Vízi kalandok Sóstófürdőn

Az Alföld egyik legszebb, legszínvonalasabb fürdőkomplexuma a 2005-ben nyitott Aquarius Élményfürdő, Nyíregyháza Sóstógyógyfürdő üdülőtelepén található. Az egész évben nyitva tartó, fedett élményfürdő a csak nyáron üzemelő Parkfürdő részeként a Sóstó északi felén épült fel.

2014-15-ben a termálfürdőt és a gyógyászati részleget teljeskörűen felújították, modernizálták.

A gyógyvíz

A 2012-ben Országos Gyógyfürdő minősítést kapott fürdő jódos, brómos, konyhasós 49-52 Celsius fokos gyógyvize elsősorban reumatikus, idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas, de egyes nőgyógyászati és bőrgyógyászati probléma esetén is jótékony hatással bír.

A fürdő

A 1,7 hektáron elterülő fürdőkomplexum három részből áll, a Termálvilágból, az Élményvilágból és a Gyermekvilágból.

A Termálvilág egy fedett és egy szabadtéri gyógyvizes, élményelemekkel is ellátott medencéből, ill. pezsgőfürdőből és Kneipp-medencéből áll. A még forróbb élményekre vágyók jól kiépített szaunákban izzadhatnak.

Az elsősorban a fiatalabbak érdeklődésére számon tartó Élményvilágban, hullámmedence, vízfüggönnyel, barlanggal megspékelt vadvízi sodrófolyosó, különböző óriáscsúszdák várják az aktívabb fürdőzőket.

A legkisebbeket a Gyermekvilágban medencékkel, csúszdákkal, inka romtemplommal, kincses szigettel és egyéb élményelemekkel kiegészített mesés környezet várja.

A fürdő épületében a medenceterek felett kialakított galériák Sóstógyógyfürdőre és a tó szép természeti környezetére biztosítanak kilátást.

A fürdő akadálymentesített, mozgáskorlátozottaknak sem okoz nagyobb problémát a fürdőzés.

A vendéglátást egy önkiszolgáló étterem és egy trópusi pool bár biztosítja.

Parkfürdő

A nyári szezonban nyitva tartó rendkívül népszerű Parkfürdőben egy 50 m-es versenyuszodát, négy termálvizes medencét, élménycsúszdákat, jacuzzit, sodrófolyosót, gyermekmedencét is találunk.

Nyaranta az élményfürdő vendégei a Parkfürdő szolgáltatásait is igénybe vehetik.

Tófürdő

A Sóstói-tó déli medencéje partján fekszik a nagymúltú strandfürdő, mely érteléemszerűen csak a nyári időszakban van nyitva. 

A 2000 négyzetméteres parkosított területen egy gyógymedence (34 °C), és egy gyermek csúszdával és vízi gombával kialakított gyermekmedence várja a strandolókat. A tófürdő 1325 vendéget fogadhat egyszerre. Éttermek, büfék, strand-röplabdapálya, vízicsúszda szolgálja az idelátogatók szórakozását és kényelmét.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói út

Nyitva tartás:

Hétfő-péntek 10.00-20.00 óráig.

Szombat-vasárnap 09.00-20.00 óráig.

Belépődíjak:

http://www.sostort.hu/hu/furdok/aquarius-elmenyfurdo/arak 

Telefonszám: (42) 500 106

http://www.sostort.hu/hu/furdok/aquarius-elmenyfurdo 

http://www.sostort.hu/hu/furdok/parkfurdo