Gyerekbarát turistaház a Cuha-szurdok bejáratánál

A turistaház és környéke

Az Öregbakony Turistaház és Erdei iskola a Magas-Bakonyi Tájvédelmi Körzetben -Zirctől 20 km-re-, a Bakony egyik legnépszerűbb kirándulóhelyénél, a Cuha-szurdok bejáratánál, a festői környezetben található Vinyén várja a turistacsoportokat, kiránduló gyerekeket, osztályokat. A közelben számtalan látnivaló, túralehetőség közül válogathatunk, a szomszéd falu Bakonyszentlászló, melyet a feljegyzések szerint László király alapított és közel van ide Fenyőfő is, ahol Közép-Európa egyetlen homoki ősfenyvese található.

A mészkőhegység több kisebb karsztos eredetű barlangot rejt, itt vert tanyát egykoron Sobri Jóska, a hírhedt bakonyi betyár. A hajdan legendás betyárokat bújtató erdőségben húzódik a Cuha-szurdok, melynek vonalában a műemléki védettségű vasútvonalon egyedi élményt jelent megközelíteni a turistaközpontot.
A kiépített túraútvonalak lehetőséget adnak a környezet megismerésére, akár kerékpárral, lovas kocsival, télen lovas szánnal is.

Öregbakony turistaház szolgáltatásai

A hangulatos turistaszálló főépületében, melyet egy 100 éves erdészházból- az eredeti stílust megőrizve- alakítottak ki, 31 fő elhelyezésére van lehetőség, a mellette álló apartmanházban pedig további 15 férőhely van.

A turistaházban kettő 10 személyes, és egy 6 ágyas, emeletes ágyakkal berendezett szoba van, plusz egy két ágyas szoba. A két nagyobb szoba igény esetén pótágyazható.

Az apartmanházban a földszinten 1 szoba 3 db emeletes fenyőfa ággyal+1 pótágy, míg a tetőtérben 6 db fenyőfa heverő + 2 pótágy áll a vendégek rendelkezésére.

Mindkét épületben étkező, felszerelt konyha, női-férfi melegvizes fürdőszoba és fedett terasz áll rendelkezésre. Az 1 hektáros, tágas, bekerített füves udvarban bográcsozó-grillező, fajátszó, homokozó, kosárpalánk, asztalitenisz, lengőteke, focipálya található. A vendégek kényelmét szolgálja a fedett kerti pavilon és a fűthető különterem.

Csoportok, osztályok részére erdei iskolát, nyári tábort szerveznek. Igény esetén napi háromszori étkezés is megoldható. Az erdei iskola elnyerte  az Oktatási Minisztérium minősítési tanúsítványát, mely vonatkozik a szállásra, étkezésre és a programokra is! Szervezett programokról a turistaház vezetője szívesen ad tájékoztatást. A létesítmény egész évben nyitva tart!

A kert egyik részében zárt parkoló van.

Likaskő Vendégház

Az Öregbakony Turistaháztól 1 km-re Fenyőfő felé, a Hódos-ér menti üdülőtelepen további szálláshelyek találhatók a Likas-kő Vendégházban, melyet ugyanaz a lelkes vezető hölgy üzemeltet.

Az épületben összesen 5 szoba és 26 ágy található, itt is egy teljesen felszerelt konyha és egy 30 személyes étkező áll rendelkezésre.

A kertben kiépített tűzrakóhely van. Bográcsozáshoz az eszközöket biztosítják.

A Likas-kő vendégház áprilistól – októberig van nyitva! A foglalás az Öregbakony Turistaház elérhetőségein keresztül történik.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Öreg Bakony Turistaház, 8431 Bakonyszentlászló - Vinye 1.

Megközelítés: A Veszprémet Győrrel összekötő 82-es főútról érhető el Bakonyszentlászló. A falutól Fenyőfő felé 5 km-re a T alakú elágazásnál jobbra Vinye felé, még a vasúti sínek előtt jobbra fekszik a turistaház.

Parkolás

Zárt szabadtéri parkoló az udvarban, melyet vendégeink díjmentesen használhatnak.


Kisállatok
Turistaházunkba kisméretű háziállat előzetes egyeztetéssel, külön térítés ellenében hozható be.

Telefon: 06/20 / 446-11-31 – Schvarcz Angi ügyvezető

E-mail: oregbakony@gmail.com

www.oregbakony.hu

www.likasko.hu