A legnépszerűbb magyar gyógyfürdő

Magyarország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói gyógyfürdő, a Hungarospa. A hatalmas területen fekvő fürdő öt, jól elkülöníthető részből áll. A klasszikus gyógyfürdő télen-nyáron nyitva áll a látogatók előtt, a legújabb rész, az úgyszintén minden évszakban nyitva tartó, fedett Aqua-Palace élményfürdő, a hagyományos strandfürdő, a nyári üzemelésű Aquapark és a sportuszoda várja a fürdővendégeket.

A fürdő rövid története

1925-ben a földgáz után kutató geológusok Hajdúszoboszlón sikerrel jártak, viszont a kitűnő minőségű földgázzal együtt 73 Celsius fokos, különös illatú, barnás színű, páratlan összetételű gyógyvíz is feltört. A város vezetése igen gyorsan cselekedett, 1927-ben már megnyitott a fövenyfürdő, kicsit később a kádfürdő is elkészült. Majd 1934-ben hivatalosan is gyógyfürdővé nyilvánították Hajdúszoboszlót. Azóta töretlen a fürdő népszerűsége, a közkedvelt hullámfürdő 1937-ben az ország első ilyen élményeleme volt. A bővítések, felújítások révén mára Európa legnagyobb fürdőjévé vált, a gyógyfürdőt 2013/14-ben újítják fel, így a 2014-es szezonra már nemcsak a legnagyobb, hanem a legmodernebb fürdője is lesz hazánknak.

Gyógyvíz

A víz legnagyobbrészt nátrium-kloridot, illetve brómot és a jódot, karbonátokat, nitrátokat, magnéziumot és lítiumot is tartalmaz. A gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas, de idegi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati eredetű betegségekre is igen hatásos. Érdekes módon a víz tartalmaz bitument és az ehhez kötődő ösztrogént, így meddőség ellen is hatékony lehet.

Gyógyfürdő

A három különböző hőfokú fedett, és a szabadban lévő négy – élményelemekkel is rendelkező – medence, illetve a gyönyörű környezet biztosítja a teljes kikapcsolódást és felüdülést.

2013 novemberében kezdődött a gyógyfürdő nagyarányú felújítása, tervek szerint 2014 húsvétjára nyitják meg az újjávarázsolt épületet. A munkálatok idején a termálfürdő épülete zárva tart!

A több mint negyven különböző gyógyászati szolgáltatás közé tartozik a termál gyógymedence, kádfürdő, iszappakolás, szénsavas fürdő, orvosi masszázs, vízsugár masszázs, víz alatti csoportos gyógytorna és komplex fürdőgyógyászati ellátás.

Strand

13 medence kínál 30 hektáron nagyszerű szórakozási lehetőségeket. A strand legnagyobb szenzációja a Mediterrán tengerpart, mely Közép-Európában a legnagyobb épített strandmedence. A különleges hangulatot a fövenyes part, a kalózhajó és pálmafák garantálják.

A tradicionálisabb medencék közül kiemelkedik a hullám, illetve a pezsgő medence.

Több medence, így a gyermekpancsoló, a gyermekmedence, a tanmedence és az omega-medence (kétpályás csúszdával) között válogathatnak a legkisebbek. A vízi örömök mellett a gyermekjátszótér is hozzájárul a Hajdúszoboszlón eltöltött felhőtlen szórakozáshoz.

A strandhoz csatlakozik egy sportcentrum is, ahol többek közt, strandröplabda, homokos focipálya is van, de kosarazhatunk, ping-pongozhatunk, vagy lábtengózhatunk is. Külön térítés ellenében teniszpályák is rendelkezésre állnak, és van egy hatalmas, műfüves sportsátor is.

A strand melletti hangulatos csónakázótavon természetesen csónakot is bérelhetünk, de vízibiciklivel is felfedezhetjük a viszonylag nagy tavat.

Aqua-Palace

Az Aqua-Palace  vízipalota 15.000 m2-en egyedi hangulattal, rendkívül széles szolgáltatási kínálattal egész évben várja a vendégeket. A vízipalota közvetlen összeköttetéssel rendelkezik  a hajdúszoboszlói gyógyfürdőbe, strandra és Aquaparkba.    

Az Aqua-Palace 20 medencéje közül  8 a  földszinti fürdővilágban található. Az exkluzív élménymedencék  különböző korokat  és helyszíneket idéznek meg. Minden medencében egyedi látvány  varázsolja el  a fürdőzőket.  Van itt római fürdő, barlangfürdő, trópusi fürdő, de még mozifürdő is. A szaunavilágban 3 finn szauna, 2 infraszauna és 2 gőzkabin kényezteti a fürdőzőket.

A wellness részen számtalan típusú masszázst lehet igénybe venni.

Aquapark

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő 2000-ben építtette meg a strandon – Magyarország – első csúszdaparadicsomát, melyet 2002-ben a nagy érdeklődésre való tekintettel már duplájára is bővítettek. Az indítótorony 12 méter magasan van, innen kiindulva kilenc pályából válogathatunk, így például négypályás versenycsúszdából, kétféle kamikázéből és óriás csavarcsúszdából.

A kisebb sebességet kedvelők nagy úszógumiban ereszkedhetnek le a sodrófolyosón.

A gyermekeket a tengerparti világ csobogói, élethű elefántszobrok, két gyermekcsúszda és a játszótér szórakoztatja.

Az Aquapark kiegészítő szolgáltatás, ezért a strandtól külön belépővel használhatjuk.

Uszoda

Az Árpád uszoda a Thermal Camping szomszédságában található. A fedett uszoda a nemzetközi szabványoknak megfelel, versenyek, rendezésére kiválóan alkalmas. Feszített víztükrű, 50 méteres, 8 pályás medencéjének vize 25-27 C°-os.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3

Nyitva tartás:

Gyógyfürdő: Minden nap 07.00 – 19.00

2014 tavaszáig zárva!

Aqua-Palace

Péntek-Szombat: 10.00 - 22.00, V –Cs: 10.00 – 20.00

Egész évben nyitva!

Strandfürdő

Május 1. – szept. 30.: minden nap 08.00 – 19.00, júl. és aug. 08.00 – 20.00

Aquapark

Jún. 1. – szept. 1.: 10.00 – 18.00, júl. 1.-aug. 18.: 10.00 – 19.00

Szeptember: csak hétvégén!

Uszoda: jún. 16 – aug. 31.: 07.00 – 19.00, szept.1. – jún. 15.: hétköznapokon: 7.00-9.00 és 15.00-19.00, hétvégén és ünnepnapokon: 7.00-19.00

Belépődíjak: tájékozódjunk a honlapon az aktuális belépőkről, kedvezményes ajánlatokról!

Telefon: (52) 558 558

http://www.hungarospa.hu/