Balatoni Riviéra vendéglátás

A Balatonalmáditól Balatonfüredig terjedő partvidék hangzatos neve a Balatoni Riviéra. Legnagyobb üdülőhelyein, Balatonalmádiban, Alsóörsön és Csopakon is találunk jó minőségű és megfizethető vendéglátóhelyeket. A környék gasztronómiája elsősorban egyre fejlődő borkultúrájáról ismert, a csopaki borok, főleg a rizling országosan ismertek. A nevesebb pincészetek éttermeket is nyitnak, a borkóstolás igazi gasztronómiai élménnyé válik sok helyen. Természetesen kitűnő halételeket is kaphatunk a környék csárdáiban.

 

Csopak, Alsóörs éttermek, csárdák

Víg Molnár Csárda

Csopak, Kőkorsó u. 1. (a 71-es főút mellett)

Az egykori vízimalom épületében 2011-ben újranyitott csárda a legjobbak közé tartozik az egész Balaton partján. A fehérre meszelt épület egész évben várja a vendégeket, télen a cserépkályha, nyáron a hatalmas terasz teszi még vonzóbbá a barátságos helyet. A konyha magyaros, néhány kreatívan újragondolt fogással. A halászlé és a túrós csusza emblematikus.

Szerdán szünnap!

Főételek: 1500-3200 Ft

 http://www.vigmolnarcsarda.hu

Szent Donát Pince és Borház

Csopak, Kisfaludy u. 3

A Szent Donát Pince és Borház a borászat és az exkluzív étterem kombinációja a csopaki hegyoldalban, pazar kilátással a Kerekedi öbölre. A borászat főképp az étterem fogyasztására termel, a pincéhez lovagterem-hangulatú, kissé bizarr rendezvényhelyszín tartozik, gótikus ívekkel, kandallóval és titkos ajtóval.

Az étterem egyetlen hatalmas kilátóterasz. A látványhoz magasra pozícionált, rövid étlapos konyha tartozik.

Főételek: 2500-3900 Ft

http://www.szentdonat.hu

Söptei Pincészet és Étterem

Csopak, Istenfia u. 5.

A Csopakot Balatonfüreddel összekötő „felső”, azaz a Füredi utca mellett található a Söptei pincészet és első osztályú étterme. Fantasztikus kilátást nyújtó lugasos teraszon élvezhetjük csopaki borunkat, válogatva a kitűnő előételek közül, vagy ha előrelátóak vagyunk az előre megrendelt csülök, kacsa, rácponty felejthetetlen élmény.

Nyitva húsvéttól szeptember végéig minden nap.

Főételek: 2000-3000 Ft.

http://www.sopteipince.hu/

Lovas Csárda

Lovas (a 71-es főútról Lovas felé, majd még a falu előtt jobbra)

Igazi csárdahangulat, a rusztikus, 150 éves épület körül legelésző lovak és egyéb jószágok megadják az alaphangot. Klasszikus magyaros fogások, emberes adagok, barátságos kiszolgálás, esténként cigányzene.

Kedd szünnap!

Nyitva húsvéttól október elejéig!

Főételek: 1800-3000 Ft

Carpaccio Étterem

Alsóörs , Szent István utca 40.

Olasz étteremként határozza meg magát a kitűnő alapanyagokkal dolgozó hely, bár találunk klasszikus magyar ételeket is a kínálatban. Pizzák, tészták széles választéka, de van itt fogas filé meg még saltimbocca is.

Pizzák, tészták: 1500-2000 Ft

Főételek: 2000-3000 Ft

http://www.carpaccioetterem.hu

Halásztanya étterem

Alsóörs, Füredi út 42.

Elsősorban a halászlé és a különböző halételek kedvéért érdemes ellátogatni az Alsóörs központjában lévő hatalmas, modern, 71-es út melletti étterembe.

Főételek: 1400-2800 Ft.

http://halasztanyaetterem.hu

 

Balatonalmádi éttermek, csárdák

Határ étterem

Balatonalmádi, dr. Óvári Ferenc u. 72.

Egy nagy, modern épületben, közvetlenül a 71-es főút mellett Balatonalmádi Balatonfüred felőli szélén találjuk a népszerű, tágas parkolóval is ellátott vendéglátóhelyet. Az étlap nem különösebben izgalmas, a szokásos magyar fogások, megbízható, egyenletes minőség. Az étterem kifejezetten ajánlott kisgyerekes családoknak.

Főételek: 1500-2500 Ft

http://www.hataretterem.hu

Porció étterem

Balatonalmádi, Baross Gábor u. 3.

Egyszerű, házias ételek nagyon korrekt árakon. Balatoni viszonylatban kifejezetten olcsó, ár-érték arányban kiváló vendéglő. Balatonalmádi központjában, a vasútállomással szemben találjuk a teraszos helyet.

Főételek: 1000-2000 Ft

http://www.porcio-etterem.hu

Jóbarátok halsütöde

Balatonalmádi, Budatava strand

A Balaton egyik legrégebbi halsütödéje a Budatava strand bejárata mellett. Jelenlegi tulaj­donosa, évek óta kínálja a sült keszeget, fogast, pisztrángot és a ve­gyes halászlevet. Tágas hely, a strandról és kívülről is megközelíthető. Elsősorban balatoni halakat sütnek, nem véletlenül hívják Keszegfalvának az intézményt. Az árak meglehetősen borsosak.

Bor és Szóda

Balatonalmádi, Baross Gábor utca 2. (Tulipán udvar)

A Bor és szóda borbisztró Balatonalmádi belvárosában, a vasútállomástól két percre található. Hatalmas a borválaszték, és nem csak balatoni borokból. Kellemes, fiatalos, lazulós hely, esténként néha még DJ is áll a pult mögött eklektikus zenékkel. Finom borkorcsolyák, fura zöldségpálinkák.

Liget Kávéház

Balatonalmádi, Véghely Dezső utca 1.

A Liget egy klasszikus intézmény az Almádi parti sétány hatalmas, árnyas fái között. A 20-as, 30-as évek boldog békeidőjét idézi fel az azóta szinte változatlanul álló hangulatos kávéház.