Víziparadicsom a Tisza-parton

A Felső-Tisza vidék legnagyobb vízi élményparkja Vásárosnamény Gergelyiugornya nevű városrészében, a Tisza-Szamos torkolatnál található Atlantika aquapark 45 000 m2-en, kilenc medencével és tíz csúszdával várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A vízividámpark

A strand területét gyepszőnyeges parkok övezik – csak a medencék közvetlen közelénél található betonnal borított felület –, 30 pálmafa teszi még egzotikusabbá a parkot.. 200 napernyő van itt, és igény szerint napágyat is bérelhetünk.

Magyarországon egyedülállónak és különlegesnek számít a naponta kétszer, ingyenesen, 12.00 és 16.00 órától megtekinthető fóka show. A bohókás fókák felejthetetlen élményt nyújtanak, különösen a legkisebbeknek. (A közös úszás ára 5000 Forint, mely tartalmaz két ajándék képet is.)

Csobbanhatunk itt hullámmedencében, mely kétóránként megidézi a tenger hullámzását. A gyerekek szórakozhatnak a labdamedencében található 22 méter átmérőjű, 5 méter magas műanyag labdával, kötelek segítségével mászhatnak fel, majd csúszhatnak le róla a fürdőzők. A két forró vizes medence pedig vízköpővel és csúszdákkal kínál kellemes szórakozást.

A csúszdák közül érdemes kiemelni az Anakonda csúszdákat, a dupla Kamikaze csúszdákat, és a Magyarországon egyedülálló két Shuttle csúszdát, melyen dupla sávban, 45 fokos eséssel száguldhatunk egy bobon a medence felé.

A 170 cm mély hideg vizes medence ideális az úszni vágyók számára, az idősebb korosztálynak pedig a termálmedence nyújthat ideális felüdülést. A sportolásra vágyók többek közt strandröplabda pályán és kondicionáló teremben kapcsolódhatnak ki, a kisebbek játékteremben.

A termálvíz

A fürdő vize 38 fokos, nátrium-kloridos jodidos, alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely kiválóan alkalmas a gerinc és az ízületek kopásos megbetegedéseinek kezelésére, ízületi gyulladások gyógyítására. Az igénybe vehető kezelések közé tartozik a balneoterápia és a wellness.

Gyakorlati tudnivalók

Cím:

Gergelyiugornya, Gulácsi út 56.

Nyitva tartás:

Május 30-tól augusztus 31-ig 09.00-18.30 óráig.

Éjszakai fürdőzésre péntek-vasárnap van lehetőség, 20.00-23.00 óráig.

Belépődíjak:

Felnőtt: 2000 Ft

Diák/Nyugdíjas: 1500 Ft

2 éves kor alatt ingyen!

Telefonszám:

(45) 570 112

http://www.atlantika.hu/