Olaj helyett termálvíz

Magyarország egyik legnagyobb fürdőkomplexumában összesen 19 medencében élvezhetjük a gyógyvíz áldásos hatását és számtalan vízi élményelem teszi vidámmá az itt eltöltött időt. A fürdő közeleg fennállásának 50. évfordulójához, mégis a folyamatos fejlesztések miatt egyre modernebb külsőt ölt. A gyönyörű parkosított környezet változatos medencéiben nem csak a gyógyulás, a regenerálódás, a felüdülés, hanem az élmények és a felhőtlen szórakozás is garantált.

A gyógyvíz

A fürdő vize értékes ásványi anyag tartalmú, Európában egyedülálló termálvíz. Enyhén radioaktív, magas metabórsav tartalmú, nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, mely a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. Javallott idegrendszeri fájdalmak, idegzsábák esetén, mozgásszervi megbetegedések (izomfájdalmak, sérülések), bőrgyógyászati problémák kezelésére, nőgyógyászati és urológiai panaszok esetén. 

A fürdő rövid története

Az ország hatodik legnagyobb vendégforgalmú fürdőjének története 1962-ig nyúlik vissza. A környéken olajat kerestek, ám helyette 96 fokos víz tört a felszínre, bő 2000 méteres mélységből. A víz vegyelemzése után 1965-ben termálfürdőt létesítettek, 1978-ban nyilvánították hivatalosan is gyógyfürdővé.

Az elmúlt tíz évben rengeteget fejlődött, mára a strand- és fedett fürdő mellett megnyílt egy külső-belső élményfürdő és – az országban elsőként – egy gyógycentrum is.

Fedett fürdő

Az év minden napján három medencével: két gyógyvizes ülőfürdővel és egy termálvizes medencével folyamatosan üzemel. Utóbbi a naponta többször megtartott víz alatti gyógytornák helyszíne is. A fedett fürdőben található a szaunablokk is, amelyet külön térítés ellenében használhatunk.

Élményfürdő

Az országban elsőként készült el a fedett élményfürdő. Tíz vízi attrakcióval, többfunkciós sportmedencével, izgalmas és sokszínű gyerekrészleggel, illetve a Feketelyuk Csúszdával várja a kalandra éhes látogatókat. Emellett óriási vízfelület (400 m2) áll rendelkezésre a szabad ég alatt is. Így termálvizes élménymedence masszázsokkal, buzgárokkal, skót zuhannyal, vízköpőkkel és pezsgőfürdővel, egy élménymedence a legkisebbeknek vízi sünnel, spriccelő kígyóval és csúszdával. Érdemes megemlíteni a gyors "Kamikaze" csúszda fogadó medencéjét is, mely mint hidromasszázs medence funkcionál, amikor a csúszda nem üzemel.

Strandfürdő

Az általában május elején nyitó több mint 10 hektáros, szépen gondozott parki környezetben kialakított termálstrandon minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelő medencetípust, gyógy,- termál,- családi,- hullám,- gyermek és sportmedencék, csúszdák színesítik az önfeledt szórakozás, kikapcsolódás örömét.

Gyógycentrum

A fedett gyógycentrumi fürdőcsarnokban egy medencecsoport helyezkedik el, mely három különböző, önállóan üzemelő medencéből áll. A kültéri, szépen gondozott sziklakerttel és egyedi mikroklímával rendelkező gyógycentrumi gyógymedence részben fedett és a hideg téli hónapokat kivéve egész évben üzemel, míg a fedett rész egész évben látogatható.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 

8749 Zalakaros, Thermál út 4

Nyitvatartás:

Bővebb információ itt.

Belépődíjak:

Az ún. alapjeggyel a fedett fürdőt és nyáron a strandfürdőt lehet használni.

A komplex jeggyel a fentieken kívül az élményfürdőt és a gyógycentrumot is látogathatjuk.

Válthatók kedvezményes családi jegyek is és 3 órás belépőjeggyel is látogathatjuk a fürdőt.

Aktuális árlista

Telefonszám:

(93) 340 420

További információkat a fürdő hivatalos honlapján találunk.