Gyógy-, strandfürdő, csúszdapark a főváros közelében

A Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő és a nyári szezonban működő hatalmas csúszdapark a régió legnagyobb, legszínvonalasabb, minden igényt kielégítő szabadidős turisztikai komplexuma.

A fürdő rövid története és a gyógyvíz

Az 1990-es évek elején próbafúrásokat végeztek Cegléd város határában, melynek eredményeként 1000 méteres mélységből 54°C-os meleg víz tört a felszínre. A termálvíz a nátrium-klorid-hidrogénkarbonát, valamint fluorid és jodit gyógyvizek csoportjába tartozik, mely kiválóan alkalmas: mozgásszervi, reumatikus problémák kezelésére. A gyógyvízzé nyilvánítása 2004 júniusában megtörtént.

A hatalmas beruházás és építkezés eredményeképp a Ceglédi Termálfürdő 2003. május 1-jén nyitotta meg kapuit, a strand ünnepélyes átadására 2003. június 21-én került sor.

A fürdő bemutatása és szolgáltatásai

A több szintes fedett épületben egész éves nyitva tartással: élménymedence, két ülőmedence és egy gyermekmedence, gyógytorna medence, súlyfürdő, tangentor-kádak, tornaterem, gyógy- és wellness masszázs, fizikoterápiás kezelések, szauna szolgálja a gyógyulást, a felüdülést, a kikapcsolódást.

A nyári szezonban a szabadtéri részen pedig egy élményelemekkel gazdagon felszerelt élménymedence, egy ülő gyógymedence, egy nagy gyerekmedence és egy úszómedence található a hatalmas, virágos, szépen gondozott parkban.

Sportpályák, játszóterek kínálnak sport, animációs és kulturális programokat. Az étterem hangulatos teraszáról remek kilátás nyílik az egész fürdő területére.

Wellness

A ceglédi fürdő széleskörű és kifinomult wellness-szolgáltatásokkal kecsegtet. Többféle masszázs-kínálatból lehet választani, mint pl. kókuszolajos, méz-, lávaköves, talp-, de akár páros masszázs, és köpölyözés, ill. természetesen számos gyógymasszázs áll rendelkezésre.

A wellness részen szauna is várja a látogatókat.

Aqua Centrum Csúszdapark

Az Aqua Centrum csúszdapark 2005-ben nyitotta meg kapuit 17 óriás csúszdájával. Az aquapark alapmotívuma egy középkori vár hangulatát idézi, mesés, játékos elemekkel. A „gyermek szigeten” sárkánycsúszda, gyermekcsúszdák találhatók, míg a vadfolyó, és a csőcsúszdák, zárt-, nyitott-, hullámforma csúszdák a felnőtt közönséget várják. Közös családi élményt a 4 sávos családi csúszda és a lassú folyó biztosítja. A legvakmerőbbek a kamikaze, a feketelyuk illetve a hagyma csúszdán tehetik próbára bátorságukat. Az Aqua Centrum extrém ajánlata az ingacsúszda, Magyarországon először!

Szállás lehetőség

A fürdőtől csupán 400 méterre található a Ceglédi Apartmanpark és Kemping.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Cegléd, Fürdő út 27- 29.

Megközelítés:

Budapest felől a 4-es főúton Ceglédbercelnél jobbra kanyarodva a táblákat követve, a faluban balra fordulunk, majd a vasúti átkelő után jobbra érjük el a fürdőt. A 4-es útról Cegléd Öreg-szőlők felé is el lehet jönni, Cegléd irányába haladva átkelünk a sorompónál, majd a táblánál jobbra térünk le, innen még 5 km a fürdő. A városból a Budai úton tudjuk megközelíteni a gyógyfürdőt, a központból 7 km.

Telefon: +36/53/505-000

Nyitva tartás: http://www.cegledfurdo.hu/?t=nyitvatartas

Belépő:

Gyógyfürdő: http://www.cegledfurdo.hu/?t=gyogyfurdo_arak

Csúszdapark: http://www.cegledfurdo.hu/?t=aqua_arak

http://www.cegledfurdo.hu