Vadregényes kalandok és határtalan szórakozás a festői Lillafürede

Magyarország egyik legszebb természeti környezete, a Bükk hegység lábainál húzódó Szinva völgy ad otthont a Lillafüredi Sport- és Kalandparknak, mely két hektáros területen, érintetlen természetben várja az idelátogató vendégeket. Az észak-magyarországi régió legújabb családi szórakoztató komplexumában minden látogató kortól függetlenül otthon érezheti magát, aktívan töltheti el szabadidejét és kedvére válogathat a széles programkínálatból.

Lillafüredi Sport- és Kalandpark attrakciói

Erdei kötélpálya

Ez a mesés környezetben űzhető oszlopos magaslati túra összetett ügyességi és technikai feladatokat rejt, melyhez mindenki számára biztosítják az elengedhetetlen biztonsági felszereléseket. A kötélrendszer 5 különböző pályaszakaszból áll, kicsiknek és felnőtteknek egyaránt kínálnak különböző nehézségű pályákat. A túravezetők a tanulópályán megtanítják az eszközök helyes használatát és a betartandó biztonsági szabályokat. A pályákon mindenki önállóan halad, a túravezető a földön kíséri a vendégeket. A gyerekpályákat 130 cm-es, a felnőtt pályákat pedig 150 cm-es magasságtól lehet használni.

Segway túrák

Ha már sok volt a gyaloglásból, érdemes segway-re pattanni és rendhagyó módon, két keréken felfedezni a festői szépségű környéket. Az első alkalommal egy, a parkon belüli tanulópályán lehet elsajátítani az alapokat, majd ha már megvan a kellő magabiztosság és tapasztalat, túravezetővel lehet kirándulni az elektromos kétkerekűvel a parkban és környékén.

Műfüves pálya és a futball tematikus játékok

Magyarország első és egyetlen futball attrakcióit felvonultató kalandparkja nemcsak a 20x40 méteres műfüves pályán biztosít kiváló helyszínt kispályás labdarúgótornák és játékos csapatfeladatok számára, de ugyancsak nagyszerű szórakozást kínál a labdás ügyességfejlesztő Rummenigge focisuli.

Zipline és ejtőgép

Az adrenalinfüggők az ejtőgép segítségével tehetik próbára bátorságukat, amikor is a főépület tetejéről indulva tíz méteres szabadesés érzését élhetik át pillanatok alatt. A park igazi szenzációja az a csúszópálya, mely során a látogatók feje felett repülhetünk át a park felett.

Beltéri lasertag aréna

A több száz négyzetméteres beltéri lasertag aréna az egykori Zalka Máté laktanya mindennapjait idézi. Valósághű környezetben próbálhatja ki mindenki taktikai érzékét és ügyességét. A modern 150 méter hatótávolságú fegyverek kereszttüzében senki nincs biztonságban.

Szabadulószoba

Ez az attrakció visszarepít az 50-es évekbe és feleleveníti az Aranycsapat legendáját. A speciális logikai és ügyességi játékelemeket tartalmazó többtermes pályarendszer a kreativitást és a jó megfigyelőképességet teszteli. Trükkös feladványok vezetnek el a kulcshoz, mely a szabadulás kapuját nyitja.

Aranymosó és egyedi, focis tematikájú gyermekjátszótér a legkisebbeknek

Üde színfoltja a zöld piknikrétnek a halkan csobogó aranymosó, melynek segítségével színes kincsekre lelhet a kalandor, ha kitartóan keresgél. A legkisebbek körében mindig osztatlan sikert arat az egyedi focis tematikájú játszótér, mely önfeledt szórakozást kínál a gyermekek számára. 

Libegő

A Bükk hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból a szomszédos Lillafüredi Libegő, mely egy kilométer hosszan a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába. A kötélpályás felvonó amellett, hogy környezetbarát, csendes és biztonságos, igazi turisztikai kuriózum is, hiszen útvonalán feltárul előttünk a régió számos Natura 2000 védelem alatt álló természeti szépsége. Ugyancsak kedvelt kirándulóhely a felső állomásnál található hatalmas tisztás is, ahová sokan látogatnak ki a gyógynövényeiről is híres Bükkszentkeresztről.

Az új drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul és a 606 méter magasan fekvő Jávor-hegyi állomásra szállítja az utasokat. Egyszerre több mint 200 ember gyönyörködhet a tájban a 11-12 perces menetidő alatt.

A Libegő egész éves üzemeltetésű és további felejthetetlen kalandokat kínál az élményekre éhes, természetkedvelő vendégeknek:

Szervezett roller és kerékpár túrák a hegytetőről extrém kalandra vágyóknak

A Rollerösvény a lejtőkön, lankás vidéken használatos tereprollerekkel vadregényes és egyedülálló hegyi sportot, ma még Magyarországon újdonságnak számító, új típusú, tartalmas szórakozást kínál az egész családnak. A szolgáltatás csak vezetett túrákon, profi túravezetők segítségével vehető igénybe. Ha valaki szükségét érzi, lehetőség van további védőfelszerelések (csukló- térd-gerincvédő) bérlésére is.

Tematikus Oxigén sétaút a természet kedvelőinek

Lillafüred 300 méter tengerszint feletti magasságban található klimatikus gyógyhely, ezért az Oxigén túraútvonal kímélő és gyógyító klímája rekreációra, sportolásra, kirándulásra egyaránt kiválóan alkalmas. A 7 kilométeres útszakaszon a látogatók megismerhetik a Bükk gazdag állat- és növényvilágát, az erdőbe rejtett Szent István és Hajnalka-forrást, valamint a környék zarándokhelyeit, a gyógyító köveket.

Az Oxigén sétaút tervezésekor fontos szempont volt, hogy informáljon és élményekkel gazdagítson, oktasson és szórakoztasson. Útvonalán feltárul előttünk a régió egyik legismertebb természeti szépsége, a Natura 2000 védelem alatt álló szikla, Fehérkőlápa, mely a Lillafüredet rejtő völgy délkeleti oldalán található. Fehérkőlápáról szemkápráztató kilátás nyílik a Szinva-völgyre illetve a szemközti hegyoldalakra is. Az állomáspontok berendezései és információs eszközei a látogatók minden érzékszervére hatnak, és az alkalmazott módszerek célja, hogy a látogatók érzékenyebbé váljanak az ökológiai kérdések iránt.

Elektromos kisbuszok Lillafüred látnivalóinak felfedezésére

8 személyes, környezetkímélő elektromos kisbuszok biztosítanak kényelmes utazást Lillafüreden a Hunguest Hotel Palota szálloda – Lillafüredi Sport- és Kalandpark – Lillafüredi Libegő útvonalán. 

Izgalmas kincskereső kalandok játékos lelkű gyermekek és felnőttek számára

A manapság oly divatos alternatív városnéző játék egy Lillafüredre szabott változatát készítették el a szervezők, felelevenítve benne a környék hagyományait és kultúrtörténeti értékeit, szereplőit és helyszíneit.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 3517 Miskolc-Lillafüred, Erzsébet sétány 8.

Telefonszám: 06 46 546 405, 06 30 336 2176

Nyitvatartás, belépők: http://dvtkpark.hu/kalandpark-arak-nyitva-tartas/

www.dvtkpark.hu

www.libegopark.hu