Éttermek a Dunakanyarban

Váci éttermek

Remete Pince

Vác, Fürdő lépcső u. 3.

Vác egyik legjobb étterme közel a Duna-parti sétányhoz, a Strand felé vezető kis hangulatos lépcsősor közepéről nyílik. Nyaranta a lépcsősorra kihelyezett asztaloknál is üldögélhetünk, mellette kis játszótér szolgál a gyerekes családok nagy örömére. A hangulatos belső tér egy boltíves pincében van. Az étlapon klasszikus magyaros fogások, főleg a húsételek dominálnak, specialitásuk a többféle módon is elkészített csülök. Udvarias kiszolgálás, napi ajánlatok

Főételek: 2090 – 3550 Ft

http://etteremvac.hu/

 

Halászkert étterem

Vác, Liszt Ferenc sétány 9.

Vác legrégebbi, jelenleg is üzemelő étterme a váci Duna-parton, hatalmas, kellemes, árnyas terasszal, régi vágású, de udvarias szervizzel. Az átlagosnál kissé jobb halászlé, terjedelmes étlap sok halétellel. Nagyon jó helyen van, nyári hétvégeken nagy a zsúfoltság.

Főételek: 1900 – 3800 Ft

www.halaszkertetterem.hu  , https://www.facebook.com/halaszkertetterem.vac

 

Repeta bisztró

Vác, Széchenyi u. 18.

Kitűnő gyorsétterem a város központjában, a főtértől nem messze. Fiatalos, jó hangulatú, tiszta hely. Az étlapon frissen grillezett hamburgerek, tortilla tekercsek, gyros, vaslapon készült húsok szendvicsben és tányéron egyaránt. Korrekt árak.

Főételek: 550 – 1250 Ft

https://www.facebook.com/Repetabisztrovac

 

Éttermek a Szentendrei-szigeten és környékén

Bacchus étterem

Szigetmonostor, Petőfi S. u. 9.

Családias, kellemes hangulatú, népszerű étterem a falu egy csendes pontján, egy parasztházban. Két különböző, növényekkel gazdagon díszített terasz és gazdagon dekorált belső terem várja a vendégeket. Az étlapon klasszikus, magyaros finomságok jó alapanyagokból, szezonális ajánlatok, napi menü. A séf személyesen is kijön és ajánl az asztaloknál. Nagyon barátságos, kedves, családias kiszolgálás.

Főételek: 2350 – 3950 Ft

http://www.ujvarybacchus.hu/

 

Rosinante Fogadó étterme

Szigetmonostor, Szentendrei-sziget, Szigetmonostortól délre, a horányi révhez tartó út mellett

Rendkívül otthonos, családias étterem nyugodt, csendes környezetben. Rövid, áttekinthető étlap érdekes, izgalmas egyedi fogásokkal, mint pl. malac szűz mogyorós-chilis thai zöldséggel vagy BBQ csirkecomb sárgadinnyével. Friss, magas minőségű alapanyagok, nagyon barátságos kiszolgálás. Gyerekbarát étterem játszósarokkal, jó időben kerti játszótérrel. A Stílusos Vidéki Éttermiség egyik alapító tagja. Gyakran vannak esküvői rendezvények, ilyenkor természetesen kívülállóknak zárva tart az étterem.

Főételek: 2100 – 2900 Ft

http://www.rosinante.hu/

 

Forgó vendéglő

Dunabogdány, Strand u. 2.

Közvetlenül a dunabogdányi strand mellett, a 11-es úttól nem messze találjuk az egész évben nyitva tartó, családias, jól bejáratott, megbízhatóan magas színvonalat hozó éttermet, szép kilátással a Dunára. Áttekinthető étlap sok szezonális ajánlattal, halászlével, harcsapaprikással, klasszikus, magyaros ételekkel. Nagy adagok, udvarias kiszolgálás.

Főételek: 2200 – 2900 Ft

http://www.forgoetterem.hu/

 

Visegrádi éttermek

Hotel Silvanus étterme, Panoráma Étterem

Visegrád, Nagy-Villám-hegy, a Nagy-Villámra vezető Panoráma útról táblák mutatják az utat

Pazar helyen, parádés kilátású szállodaétterem, tágas, fedett panorámaterasszal. Az étterem fő vonzereje romantikus elhelyezkedése, de a klasszikus fogásokban bővelkedő konyha sem rossz, bár a kilátást meg kell fizetni. Vadételek, pisztráng, grillezett húsételek, népszerű magyar fogások. Profi szerviz.

Főételek: 2690 – 4590 Ft

http://www.hotelsilvanus.hu

 

Kovács-kert étterem

Visegrád, Rév u. 4.

