Jótékony energiák vonzásában

Az osztrák, szlovén és horvát határ közelében fekvő Lenti 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvize Európa szerte ismert. A gyógyvíz hatását a Szent György Energiapark jótékony földsugárzásai egészítik ki.

A gyógyvíz

A nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz remekül alkalmazható mozgásszervi problémákra, gerinc, lumbágó, ízületi gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére. Kúraszerűen alkalmazott gyógyászati kezelések is igényelhetők itt, amelyekhez azonban előzetes orvosi vizsgálat szükséges. 

A fürdő használatának vannak ellenjavallatai is, szívritmuszavar, a közelmúltban történt szívroham, magas vérnyomás, illetve előrehaladott máj- és vese megbetegedés esetén nem ajánlott a fürdőzés.

A fürdő

A fürdőkomplexum két részből áll, az egész évben nyitva tartó fedett termálfürdőből és a nyári szezonban működő szabadtéri fürdőből.

Fedett fürdő

A fedett fürdőrész közel 3 500 négyzetméteres, itt öt medence, szauna világ – finn, aroma és infraszauna –, óriási pihenőtér pihenőágyakkal, gyógyászati részleg és szépségfarm (kozmetika, fodrászat, pedikűr-manikűr, masszázsok) is található. A létesítménybe elektronikus (chip karórával működő, melyek az öltözőszekrényeket is működtetik) belépőrendszeren át tudunk bejutni.

Szabadtéri fürdő

Nyolc hektár zöldterületen élvezhetjük a fürdést a 28-38 fokos nyitott és zárt medencékben, legyen az élménymedence, gyógymedence, hidromasszázs medence, úszómedence, vagy a kisebbeknek tanmedence és pancsoló. A terület legnagyobb medencéje 1340 m2, mely fel van szerelve nyakzuhannyal, masszázspadokkal, az adrenalinnal telített szórakozás kedvelőinek pedig vadvízárammal, illetve a 74 méter hosszú Anakonda csúszdával.

Szent György Energiapark

A Szent György Energiapark teszi Európa szinten különlegessé a lenti fürdőt, hiszen a jótékony energiavonalak találkozási pontjában található fürdőben még hatékonyabb a gyógyulás. A földsugárzások gyógyító energiája nem új felfedezés és mindenütt tisztelik, a keleti kultúrákban például sárkányáramoknak nevezték azokat. Az egész szervezetre hatóan hivatottak harmonizálni a test energiaáramlását, helyreállítani az energiahiányos állapotot, ami ugyebár minden betegség kulcsa.

A Szent György Energiaparkban egy-egy alkalommal 1-2 órát érdemes eltölteni. 
A parkban a kikövezett rész a Szent György vonalak irányát mutatja, a „karók” pedig e vonalak találkozási pontjait jelzik, ahol a legerőteljesebb a földsugárzás. 
Ezeken a helyeken 20-30 percet érdemes eltölteni. Ezt az időt pihenéssel, kisebb sétával vagy mozgással lehet kombinálni. 

 

Ha a gyógyfürdőzést megunnánk, a környék számos természeti és kulturális érdekességet nyújt a látogatóknak. A kirándulás szerelmeseit kiépített kerékpárút, gyalogutak, a Budafai Arborétum és Magyarország leghosszabb (32 km) erdei kisvasútja várja. A kulturális értékek közül a Faipari és Vasúttörténeti Múzeumot, illetve a Helyi Néprajzi Gyűjteményt érdemes megemlíteni.

 

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 8960 Lenti, Táncsics M. u. 2/a


Nyitva tartás:

Strandfürdő: minden nap 9.00-19.00 óráig.

Fedett élményfürdő: 10.00-19.00

Belépődíjak:

Az aktuális árlista ide kattintva érhető el.

Telefonszám: (92) 351 320

 

A fürdő hivatalos honlapja