Cascade Barlang- és Élményfürdő, demjéni Gyógyfürdő és Aquapark

A Bükk és a Mátra találkozásánál lévő Gyógyvizek Völgyében, Demjénben több termálfürdő is várja vendégeit. A falu északi szélén fekvő, mind a négy évszakban látogatható fürdő két nagy részből áll, a római kori fürdők hangulatát felidéző, 2009-ben átadott Gyógyfürdő és Aquapark mellé, Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője épült. A hegybe sülyesztett csúszdatoronnyal is ellátott, különleges fürdő az éjjeli órákig tartó nyitvatartásával teszi még vonzóbbá az itt tartózkodást.

A gyógyvíz

A nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes, 68 fokos gyógyvíz 690 méter mélyről tör a felszínre, és kiváló reumatikus bántalmak csökkentésére, köszvény, csontsérülések, csontritkulás kezelésére, illetve ortopédiai műtétek után is hatásos lehet. Érdemes kiemelni a hatását az idegrendszerre, ugyanis a stressztűrő képesség növelésében is sokat segíthet egy fürdőkúra.

A Gyógyfürdő

Az öt különböző hőfokú szabadtéri gyógyvizes medence mellett egy 25 m-es úszómedencét is találunk. Az utóbbi természetesen télen nem, de a termálvizes medencék mind a 4 évszakban működnek. A fürdő népszerűségét és egyediségét nagyban növeli a romantikus éjjeli fürdőzés, hisz télen-nyáron minden nap éjjel kettőig pancsolhatunk a termálvízben a csillagokat bámulva.

Wellness

Az épület alsó szintjén található, külön belépőjeggyel látogatható wellness részlegben 2 db különböző hőfokú gyógyvizes ülőmedence, valamint egy gyermekpancsoló áll a vendégek rendelkezésére. Van itt még Kneipp medence, gőzkabin, finn szauna és sókamra is.

Aquapark

A nyáron üzemelő Aquaparkban gumikarikás rafting, kamikaze és osztott-pályás csúszda, valamint ugrómedence várja a látogatókat. Az ugrómedence igazi unikum, három különböző magasságból tudjuk tesztelni bátorságunkat fejest ugorva a 4,5 m mély vízbe.

Barlang- és Élményfürdő

2015 elején nyílt meg a Magyarországon páratlan új fejlesztés, a Barlangfürdő, mely egy helyen mutatja be az írott emberi történelem 6.000 évének fürdőkultúráját a meleg vizű barlangok tetarátáitól a XXI. század rafinált csúszda világáig.

760 m a „barlangfürdő" teljes hossza, ezekhez csatlakozik a „hegybe süllyesztett" 24 m átmérőjű és 25 m mély csúszdatorony, a 133 m hosszú sodrópatak, só barlang, két kupolás római, egy három kupolás török fürdő. A torony legfelső szintjére látványlift juttatja el az adrenalinra vágyó fürdőzőket. Tetején van a kiinduló pontja annak a kétpályás fotocellás kamikaze óriáscsúszdának, mely 25 méter magasról érkezik a mélybe. A különleges UFO, a kanyargós Anakonda és a szuper gyors Turbó csúszda található még meg a látványában egy vulkán belsejét idéző csúszdavilágban. A 25 méteres krátertornyot úgy kellett megépíteni, hogy elhordták először a domb felét, majd a később csúszdáknak otthont adó torony elkészülte után visszaállították felette az eredeti domborzatot. A nagyon komoly wellness részhez tartozik egy skandináv szaunavilág valódi, nyáron is üzemelő hó hempergővel, 10 kezelő szobával, szolárium kupolákkal, gyermek medencékkel, és egy olyan medencével, ami a mozgássérültek igényeit elégítik ki, vízi bárral, önkiszolgáló étteremmel. A barlangfürdő és a gyógyfürdőtől kissé feljebb áll a négy csillagos, 50 szobás termál hotel, Cascade Resort néven. Természetesen a vendégek szabadon, akár fürdőköpenyben tudják a pár perc sétára fekvő gyógyfürdőt megközelíteni.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 3395 Demjén, 083/30 hrsz.

Nyitvatartás: Minden nap 09.00-02.00, a wellness rész 10.00-22.00, P-Sz: 10.00-24.00

Belépődíjak:

A két fürdő külön belépővel és egy kombinált jeggyel is látogatható!

A részletes és aktuális jegyárak itt találhatók.

A fürdő egész területén a napozó- és pihenőágyak szabadon használhatóak.

A fürdőhöz tartozó nagy parkoló használata díjmentes!

Telefonszám: +36 30 657 58 36, +36 30 853 74 19

A fürdő hivatalos honlapja