Gyerekparadicsom a Fertő-tó mellett

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja 145.000 négyzetméteren terül el a Fertő tó nyugati partjától pár kilométerre. Gyerekekkel utazóknak a Fertő tavi kirándulás fénypontja, kihagyhatatlan egész napos program.

Miután a budapesti Vidámpark is bezárt, a legközelebbi klasszikus vidámpark élményig a Fertő tó osztrák részéig kell utaznunk, a Rust és St. Margarethen között található mesevidámparkig. Az eleinte meseparknak készült intézmény mára már egy közép-európai kis Disneylandé nőtte ki magát. Minden korú gyereknek kínál szórakozást, a babától a tinédzserig mindenki talál magának megfelelő élményt.

A vidámpark attrakciói

A park területe négy jól elkülöníthető részre oszlik, a bejárattól kiindulva először az „Élményvár”(Erlebnisburg), majd a legrégebbi rész a „Meseerdő” (Märchenwald), utána a „Tanya” (Bauernhof), majd a park másik oldalán a „Kalandsziget” (Abenteuerinsel) található.

Az Élményvár játékai szinte talán a legváltozatosabbak, az izgalmas sárkányvártól az érdekes kacsakörhintán át a nem túl ijesztő hullámvasútig. Számtalan játék lehetőség várja itt a kicsi és nagyobb gyerekeket.

A Meseerdő szelídebb élményekkel várja főleg a kisebbeket, a fák között sétálva megelevenednek a híres mesék szereplői, találkozhatunk Hófehérkével és a hét törpével, vagy Jancsival és Juliskával is. De csatangolhatunk az elvarázsolt kastélyban is. Mini vonatokra, kisautókra is fel lehet ülni.

A Falusi portán igazi állatokkal is lehet találkozni, sokat meg is lehet simogatni, vannak őzikék, szamarak, kecskék, kisállatok. Ki lehet próbálni a malac hátán történő vasutazást, vagy az össze-vissza pörgő almavasutat. Természetesen, ahogy az egy jó tanyához illik traktorozni is lehet, sőt egy extra euróért tehenet is lehet fejni. Itt található a legújabb attrakció a Rattenmühle, egy családi hullámvasút, a négy férőhelyes kocsik meglehetősen nyaktörő tempóval száguldoznak, meredek és igen gyors hegy- és völgymenetekkel.

A Kalandszigeten már vízi játékokkal is találkozhatunk, talán ez a legnépszerűbb része az egész parknak, a krokodilos vízi hullámvasút, vagy az óriási Templom-csúszda, ill. a méretes sárkány hajóhinta. A Tengeri Sárkány-ból pedig az egész Fertő tavat beláthatjuk. A repülő halak mellett óriási homokozó is várja a kisebbeket.

Nyáron érdemes fürdőruhát is vinni, sok vízi játékon vizes lehet az ember, de a piciknek pancsoló is van.

Vendéglátás

A park területén több vendéglátóhely is igyekszik a látogatók igényeit kielégíteni. lakomázhatunk a Várkocsmában, ihatunk a Szamáritatóban és falhatunk a kikőtői tavernában. Az árak nem olyan vészesek, de szendvicseket is hozhatunk magunkkal, vannak piknikezésre alkalmas helyek. Az italok árai már nem annyira barátiak, főleg a gyerekeknek hozzunk innivalót. A babaételeket mikróban is felmelegíthetjük.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: St.Margarethen, Märchenparkweg 1.

Telefon: +43 2685/60707

Nyitva tartás 2018

Március 24. – október végéig.: minden nap 09.00 – 18.00, októberben 17 óráig.

Belépő

3 éves kortól: 24,00 €

3 év alatt ingyenes!

14 éves korig a születésnapos ingyen mehet be!

Péntekenként családi nap: 22,00 €/fő

Megközelítés

A park Rust és St. Margarethen között fekszik az 52-es főút mentén. Autóval a soproni határátkelőtől 15 km-re, jobbra Siegendorf felé, majd a faluban ismét jobbra St. Margarethen felé, itt ugyancsak jobbra Rust irányába.


http://www.familypark.at - magyarul is!