Bájos kisváros egyedülálló látnivalókkal

A Tapolcai-medence névadó városának első számú látványossága a tavasbarlang. A nem mindennapi látványosság megtekintése után érdemes egy rövid sétát tennünk a szépen rendbe hozott Hild-díjas városközpontban.


Séta a városban

A Fő tértől nem messze találjuk az egyedülállóan szép Malom-tavat, bájos házai között megkapó látványt nyújt a régi vízimalom, hatalmas kerekével a szomorú füzek övezte patakparton. A malomban jelenleg a Hotel Gabriella várja az éhes és fáradt vendégeket.

A szálloda mellett végig sorjáznak a tóparton a különböző színvonalú vendéglátóhelyek, nyáron a tavon színpad is van, gyakori , főleg zenés programokkal.

A tóban és a patakban nagyra nőtt aranyhalak élnek a gyerekek nagy örömére.

2016 óta díszíti a Malom-tó melletti hangulatos lépcsősort Varjas Judit tapolcai iparművész szemet gyönyörködtető alkotása, a rövid időn belül rendkívül népszerűvé vált Halas Lépcső

Három japán koi pontyot festett a művésznő a 27 lépcsőfokra, melyek hullámok közepette a víz felé úsznak. Az oldalfalakon régi halász hálók lógnak, a korlátokon pedig vastag kötelek tekeregnek, amin kis festett, fa halak lógnak. A lépcsősor két oldalán, két nagy horgony helyezkedik el . 

 

Hogy mindenki könnyen megtalálhassa a lépcsőt, ezért mintegy nyilakként felfestett halak mutatják az utat a város központjából.

 

A malom elől indul egy gyönyörű sétány a patak mellett, kulturált játszótérrel, ivókutakkal.

Tourinform iroda: Tapolca, Fő tér 17.