Veszprém, Bakony, vendéglátás

Veszprém, vidéki városaink közül előkelő helyet foglal el a gasztronómia térképén, több országos hírű gourmet étterem is csábítja a látogatókat. A Balaton északi partján nyaralók gyakran csak az éttermek kedvéért  is átugranak Veszprémbe. A Bakony kirándulóhelyein is általában találunk megbízható minőségű, családias vendéglátóhelyeket.

Veszprém, Éttermek

Chianti étterem

Veszprém, Csermák Antal u. 13.

Veszprém egyik, országosan is ismert gourmet étterme a rusztikusan berendezett, itáliai hangulatú, természetesen autentikus olasz konyhát vivő Chianti Étterem. Első osztályú alapanyagok, modern konyhai technológia, figyelmes, tájékozott, udvarias kiszolgálás. A hely önmagában is megér egy kirándulást, egyáltalán nem olcsó, a húsételek a 3-4 ezer forintos sávban mozognak, de kitűnő pizzák is kaphatók korrekt árakon. Az étterem a belvárostól autóval 10 percre van, az egyetemi stadion közelében.

Asztalfoglalás ajánlott!

Tel.: 88/410-385

Főételek: 1290-5590 Ft

http://www.chiantietterem.hu/

Villa Medici étterem

Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 11.

Veszprém másik gasztronómiai nagyágyúja, a „fine dining” jeles képviselője, a Hotel Villa Medici impozáns épületében lévő elegáns étterem. Az étteremnek bérelt helye van az ország legjobb éttermei között. A hely és a konyha is osztályon felüli, fehér kesztyűs személyzet, süppedős szőnyegek, gyönyörűen kárpitozott székek, batisztszalvéta. Jól átgondolt étlap, külön rovat a magyar ételeknek, a regionális, tradicionális fogásoknak és a nemzetközi konyhának. Az étterem a veszprémi viadukt lábánál, közel a veszprémi állatkerthez található.

Főételek: 4-6000 Ft

Degusztációs menü: 11850 Ft

http://www.hotelvillamedici.hu/

 

Villa Medici Nosztalgia kisvendéglő

Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 11.

A „nagy” Villa Medici kistestvére az ugyanabban az épületben létrehozott, családias, otthonos, rusztikus hangulatú Nosztalgia étterem. Az árak barátiabbak, a hangulat oldottabb, a konyha hagyományos magyar, kitűnő minőségű alapanyagokból.

Főételek: 1950-4250 Ft

http://www.hotelvillamedici.hu/

 

Oliva Étterem

Veszprém, Buhim út 14-16.

A veszprémi vár alatt, az Óváros tértől pár perc séta ez az elbűvölő kis hely, igazi mediterrán világ elevenedik meg a hangulatos kerthelyiségű étteremben. Az étlap gerincét ötletes, jól megtervezett magyar és mediterrán fogások adják. A kiszolgálás gyors, udvarias, rutinos.

Főételek: 1990-4990 Ft

http://oliva.hu/

 

Decanter Bisztró

Veszprém, Vár utca 1.

A veszprémi várnegyedbe vezető utca legelején, az Óváros tér közelében találjuk ezt a kis hangulatos, otthonos bisztrót. Rövid, de változatos étlap magyar, mediterrán és nemzetközi fogásokkal, sok tészta étellel, előétellel, klasszikus bisztró fogásokkal.

Főételek: 1750-3250 Ft

http://www.decanterbisztro.hu/

 

Tapó Fogadó és Étterem

Veszprém, Pajta u. 19.

A veszprémi óvárostól nem messze a Séd völgyében egy 200 éves régi magtár épületben találjuk a Tapó fogadót és királyi éttermét. A boltíves termekben vadásztrófeák társaságában fogyaszthatjuk a hatalmas, emberes adagokat. Elsősorban húsimádóknak való hely, gazdag vadétel választék.

Főételek: 2000-3900 Ft

http://www.tapo.hu/

 

Malomkert Sörház 

Veszprém, Fenyves u. 15.


A veszprémi vár tövében, a kanyargó Séd-patak völgyében, egy hatalmas park közepén nyílt 2012-ben, az egykori malom épületében kialakított színvonalas butikszálló, a Hotel História Malomkert, melynek földszintjén, hatalmas terasszal, remek kilátással a várnegyedre, működik a házi sörfőzde és étterem. A kötelező világos sör mellett ír típusú vörös, búza és meggyes söröket is kóstolhatunk , akár csapolva, akár üvegben. A sörök mellé magyaros, de modern, újragondolt fogások járnak.

Főételek: 2190 - 3990 Ft

http://www.hotelmalomkert.hu 

 

Fricska

Veszprém, Miklós u.10.

