Pusztai szafari

A pár éve megnyitott Hortobágyi Vadaspark Magyarországon egyedülálló vállalkozás, a Kárpát-medencéből rég eltűnt vagy kihalt, de egykoron itt a pusztában is őshonos állatokat láthatunk testközelből. Az ősi puszta vadvilága elevenedik meg a látogatók előtt, sőt egy extra szafarira is befizethetünk, ahol terepjáróval megyünk a pusztában ficánkoló vadlovak közé.

A vadaspark

A vadasparkban láthatók az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő, de a civilizáció térhódítása miatt a területről kiszorított állatfajok, pl.: farkas, sakál, vadló, keselyű, pelikán, illetve a védett területeken ma is élő vadállatok. A vadaspark olyan természeti programokat kínál, ahol valamennyi generáció megtalálhatja a számára hasznos és értékes időtöltési lehetőséget. A puszta ősi élővilágát bemutató kiállítás, ajándékbolt és büfé is áll a látogatók rendelkezésre.

 A Vadasparkban három nagytestű patás fajjal ismerkedhetünk meg: az eurázsiai vadlóval (Przewalski ló), az ún. rekonstruált őstulokkal, (Heck-marha), illetve a vadszamárral. Az egykori madárfaunát a területről rég eltűnt pelikán, és ritka ragadozó fajok (sasok, keselyűk) képviselik. A ragadozók közül farkassal és toportyánféreggel lehet találkozni.

A bemutatótermi kiállításon, vitrinekben elhelyezett tárgyak, tablókon látható magyarázó szöveg segítségével ismerkedhetünk meg a Hortobágyról régen eltűnt fajokkal. A termet elhagyva a szabadban, testközelből figyelhetők meg a kifutókban lévő állatok.

Szafari

A Vadasparkban a nagyvadak testközelből történő bemutatására is van lehetőség extra-szafari program keretében. A túra egy terepi autóval a Vadasparkból indul a vadlovak és őstulkok közé, időtartama kb. 20 perc. A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, a program időjárásfüggő.

Gyakorlati tudnivalók

Nyitva tartás

április; október: 10.00 – 16.00

május, június, szeptember: 10.00 – 17.00

július, augusztus: 10.00 – 18.00

november-március: előzetes bejelentkezéssel

Belépő

Felnőtt: 1500 Ft, gyerek/nyugd.: 700 Ft

Extra szafari: a belépőn felül 1000 Ft/fő

A belépőjegyeket a Nemzeti Park Látogatóközpontjában lehet megvenni!

Megközelítés

A Hortobágyi Vadaspark kizárólag a nemzeti park járművével, egy 24 férőhelyes omnibusszal közelíthető meg, amely a Pásztormúzeum elől indul.

Az utolsó járat zárás előtt 1 órával indul!

http://www.hnp.hu