Mediterrán élmények 

A debreceni Nagyerdőben (az ország első természetvédelmi területén, 67 fokos termálforrásból tör fel a gyógyvíz), egy 66 méter átmérőjű kupolacsarnokban található, mediterrán hangulatú élményfürdő felejthetetlen, egész napos szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A dús trópusi növényzet és a fergeteges élmények még akár télen is a nyarat idézik. Az élményfürdőhöz közvetlenül kapcsolódó termálfürdő 2014 végétől teljesen megújulva várja a gyógyvíz szerelmeseit.

2015 novemberében az Aquaticum SPA ötcsillagos Nemzeti Tanúsító Védjegyet kapott három kategóriában, gyógyfürdő, élményfürdő és medical wellness. Ez a hazánkban elérhető legmagasabb minőségi kitüntetés a fürdők közt.

Mediterrán élményfürdő

Az élményfürdő egy jellegzetes óriási átlátdzó kupola alatt foglal helyet, ennek köszönhetően szinte mindig világos, tágas benyomást kelt. Medencéi között hullámmedence, bébi medence, gyerekmedence és élménymedence is található. Továbbá 12 csúszda (köztük óriás, kamikaze, hydro, családi, gyermek és bébi csúszda), mászó fal, vízicsopper, sodrófolyosók, jacuzzik, barlangfürdők, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok.

Akinek pedig már kellőképp kiázott a bőre, az szórakozhat a mediterrán szauna centrumban, ehet egy jót a mediterrán étteremben vagy lazíthat egy kellemes thai masszázs alatt.

Az ideérkezők számára igazi kikapcsolódást nyújt a modern fürdőgyógyászat, a négycsillagos, felújított Aquaticum Termál és Wellness Hotel, az ős öreg fákkal övezett strand, és a kerthelyiséggel kibővített Vigadó.

A termálfürdő

Az egész évben nyitva tartó termálfürdő és az élményfürdő között közvetlen átjárás biztosított egy üvegfolyosón át. Három különböző hőfokú gyógyvizes medencével, úszómedencével, váltófürdővel és gőzkamrákkal várja a pihenésre, gyógyulásra vágyókat.

A termálfürdő 2014 végétől teljesen felújítva, modernizálva várja a vendégeket a megszokott minőségű győgyvízzel. A mintegy egymilliárd forintos fejlesztést követően átadott fürdő minden részletében XXI.századi. A gyógyászati részleg is felújítva, kifogástalan állapotban várja sokrétű kezelésein a gyógyulni vágyó vendégeket.

Szaunavilág

A Termálfürdőben egy több száz négyzetméter alapterületű, teljesen új, elegáns Szaunavilág található, melyben finn szaunák, gőzkabinok, jégkút, tepidárium, infra szauna, hideg vizes csobbanó medence, Kneipp medencék és élményzuhanyok szolgálják a vendégek kikapcsolódását.

Wellness Sziget

A termálfürdő első emeletén hozták létre az új wellness részleget külön recepcióval, modern kezelőkkel, berendezésekkel. Hagyományos és kényeztető masszázsok, arckezelések, exotikus wellnessfürdők gazdag tárháza fogadja a relaxálni vágyó vendégeket.

A gyógyvíz

A debreceni gyógyvíz 65 ˚C-os alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos, nátriumkloridos hévíz, amely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat is tartalmaz.

A termálvíz elsősorban a különböző ízületi gyulladások, fájdalmak csillapításában segít, de egyéb mozgásszervi panaszokra, érszűkületre, légúti betegségekre is jótékony hatással van.

Strandfürdő

A Nagyerdő árnyat adó fái között találunk egy feszített víztükrű 50 m-es, valamint hullám- és gyermekmedencéket. A strand területén lábteniszpályák, homokos focipálya és strandröplabda-pálya is található.

Aki gyerekzsivajjal azonosítja a debreceni élményfürdőt, az se hagyja ki a látogatást, hiszen itt olyan különleges programokkal is találkozhatunk, mint a rendszeresen megrendezett, buli hangulatú éjszakai fürdőzés, vagy a kényeztető szauna programok.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

Nyitva tartás:

H-Cs: 11.00-20.00

P-V: 10.00-21.00

Belépőjegyek:

 

Élményfürdő: http://spa.aquaticum.hu/hu/mediterran-elmenyfurdo/arak-nyitva-tartas 

Termálfürdő: http://spa.aquaticum.hu/hu/termalfurdo/arak-nyitva-tartas 

Telefonszám: (52) 514 174

Megközelítés

Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a város északi részén, a debreceni Nagyerdő szívében helyezkedik el. 

Parkolás

A fürdő melletti területen hétköznap 18 óráig és szombaton 13 óráig fizetős a parkolás, ráadásul meglehetősen borsos összeget kérnek el (340 Ft/h). Ennél valamivel olcsóbb a Régi Vigadó melletti, sorompóval lezárt parkoló és a mélygarázs (280 Ft/h).

http://www.aquaticum.hu/