével.

Íjászat

A népszerű szabadidő sportot a klasszikus mód mellett egy különleges pallóúton lévő pályán is kipróbálhatják az érdeklődők. A természetes akadályok között haladó ösvényen különböző lőállásokból célozhatnak az alkalmi íjászok fix célokra.

Játszótér

A kalandsziget játszótere elsősorban a kisgyermekes családoknak kínál nagyszerű és biztonságos szórakozást. Míg a nagyok felnőtt játékokon teszik próbára a képességeiket, addig a kicsik életkoruknak megfelelő, biztonságos játékokon szórakozhatnak.

Minigolf

A kevésbé megerőltető szabadidő sportok kedvelőinek kedvenc játéka lesz a Kalandsziget minigolf pályája. A gyönyörű vízparti környezetben lefektetett épített pálya-rendszer a kezdők és a sportolók igényeinek is kiválóan megfelel.

 

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 5350 Tiszafüred, Kistisza utca 2.

Megközelítés:

Budapest felől az M3-as autópályán Füzesabonyig (114 km), majd onnan a 33-as számú főúton Debrecen irányában (36 km), vagy Debrecen irányából (76 km) a 33-as számú főúton juthatunk el Tiszafüredig. Szolnok irányából a 4-es számú főközlekedési úton, majd a 34-es számú főúton haladva érhető el a város.

Tiszafüred városán belül Füzesabony felől érkezve az első közlekedési lámpa előtti, Debrecen irányából a második közlekedési lámpa utáni kereszteződésben a MOL benzinkút iránya felé tartva a vasúti átjárót követően jobb irányba fordulva érhető el a Kalandsziget fogadóépülete.

Telefon: 06 20 921 41 12

Nyitva tartás:

 június 15 – augusztus 31: minden nap 10.00 – 18.00

április 30 – jún.15 és szeptember: szombat, vasárnap 10.00 – 18.00

 

Belépő: http://kalandsziget.hu/hu/arak/

Sétajegy is váltható, mellyel be lehet menni a kalandszigetre, kísérőknek tökéletes. Különböző kombinált belépőtípusok közül választhatunk igényeinknek megfelelően. Családi kedvezmény természetesen van. A 100 cm alatti gyerekeknek a belépés ingyenes, 100 és 135 cm közötti gyermekeknek és diákoknak külön, kedvezményes jegy váltható. A különböző élményelemekre külön-külön is vehetünk jegyet.

http://kalandsziget.hu/