A Veszprémvölgy leghangulatosabb pontján, a Patak tér előtti régi, rusztikus házban működö, önmagát piknik bisztrónak definiáló Fricska kétségkívül a város egyik legjobb helye. Fiatalos, bohém, barátságos hely remek kávéval, szörpökkel, grill konyhával. Jó időben igazi piknik hangulatot teremtve a Séd partjára kihelyezett nyugágyakkal, padokkal.

https://www.facebook.com/FricskaBisztro 

 

Éttermek, Bakony, Bakonyalja

Udvarház Csárda

Bánd, Petőfi u. 2.

Veszprémtől pár km-re, a 8-as főút melletti Udvarház igazi, autentikus csárdahangulatot kínál. Az Év Csárdája megtisztelő címet is viseli. Fehérre meszelt falak, vaskos fa asztalok és padok, muskátlik, hangulatos kerthelyiség, népies tárgyak. Tradicionális magyar konyha, az aktuális ételválaszték, a falnivalók egy gyúródeszkáról olvasható le. Egyszerű, de minőségi lapanyagokból készült ételek, udvarias, szívélyes kiszolgálás. A tökéletes magyar csárda.

Főételek: 2000-4800 Ft

https://www.facebook.com/udvarhazband

 

Viator Apátsági étterem és borbár

Pannonhalma, Vár u. 1.

A pannonhalmi apátság alatti elegáns, csupa üveg falú, minimalista-modern stílusú épületben működik az apátsági étterem, mely az ország legjobb vendéglátóhelyei közé tartozik. Az asztaloktól csodálatos panoráma nyílik a környező tájra, nyáron nagyon kellemes terasz hívogat. Az ételek nagyobb része regionális alapanyagokból készül, a szofisztikált fogások gondosan vannak elkészítve, a kiszolgálás udvarias, tájékozott. Elsősorban saját pannonhalmi borokat kínálnak.

Főételek: 1950-4750 Ft

http://www.viator.co.hu/

 

Szél Fiai fogadó és étterem

Nyúl, Vaskapu út 71.

A jellegében magyar kékfestő hagyományokat őrző tanyasi étteremben hangulatos és családias környezet, faragott bútorok, kemence-kandalló, nyáron a kertben szabadtéri grillsütő, kemence fogadja a látogatókat. A régmúlt vidéki ízvilágát elevenítik fel az aprólékosan, cirkalmasan megfogalmazott ételleírások. A magyar konyha klasszikusait találjuk az étlapon, kemencében és nyáron, szabadtéri parázson sült ételekkel. Nyúl község Pannonhalma és Győr közt helyezkedik el, az éttermet a község nyugati szélén, erdei környezetben találjuk.

Főételek: 1990-5990 Ft

http://www.winecellarinn.hu/

 

Bagolyvár Étterem

Zirc, Kossuth u. 35.

A Zirc központjában lévő Bagolyvár, egy barokk stílusban épült gyönyörűen felújított komplexum, fogadóval, étteremmel, kiállítótérrel. Nagy kerthelyiség, bakonyi, tájjellegű ételek, hangulatos berendezés. Hétköznap délben olcsó menü.

Főételek: 1890-2990 Ft

http://www.bagolyvarfogado.hu/

 

Kemencés Étterem

Zirc-Szarvaskút, Hotel Szarvaskút

A Zirc közelében, gyönyörű erdei környezetben lévő Szarvaskúton található szálloda étterme, nevéhez hűen az egész évben, minden nap üzemelő fatüzelésű kemencéjéről ismert. A szokásos ételek mellett kemencében sült fogásokat is választhatunk. A gyerekeket játszósarok, és a kertben játszótér is várja.

Főételek: 1800-3700 Ft

http://szarvaskut.hu/

 

Vadszőlő étterem

Bakonybél, Fürdő u. 45.

A Bakony legnépszerűbb kirándulóhelyének egyik legjobb éttermét a Vadszőlő panzió épületében találjuk a Pápa felé vezető főúttal párhuzamos kis utcában. A vadszőlővel befuttatott, békebeli hangulatú családi kisvendéglő kínálatában klasszikus, egyszerű fogásokat találunk baráti árakon. Udvara nyáron nagyon kellemes.

Főételek: 1150-1900 Ft

http://www.bakonybel.extra.hu/

 

Várvölgy vendéglő

Csesznek, Vár utca 38.

A vendéglő a vár felé vezető úton, a falu központjában, a vártól 500 m-re található. Egyszerű, házias ételek, korrekt árak, emberes adagok, udvarias kiszolgálás, megbízható, egyenletes színvonalú konyha.

Főételek: 890-2290 Ft

http://www.varvolgyvendeglo.hu/