Modern élményfürdő és hagyományos gyógyfürdő meseszép környezetben

Dél-Alföld egyik legfontosabb fürdővárosa Gyula, a középkori téglavár szomszédságában fekvő Várfürdő a 2013 végén átadott Aquapalotával vitathatatlanul a régió legnépszerűbb turisztikai célpontja. Az egész évben nyitva tartó országos gyógyhellyé minősített fürdő az új vízi élményparadicsommal hazánk fürdőhelyeinek élvonalába tartozik.

A gyógyvíz

Az alkáli-hidrogénkarbonátos-kloridos gyógyvíz magas ásványianyag-tartalma miatt barnás tónusú. A 2005 méter mélyről feltörő 72 C fokos gyógyvíz elsősorban kopásos eredetű mozgásszervi megbetegedésekre, krónikus idegbántalmakra, balesetek, műtétek utáni rehabilitációs kezelésekre és krónikus gyulladásos nőgyógyászati panaszok esetén alkalmazható kiváló hatással.

A gyógyfürdő

A Gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi területté nyilvánított 200 éves ősparkjában található, közel a gyulai téglavárhoz.

A gyógyfürdő kilenc, különböző hőfokú medencéje mellett gyermekmedence is van, a medencék közül a legnépszerűbb a félig nyitott Polip medence, igen forró 36-37 fokos vizében, a téli hidegben is nyugodtan lehet úszkálni. A dögönyözős medencében számos nyakzuhany masszírozza elcsigázott testünket, az egyik lovardai medencében pedig igen magas, 38 fokos gyógyvízben lehet kúrálni magunkat.

A balneológiai kezelések mellett a Gyulai Várfürdő kiemelt figyelmet fordít a fizikoterápiás kezelésekre is.

Aquapalota

A Várfürdő legújabb büszkesége a 2013 végén átadott, fedett élményfürdő. Az egész komplexum legfeltűnőbb része a két hatalmas óriási csúszda, ami több 10 méter magasságról indulva megjárja egy vulkán belsejét is, majd, mint a láva, úgy tör ki belőle. Van itt fényalagút csúszda vizuális és hangeffektekkel megbolondítva, és az ún. Fel(l)ejtő fánk csúszda, ahol óriási úszógumival csúszhatunk le, és egy szakaszon felfelé is. A merészebbek trambulinról ugorhatnak fejest, a kisgyermekes családoknak van családi csúszda, ahol az egész család egyszerre csúszhat le. A kicsiknek biztonságos gyerekmedencét és „szárazföldi” játszóteret is építettek.

A girbe-gurba fő medence pedig telis tele van élményelemekkel, sodrófolyosóval, buzgárokkal, pezsgőfürdőkkel.

Castello Szaunapark

A modern szaunák közt megtaláljuk a klasszikus finn szaunákat, gőzfürdőt, infraszaunát, de izzadhatunk az erotikus Casanova szaunában, vagy élvezhetjük szaunázás közben is a kilátást a parkra néző Panoráma szaunában. A Bástya szaunát pedig a nagy tűrőképességgel rendelkező vendégeknek ajánlják. Különböző szeánszok, felöntések is várják a szauna rajongókat. A szaunák mellett közel 40 féle masszázsból választhatunk a Beauty Masszázsszalonban.

Strandfürdő

A nyári szezonban működő strandfürdő legnépszerűbb része a hatalmas hullámmedence, közel egy méteres hullámokkal. A három csúszdával is felszerelt medence királya a 110 méter hosszú óriáscsúszda, de sportolhatunk versenyuszodában is, és a legkisebbeket egy gyermek víziparadicsom várja egy teljes vízbe felépített játszótérrel és egy trükkös szökőkúttal.

Gyakorlati tudnivalók

Nyitva tartás

Gyógy- és strandfürdő: minden nap 08.00 – 19.00

Aquapalota: H – Cs: 12.00 – 19.00, P – V: 10.00 – 19.00

A nyári hónapokban 10 órakor nyit minden nap!

Belépő

Részletes árlista ide kattintva.

6 év alatt ingyenes!

Telefon: +36 66 561 350

Cím: 5700 Gyula, Várkert u. 2

Aktuális információk a fürdő hivatalos honlapján.