Családias termálfürdő csodás környezetben

A Bükk és a Mátra találkozásánál lévő, mind a négy évszakban látogatható, gyönyörű Termál Völgy a római kori fürdők hangulatát hívatott felidézni. Magyarország egyik legújabb termálfürdőjének számító, szubmediterrán éghajlata miatt is különleges hely kapuit 2009-ben nyitotta meg.

A fürdő népszerűségét és egyediségét nagyban növeli a romantikus éjjeli fürdőzés, hisz télen-nyáron minden nap éjjel kettőig pancsolhatunk a termálvízben a csillagokat bámulva.

A gyógyvíz

A nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes, 68 fokos gyógyvíz 690 méter mélyről tör a felszínre, és kiváló reumatikus bántalmak csökkentésére, köszvény, csontsérülések, csontritkulás kezelésére, illetve ortopédiai műtétek után is hatásos lehet. Érdemes kiemelni a hatását az idegrendszerre, ugyanis a stressz tűrő képesség növekedésében is sokat segíthet egy fürdőkúra.

A Gyógyfürdő

Az öt különböző hőfokú szabadtéri gyógyvizes medence mellett egy 25 m-es úszómedencét is találunk. Az utóbbi természetesen télen nem, de a termálvizes medencék mind a 4 évszakban működnek.

Wellness

Az épület alsó szintjén található, külön belépőjeggyel látogatható wellness részlegben 2 db különböző hőfokú gyógyvizes ülőmedence, valamint egy gyermekpancsoló áll a vendégek rendelkezésére. Van itt még Kneipp medence, gőzkabin, finn szauna és sókamra is.

Aquapark

A nyáron üzemelő Aquaparkban gumikarikás rafting, kamikaze és osztott-pályás csúszda, valamint ugrómedence várja a látogatókat. Az ugrómedence igazi unikum, három különböző magasságból tudjuk tesztelni bátorságunkat fejest ugorva a 4,5 m mély vízbe.

Barlangfürdő

A tervek szerint 2014 tavaszán nyílik a Magyarországon páratlan új fejlesztés, a Barlangfürdő, mely egy helyen mutatja be az írott emberi történelem 6.000 évének fürdőkultúráját a meleg vizű barlangok tetarátáitól a XXI. század rafinált csúszda világáig.

A megnyitásra váró új részben 760 m a „barlangfürdő" teljes hossza, ezekhez csatlakozik a „hegybe süllyesztett" 24 m átmérőjű és 25 m mély csúszda torony, a 133 m hosszú sodrópatak, só barlang, két kupolás római, egy három kupolás török fürdő. A nagyon komoly wellness részhez még tartozni fog egy skandináv szaunavilág valódi, nyáron is üzemelő hó hempergővel, 10 kezelő szobával, szolárium kupolákkal, gyermek medencékkel, és egy olyan medencével, ami a mozgássérültek igényeit elégítik ki, vízi bárral, magyaros étteremmel, török kávéházzal. A barlangfürdő még építés alatt áll, de az előbbiek kiszolgálására tervezett négy csillagos 50 szobás termál hotel, 2012-ben már vendégeket fogad, Cascade Hotel néven.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: 3395 Demjén, 083/30 hrsz.

Nyitva tartás: Minden nap 9.00-02.00, a wellness rész 10.00-22.00, P-Sz: 10.00-24.00

Belépődíjak:

Felnőtt: 1390 Ft

Diák/Nyugdíjas: 1190 Ft

4 év alatt ingyenes!

Wellness részleg: 1190 Ft (a belépődíjon felül)

Aquapark: 1890 Ft (a belépődíjon felül)

Telefonszám: (30) 853 7419

http://www.demjengyogytermal.hu/