Visegrád központjában lévő családias hangulatú, polgári berendezésű étterem hangulatos kerthelyiséggel. Egyszerű, házias ételek megbízható minőségben. Hatalmas adagok, barátságos kiszolgálás. Motorosoknak extra kedvezmény!

Főételek:  1490 – 2690 Ft

http://www.kovacs-kertetterem.hu/

 

Ördögmalom étterem

Visegrád, Apátkúti-völgy

A Bertényi Füvészkert mellett a hangulatos Apátkúti-völgyben, a Telgárthy-rét mellett kellemes erdei környezetben fekszik ez az, elsősorban pisztrángételeiről nevezetes erdei étterem, amely a visegrádi pisztrángtenyészet saját vendéglátóhelye. Helyben füstölt pisztrángot is lehet kapni, akár elvitelre is. Egyszerű környezet, barátságos kiszolgálás. Gyerekbarát hely, erdei játszótérrel.

Nyáron minden nap, tavasszal és ősszel csütörtöktől vasárnapig, télen csak hétégén van nyitva.

Főételek: 1650 – 2450 Ft

http://www.visegradipisztrang.hu/

 

Éttermek a Börzsönyben és a Visegrádi-hegységben kirándulóknak

Kis Rigó vendéglő

Pilisszentlászló, Sikárosi út

Egyszerű, családias, kedves kis vendéglő, csendes, nyugodt, hangulatos erdei környezetben a falu szélén, a Szentendre – Visegrád közti műúttól nem messze. Évtizedek óta biztos pont a Visegrádi-hegységben kirándulóknak, megbízható, egyszerű, sallangmentes, magyaros konyhájával, otthonos hangulatával, barátságos kiszolgálásával. Egész évben nyitva, szerda szünnap.

Főételek: 1200 – 2100 Ft

 

Patak Vendéglő

Kismaros, Szokolyai út 5.

A királyréti erdei kisvasút kismarosi végállomásánál található már több mint 20 éve ez a hagyományos, családias kisvendéglő. Hagyományos, magyaros konyha, mangalica és szürkemarha ételek, szinte az összes klasszikus, közkedvelt fogás. Terjedelmes étlap, napi és szezonális ajánlatok. Családias, kedves kiszolgálás. Játszósarok.

Főételek: 1100 – 3900 Ft

http://www.patakvendeglo.hu/

 

Korona Kisvendéglő

Nagymaros, Dózsa György út 1.

Családias, hagyományos, kockás abroszos, vidéki kisvendéglő a templomtól pár méterre. Rövid, egyszerű étlap olyan klasszikusokkal, mint pacalpörkölt, borjúbécsi, cigánypecsenye, füstölt csülök, borjúpaprikás vagy piros lábaskában érkező lecsós szűzérmék. Jó minőségű alapanyagok, letisztult, házias ízek. Barátságos, kedves kiszolgálás.

http://mikrobi.ewk.hu

 

Szent Orbán Erdei Wellness Hotel étterme

Kóspallag, Nagyirtáspuszta

A rendkívül elegáns wellness hotel étterme nem ott alvók számára is látogatható. Ízléses design, modern, letisztult formák, elegáns környezet. Specialitásuk a vadételek, ill. jó időben, a szabadtéri grillen készült húsok. Az állandó étlapon hagyományos, klasszikus fogások modern felfogásban. Gyerekbarát hely, játszótérrel. Profi szerviz.

Főételek: 2550 – 3980 Ft

http://szentorban.hu/

 

Esztergomi éttermek

Prímás Pince

Esztergom, Szent István tér 4.

Nagyon impozáns komplexum a Bazilika alatti gyönyörű, hangulatos boltíves kialakítású, patinás érseki borpincében. A létesítmény egyben turisztikai és borkulturális központ is programokkal, borkóstolókkal, sőt borkóstoló automatákkal, informatív leírásokkal a magyar borvidékekről. Hétvégén délben büfé, hétköznap és hétvégén este a la carte kínálat a „magyar emberek kedvenc ételeivel”. Klasszikus éttermi fogások kicsit újragondolva, egyéni ötletekkel dúsított étlap, kiváló minőségű, helyi alapanyagok, professzionális szerviz. Kiemelkedő borválaszték. Gyerekbarát hely játszósarokkal.

Főételek: 2300 – 4890 Ft

http://www.primaspince.hu

 

Padlizsán étterem

Esztergom, Pázmány Péter u. 21.

Az esztergomi vár lábánál, a Víziváros egy csekély forgalmú kis utcájában találjuk a Bazilikára nyíló hangulatos kerthelyiséggel ellátott éttermet. A belső tér két helyiségből áll, elegáns, fehér abroszos környezet. Rövid étlap hagyományos, magyaros fogásokkal.

Főételek: 1850 – 3000 Ft

https://www.opengastro.hu/padlizsan-etterem-esztergom/

 

Szentendrei éttermek