Ahol a víz az úr...

Az év európai múzeuma díjban is részesült családbarát Duna Múzeum interaktív kiállításai játékosan igyekeznek bemutatni mindent, amit a vízről tudnunk kell.

A nemcsak gyerekek számára élvezetes interaktív bemutatók több témára felosztva mutatják be a vízzel kapcsolatos tudnivalókat.

A múzeum kiállításai

Rögtön a múzeum bejáratánál egy gigászi, emeletes aquamobil pecsételi le a jegyünket igen ötletes módon. A gyerekek kedvenc terme egy hatalmas vízi terepasztal, ahol játékos formában lehet ismerkedni a vízzel kapcsolatos fizikai törvényszerűségekkel, az örvénnyel, a zsiliprendszerekkel. A nagy gyerekpancsolóban elkerülhetetlenül vizesek leszünk, de kötényt tudunk kötni a kicsikre, és törülközők is rendelkezésre állnak.

A víziállatokat bemutató diorámákat is szakszerű vezetés kíséri, a következő teremben pedig egy helikopterbe ülhetünk, és madártávlatból szemlélhetünk pusztító árvizeket.

A térképteremben az üvegpadló alatt fekszik az ország nagyfelbontású műholdtérképe, amelyet papuccsal a lábunkon nagyítóval tudunk felfedezni. Jópofa dolog, bár a Google Earth korában már nem üt akkorát.

Az utolsó teremben egy szennyvízcsatornába ereszkedünk le, és megnézhetjük az ország legrégibb fürdőszobáját. Befejezésül a vetítőteremben a megfáradt kicsik kipihenhetik a vízügyek okozta fáradalmakat a Vízipók-csodapók epizódjai megtekintésével.

Összefoglalva a múzeum remek kirándulási célpont elsősorban családosoknak, a család minden tagja talál érdekes tenni- és látnivalót ebben a rendkívül barátságos személyzettel megtámogatott helyen.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: Esztergom, Kölcsey Ferenc u. 2.

Nyitva:  május-október: 9-17

                november-április: 10-16

                Szünnap: Kedd

Belépő: Felnőtt: 700 Ft, kedv.: 350 Ft, 6 év alatt ingyen, családi jegy: 1200 Ft.

http://www.dunamuzeum.hu/