Libegőzés az egész családdal

Magyarország legprofibb síparadicsoma, a Veszprémtől pár km-re északra, a Bakony hegyei közt fekvő eplényi sícentrum tavasztól őszig Kaland Hegy néven kínál remek kirándulási lehetőséget. A hegy tetején magasodó körpanorámás kilátóba libegő visz fel, a gyermekek a völgyi állomás mellett lévő Játékszigeten tölthetnek el izgalmas és aktív órákat. A mezítlábas ösvény végigjárása pedig kortól függetlenül kitűnő és egészséges élmény.

A Balaton északi partjától is könnyen megközelíthető eplényi Kaland Hegy meglátogatása, a bakonyi erdők csendjének, illatának élvezete, a kényelmes libegőzés, akár két balatoni strandolás között is feledhetetlen élmény, de egy veszprémi kiruccanást is teljessé tehetünk a bakonyi kalanddal.

Az eplényi Kaland Hegy élményei

Eplényi Libegő

A Kaland Hegy legnagyobb attrakciója az Eplényi Libegő. A téli szezonban sífelvonóként üzemelő, összesen 757 méter hosszú, 4 üléses lift csendes surrogással 15-20 perc alatt visz fel a falu felett magasodó Ámos-hegy tetejére. Útközben, ha szerencsénk van még az erdő vadjait is megfigyelhetjük, szarvasok, őzek, muflonok, nyulak a leggyakrabban észrevehető állatok.

2018 óta Eplényben már 2 libegő is megtalálható, hiszen 2017-ben épült az Intersport 2 üléses felvonó. Ha mindkét libegő üzemel, akkor a hegytetőről induló 2 üléses libegővel tehetünk egy plusz kört, így összesen 40 perces libegő élményben lehet részünk! Fontos tudni, hogy kisbabával is teljesen biztonságos a felvonó, persze szorosan fogni kell a kicsiket, idősebbeknek sem jelent problémát, hisz igény esetén meg is állítják a felvonót a könnyebb ki- és beszállás érdekében.

Mezítlábas ösvény

A libegő felső állomásától nem messze található a 90 méter hosszú mezítlábas ösvény, mely egyenesen az Ámos-hegyi kilátóhoz vezet.

A mezítlábas ösvényen /ahogy a nevében is szerepel/ mezítláb érdemes végig menni, hiszen a 90 méteres táv 2 méteres, különböző anyagokkal megtöltött parcellákra van osztva. Többek között fa, mulcs, homok, kő, murva, toboz masszírozza a talpunkat a séta alatt.

Ámos-hegyi Kilátó

Az Ámos-hegyi kilátó a hegytetőn (525 m) magasodik, közvetlenül a mezítlábas ösvény végén.

A fából épült többszintes kilátóból feltáruló körpanoráma lenyűgöző, tiszta időben szinte az egész Bakony területét láthatjuk, még a Balaton északi partját is látni!

Játéksziget

A völgyben a pénztár és a népszerű Kemencés büfé mellett található a szabadon használható Játéksziget, olyan örök kedvencekkel, mint például az ugrálóvár, trambulin és mászófal. A fapadozaton napernyővel védett padok, asztalok találhatók a játékok körül, így amíg a gyerekek játszanak, addig kényelmesen lehet pihenni és természetesen felügyelni a gyerekeket.

Az ingyenes játékok mellett található a kassza oldalán a Szkíta Aranymosó is, ahol a pénztárban megvásárolható homokból szita és víz segítségével a gyerekek ki tudják mosni a homokban elrejtett apró ásványokat, kagylókat. Ha szerencsénk van, akkor megtaláljuk a JOKER követ is, amit be tudunk váltani egy társasjátékra.

Programok

Érdemes ellátogatni a weboldalra, ugyanis rengeteg programot kínálnak családok számára tavasztól őszig, mint például a Libegők Éjszakája, a hullócsillagnézés vagy az elmaradhatatlan augusztus 20-i tűzijáték.

Gyakorlati tudnivalók

Cím

Eplény, Malomvölgyi út 1. Megközelíthető a Veszprémet Győrrel összekötő 82-es főútról, Veszprém felől a második falu, Eplény után jobbra forduljunk be a táblával is jelzett bekötő útra. Kocsival a felvonó közelében fekvő ingyenes parkolóban tudunk megállni.

Nyitvatartás

Minden nap: 9.00 – 18.00

Belépő

Az aktuális libegő jegyárak itt találhatóak.

Amennyiben a másik, a kétüléses felvonó is működik, arra külön kell jegyet váltani. A Játéksziget, a kilátó, a mezítlábas ösvény szabadon látogatható.

A Kaland Hegy Eplény hivatalos honlapja