Pécsi vendéglátóhelyek

Pécs az utóbbi években egyértelműen a vidék gasztronómiai fellegvárának címéért küzd, igen jó eséllyel. A „fine dining” vagy e kategóriát súroló éttermek legnagyobb számban Pécsett találhatók a vidéki városok közül, de a hagyományosabb, akár magyaros, akár nemzetközi ételekre specializálódott vendéglők közül is jó néhány magas, megbízható színvonalú helyet találhatunk.

 

Addo Café

Pécs, Kossuth tér 5.

Pécs belvárosában, központi helyen, a Konzum Áruház alsó szintjén működő bisztró jellegű étterem nemzetközi és magyaros fogásokkal. Szűk beltér, minimalista berendezés. Átgondolt, néhol kísérletező kedvű, modern felfogású konyha több egyedi étellel. Regionális, minőségi alapanyagok, kézműves desszertek, szezonális ajánlatok. Már reggel 7-kor nyitnak gazdag reggeliválasztékkal.

Főételek: 1980 – 3320 Ft, déli ebédmenü: 990 Ft

http://www.addocafe.hu/

 

Jókai Bisztró

2017. március 1-jével ezen a helyen bezárt az étterem! Helyére a tavasszal a Jókai Cukrászda költözik. A tervek szerint az étterem a cukrászda helyén fog újból, kissé más formában megnyitni!

Pécs, Jókai tér 6.

Az Elefántos ház épületében működő intézmény tágas modern, minimalista stílusú belteréhez jó időben hangulatos, a gépkocsiforgalom mentes Jókai térre néző terasz társul. Nagyon divatos, modern magyar bisztrókonyha, letisztult, egyszerű fogásokkal egyéni ötletek alapján, mindig friss, minőségi, szezonális alapanyagokból modern konyhatechnológiával. Kitűnő borválaszték.

Ajánlóként a 2014-es év  pécsi ételsora: Juhtúrós burgonya krémleves, sertés csülök kakukkfüves-cukkinis gerslivel, mandulás túrókrémmel töltött vánkos,édes tejföllel,cirfandli redukcióval.

Főételek: 1590 – 3790 Ft, hétköznap ebédmenü: 1250 Ft

http://jokaibisztro.hu

 

Elefántos Étterem és Pizzéria

Pécs, Jókai tér 6.

A hangulatos Jókai téren, a híres Elefántos Házban még egy étterem működik, egy autentikus olasz „ristorante” házi készítésű olasz tésztákkal, Pécs legjobb pizzájával, tengeri herkentyűkkel és argentin steak-ekkel. Az étterem középpontjában a fatüzelésű pizzakemence áll, a hangulatos terasz a Jókai tér sétálóövezetére néz. A pizza klasszikus, vékonytésztás itáliai csoda gazdag, minőségi feltétekkel.

Főételek (húsok): 2900 -5900 Ft, tészták: 1900 – 2800 Ft, pizzák: 1550 – 2700 Ft

http://elefantos.hu

 

Susogó étterem

Pécs, Szőlő u. 54.

Pécs legjobb, de az egész országban az egyik legelismertebb „fine dining” étterme 2012-ben újranyitott régi helyén, és változatlan, rendkívül magas minőségi konyhájának köszönhetően máris az ínyencek mekkájaként tartják számon. Otthonos, elegáns, polgári miliő, hangulatos kerthelyiség, pazar kilátás a városra. Naponta változó étlap, a szezonalitás és a bejelentkező vendégek számának függvényében.

Csak bejelentkezéssel fogadnak vendéget, a 10-12 féle fogásból szabadon lehet ételsort választani, fogásonként 1100 Ft-ért.

Hétfőn, kedden zárva! Foglalás: +36 72 954 920 vagy +36 30 6301201

https://www.facebook.com/susogopecs

 

Zsolnay étterem és kávézó

Pécs, Zsolnay Vilmos u. 37. (Zsolnay-negyed)

A Zsolnay-negyedben, a legendás alapító, Zsolnay Vilmos egykori lakóházában, impozáns, exkluzív környezetben működik a város legújabb gasztronómiai büszkesége. Az elegáns, modern, minimál design jól harmonizál a 150 éves épület stílusával. Többnyire helyi alapanyagokból hagyományos ízek és ételek modern konyhatechnológiával. Professzionális, udvarias kiszolgálás.

Hétfő szünnap!

Főételek: 2490 – 4290 Ft

http://zsolnayetterem.hu/

 

Aranykacsa étterem

Pécs, Teréz u. 4.

Nagy múltú pécsi intézmény, jelenleg egy kissé retró hangulattal, külön borpincével. Nem meglepő, hogy specialitásuk a kacsa, az étlap tele van különféle kacsaételekkel, de egyszerű, közkedvelt, klasszikus fogásokat is találunk. A földszinten két terem, az egyik, az elegáns Zsolnay-terem, az emeleten van a hangulatos kerthelyiség és egy fiatalosabb stílusú nagyterem.

