Fehér tigrisek és cápák közt

A Nyíregyházi Állatpark Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb vidéki állatkertje. Az utóbbi idők látványos fejlesztései az észak-alföldi régió leglátogatottabb turisztikai célpontjává tették a Sóstógyógyfürdői erdőben található állatparkot.

35 hektáron több mint 500 állatfaj mintegy 5000 egyede él itt a földrészek szerint felosztott területen, a látogatók kényelmesen bejárhatják az egész bolygót, megfigyelhetik a kontinensek jellegzetes élővilágát.

Hazánkban itt van a legnagyobb gyűjtemény vastagbőrűekből, nagymacskákból, medvékből, számos ritkaságot láthatunk itt, mint pl. a komodói varánuszokat vagy a Las Vegas-ból érkezett fehér tigriseket.

A nagytestű állatkerti állatokból Magyarországon itt látunk a legtöbbet, a látogatásra a koronát pedig a tengeri kreatúráktól hemzsegő gigantikus akvárium teszi fel, a szórakoztatás fénypontja pedig a napi háromszori fókashow.

Az állatpark látogatása

Zöld Piramis

Magyarországon és a Közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény a háromszintes, 4000 négyzetméteres épület, melynek földalatti szintjén találjuk az Óceanáriumot, 500 ezer literes akváriumával, ahol üvegfolyosóban közlekedve figyelhetjük meg a cápák, ráják, korallok és más tengeri élőlények világát. Ha szerencsénk van, elcsíphetjük a hetente kétszeri cápaetetést is.

Az Óceanárium fölött található az Esőerdő, ahol bemutatkozik Európa legnagyobb komodói varánusz párja, a függőhídon pedig eljutunk az orangután bemutatóhoz és a Félelem barlangjához. A 10 méter magasságból lezúduló vízesés mellett elhaladva találkozhatunk a hüllők különlegesen gazdag gyűjteményével.

Sarkvidék

Bolygónk örökké fagyos világának lakóival találkozhatunk a modern, panoráma üvegfalakkal felszerelt sarkvidéki bemutató területen. Megfigyelhetjük, hogyan válnak a szárazföldön bájosan esetlenül totyogó pingvinekből a vízben virtuóz módon, kecsesen úszó állatokká. A jegesmedvék itt homokos talajon élnek, és feszített víztükrű medencében úszkálnak.

Tarzan Ösvénye

Tarzan Ösvénye átöleli az egész állatparkot. Ezen a nem mindennapi sétányon haladva a fekete kontinens izgalmas állatvilágával ismerkedhetünk. Láthatjuk a zsiráfcsaládot, etethetjük a Nagydombon lakó páviáncsapatot, találkozhatunk a varázslatos Afrika kultikus állataival, antilopokkal, zebrákkal, wattusikkal, orrszarvúkkal. A Föld legnagyobb szárazföldi állatai, az afrikai elefántok is Tarzan ösvényét gazdagítják, csakúgy mint a törpevízilovak, az oroszláncsalád, a flamingók, a krokodilok és a szurikáták. Itt laknak a gepárdok is, és bepillantást nyerhetünk egy tradícionális maszáj falu életébe is. Olyan ritka állatokkal is találkozhatunk, mint a nyugati síkvidéki gorilla.

Viktória Ház

Az Állatpark legújabb szenzációja, a Zöld Piramis kistestvérének is nevezett épület, mely páratlan építészeti megoldásokkal és különleges állatgyűjteménnyel várja a látogatókat. Krokodilokat, alligátorokat, ritka hüllőket, halakat láthatunk itt, és a ház a különleges s bizarr külsejű állatok gyűjteménye is. A csupasz turkálók és a sörényes hangyászok vagy a halálfejes majmocskák igazán exkluzív lakói a háznak. A ritka szumátrai tigrist is itt nézhetjük meg.

Amerika

Észak-Amerikából bölényekkel, pumákkal, mosómedvékkel találkozhatunk, a dél-amerikai házban pedig megelevenedik a trópusi esőerdők állat- és növényvilága alligátorokkal, keselyű teknősökkel, tapírokkal. A ház mellett vannak apró majmocskák, lámák és félelmetes jaguárok.

Ausztrália

A földrészt jelképező kifutót kenguruk és emuk népesítik be, de az ötödik kontinensre jellemző madarakat és hüllőket is láthatunk.

Kárpát-medence

Végül, de nem utolsósorban, közvetlen környezetünk őshonos vad- és háziállataival is találkozhatunk a nyíregyházi állatkertben. A magyar parasztudvar bemutatja mindazokat a háziállatokat, melyek egykor és ma körülvették az embert. Láthatjuk a használati tárgyakat, megleshetjük akár még a kecske fejését, vagy a csirkék etetését is.

Fóka Show

Hazánkban igazi unikum a napi háromszori fóka show, a bohókás és valószínűtlenül ügyes kaliforniai oroszlánfókák produkcióit a panoráma üvegfallal rendelkező élménymedencében egyszerre több száz látogató tudja megtekinteni.

A show csak áprilistól októberig kerül megrendezésre!

Egyéb programok

A látványetetések közül vitathatatlanul a legnépszerűbb a cápák etetése. Főszezonban napi egyszeri papagájshow-t is láthatunk, és tevegelhetünk is.

Természetesen játszóteret is találunk a kicsiknek, és babakocsi helyett, kis zöld szekéren is húzhatjuk az apróságokat.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 4431 Sóstófürdő, Sóstói út

Telefon: + 36 42 479 702

Nyitva tartás

Ápr. – aug.: 09.00 – 19.00

Szept.: 09.00 – 18.00

Okt. 1-27: 09.00 – 17.00

Okt. 27– márc.: 09.00 – 16.00

Belépő

http://www.sostozoo.hu/jegyek 

 

http://www.sostozoo.hu/