Hétfőn zárva!

Főételek: 1500 – 2700 Ft

http://www.aranykacsa.hu

 

Tex-Mex Mexikói étterem

Pécs, Teréz u. 10.

Egyszerű berendezésű, fiatalos, laza hangulatú pinceétterem hagyományos tex-mex konyhával. Az étlapon a klasszikus mexikói kedvencek, enchiladas, tacos, quesadillas, burritos, fajitas, chimichangas.  Autentikus alapanyagok, gondosan elkészített fogások, szívélyes, barátságos kiszolgálás.

Hétfőn és vasárnap szünnap, a többi napon is csak délután 5-től nyitnak!

Főételek: 1800 – 2890 Ft

http://tex-mex.hu

 

Korhely étterem-pub

Pécs, Boltív köz 2.

Fiatalos, oldott hangulatú kocsmaétterem a Király utca egy kis mellékutcájában. Az étlapon viccesnek szánt elnevezésekkel, mint pl. Buta Liba, Plázacica, Viagara, Agymosás vagy a nagy kedvenc a Moszkvicsslusszkulcs, melyek többnyire éttermi klasszikusokat rejtenek. Gazdag választék mexikói ételekből, quesadilla, fajitas, burrito. A hely jellegzetessége, hogy a földimogyoró 150 Ft-tól korlátlan mennyiségben fogyasztható, amit szinte kivétel nélkül minden vendég meg is tesz. Barátságos kiszolgálás. Csapolt sört 1,2 literes, sőt 1,8 literes kancsóban is lehet rendelni, és Paulanert is csapolnak!

Főételek: 2000 – 3800 Ft, Steak-ek: 5200 – 5500 Ft

http://www.korhelypub.hu/

 

Bohémia Sörkonyha

Pécs, Nagy Flórián utca 11.

Egy darabka hamisítatlan prágai hangulat, a pécsi belvárosban. Autentikus cseh konyha, olyan klasszikusokkal, mint a pacalleves, csülök, cseh gulás knédlivel, sertéssült káposztával és knédlivel, utopenci, olajban pácolt hermelin sajt. A csapon öt fajta cseh sör a világostól a félbarnán át a szűretlen búzáig. Egy morvaországi sörfőzde jobbnál jobb termékeit tartják. Barátságos kiszolgálás, oldott hangulat. Korrekt árak.

Minden nap nyitva, de hétfőn és kedden csak délután 5 órától!

Főételek: 1590 – 2800 Ft

http://www.bohemiasorkonyha.hu

 

Pezsgőház

Pécs, Szent István tér 12.

A pécsi székesegyház előtti téren, a hajdani pezsgőgyár pincerendszerében alakították ki a város egyik legelegánsabb éttermét. Rövid, áttekinthető étlap klasszikus magyaros fogásokkal modern felfogásban. Sok regionális ételkülönlegesség, mint pl. grillezett kisasszondi sajt, ormánsági kötözött gombóc leves vagy az aludttejes prósza. Gazdag bor- és pezsgőválaszték. Professzionális szerviz.

Vasárnap zárva!

Főételek: 1800 – 4900 Ft

http://www.pezsgohaz.hu

 

Tüke Borház

Pécs, Böckh János u. 39/2. (Tettye)

Fantasztikus környezetben a Tettyén, szépen rendben tartott mini szőlőskertben nyílt 2010-ben ez az elsősorban a pécsi borok ismertetésére, megkedvelésére megnyitott roppant hangulatos hely egy rendkívül kellemes, árnyas terasszal. A rendszeres profi borkóstoltató programok mellett friss alapanyagokból készített grillen sült ételek, házi füstölt finomságok, libatepertő, házi kecskesajtok, házi rétesek és illatos pogácsa várja a vendégeket.

Hétköznap du. 4-től, hétvégén 12 órától tartanak nyitva, vasárnap korán, este 7-kor zárnak!

http://www.tukeborhaz.hu

 

Tettye étterem

Pécs, Tettye tér 4.

Népszerű étterem a Tettye központi helyén, hatalmas, árnyas kerthelyiséggel. Hosszú étlap az összes éttermi magyaros klasszikussal plusz néhány sváb étel. A hely töretlen népszerűségét a megbízható, egyenletes színvonalnak, a nagy adagoknak és az udvarias kiszolgálásnak köszönheti.

Főételek: 1400 - 4000 Ft

http://www.tettye.hu

 

Bamboo étterem

Pécs, Váradi Antal u. 9.

Pécs legjobb kínai étterme a szokásos kínai büfé színvonalon magasra felülemelkedve. A szokásos hosszú étlapon a klasszikus kínai ételek mellett thai különlegességek is megtalálhatók. Az árak magasabbak a büféknél megszokottaknál, de a minőség és a tisztaság hatványozottan sokszorosa a kifőzdékénél.

Főételek: 1490 - 1890 Ft

http://www.bambookinai.hu/